Rejser til Kefalonia

Kefalonia ligger i Det Ioniske Hav lige vest for det græske fastland. Øen er den største af De Ioniske Øer og gemmer stadig på talrige uspolerede små landsbyer med autentiske, stemningsfulde tavernaer og strande, hvor du helt uforstyrret kan nyde det idylliske ø-liv. Dertil kommer charmerende  feriebyer, hvor du finder alle ingredienser til en afslappende ferie for både par og familier.

Gyldne strande, lækker mad og afslappet græsk atmosfære.

Med undtagelse af landsbyen Fiskardo i nord blev de fleste byer på øen ødelagt ved et stort jordskælv i 1953. Det betyder, at det er småt med egentlige historiske seværdigheder på Kefalonia. Det er måske en del af forklaringen på, at turisme først forholdsvis sent fik fodfæste på øen. Rejser du til Kefalonia, vil du dog hurtigt opdage, at knapheden på historiske attraktioner til fulde opvejes af de fantastisk landskaber, som udover gyldne sandstrande og smukke olivenlunde omfatter meget uberørt natur. Det inkluderer flotte drypstenshuler med imponerende af stalagmitter og stalagtitter samt strande, hvor den sjældne havskildpadde-art uægte karetteskildpadde yngler.

Ligesom på de andre græske øer kan du på Kefalonia nyde godt at et mildt, solrigt klima. Allerede i maj er der således typisk sommerligt vejr med temperaturer, der indbyder til badeture fra for eksempel Myrtos, en af Grækenlands smukkest beliggende strande, eller tilbagelænede stunder på hyggelige fortovsrestauranter. Det regner ganske sjældent om sommeren. I stedet falder det meste af nedbøren i vinterhalvåret, nogle gange som sne på de højeste bjerge.

Byer på Kefalonia

Af øens cirka 36.000 faste indbyggere bor omkring to tredjedele af dem i Argostoli og Lixouri, som ligger på hver deres side af en lang bugt. Slår du dig ned i den hyggelige hovedstad Argostoli eller den nærliggende ferieby Lassi,  har du mange forskellige butikker og ikke mindst spisesteder inden for din rækkevidde. Læg også gerne vejen forbi det arkæologiske museum i byen. I Lixouri på modsatte side af bugten er der færre shoppingmuligheder, men dog et fornuftigt udvalg af hyggelige taverner og caféer. Her er desuden flere bynære strande, som med deres lave vand og fine sand er børnevenlige.

Udover disse to "storbyer" er der talrige mindre landsbyer på Kefalonia, hvoraf langt de fleste ligger ude nær kysten. Øens indre er bjergrigt og mere ufremkommeligt, hvilket har sat en naturlig begrænsning på bosætningen her. De fleste som rejser til Kefalonia i dag, tiltrækkes da også først og fremmest af øens skønne stande og stemningen ude ved havet. Udover Lassi ligger de fleste af øens mest populære rejsemål på den sydlige del såsom Skala, som ligger omgivet af frodig natur ved en kilometerlange strand på den sydøstlige kyst, samt fredelige, tidligere fiskerbyer som Svoronata og Katelios, der er perfekte, hvis du ønsker dig en badeferie i fredelige omgivelser.

Oplevelser og seværdigheder

Du kan nemt bruge det meste af en ferie på Kefalonia med blot at dase på de dejlige strande og med fordybelse i det lokale køkkens herligheder. Øen byder dog også på mange andre spændende attraktioner. Udover Myrthos Beach, er en af de oplevelser, som nok vil stå stærkest tilbage i erindringen efter ferien, en tur ned i Melissani-grotten og en sejltur ud på søen her. Det turkisblå vand i den underjordiske sø er så klart, at det næsten ser ud som om, at robådene svæver i luften. Nogle få kilometer derfra ligger Drogarati-grotten, som med sine smukke drypsten bestemt også er et besøg værd.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Kefalonia

  • Agia Effimia
    1 hotel
    Agia Effimia er en hyggelige fiskerby på østkysten af Kefalonia. Den ligger ved en lille bugt og har en stemningsfuld havn, hvor fiske- og udflugtsbåde lægger til. Op og ned kyst finder du talrige skønne badestrande ved det turkisblå hav.
  • Argostoli er Kefalonias hovedstad. Den har en tilpas stor til at have alle de shoppingmuligheder, hyggelige barer og caféer, du kan ønske dig i ferien. Omgivelserne er desuden meget naturskønne med adskillige dejlige badestrande tæt på.
  • Assos er en lille idyllisk perle af en kystlandsby på det nordlige Kefalonia. Her kan du slappe af ved det krystalklare hav på den lille strand, fordybe dig i de lokale tavernærs lækkerier eller udforske de naturskønne omgivelser på vandreture.
  • Lixouri er den næststørste landsby på Kefalonia og kan være det helt rigtige valg, hvis du vil have både græsk hverdagsliv og et godt udvalg af dejlige børnevenlige strande. I Lixouri har du desuden et godt udgangspunkt for at udforske mere af øen.
  • Sami er en lille perle af en havneby på østkysten af Kefalonia. Beliggenheden ved det azurblå hav for foden af de skovklædte bjerge er idyllisk, og du har her nogle af øens bedste badestrande inden for kort rækkevidde. Perfekt til en afslappende badeferie.