Rejser til Agia Effimia

Ved en lille bugt på østkysten af Kefalonia ligger den stemningsfyldte fiskerby Agia Effimia med omkring 450 faste indbyggere. De har traditionelt levet af fiskeri og landbrug. De senere år er den lille by blevet et populært rejsemål, men har alligevel formået at bevare sin landsbyatmosfære. Det meste af byens liv er koncentreret omkring nede ved havnefronten, hvor der ligger en række hyggelige tavernaer og barer med en dejlig udsigt over bugten fra de udendørs siddepladser. Den beskedne havn er et regelmæssigt stop for turbåde og yachter, som du kan betragte komme og gå, mens du nyder dit måltid eller en kølig drink.

Vil du selv udforske de stille små bugter med uberørte strande på denne kyststrækning, kan du nede ved havnefronten flere steder leje en lille motorbåd. Du får grundige instruktioner, før du sejler afsted på egen hånd. Har du ikke mod på det, kan du dog også vælge at tage med på en af de guidede bådture langs kysten eller helt over til naboøen Ithaca. Der er også en dykkerklub her, hvis du har lyst til at prøve at dykke i det krystalklare hav.

En rejse til Agia Effimia, som ligger 32 kilometer fra øens hovedby Argostoli, giver dig også et godt udgangspunkt for oplevelser til lands. Lejer du en bil til ferien - eventuelt blot til nogle af dagene - kan du således nemt køre op eller ned ad kysten til andre kystbyer, seværdigheder og ikke mindst skønne badestrande. Kystvejen her på øens østside er i god stand og generelt mindre trafikeret end den på vestsiden omkring hovedbyen. På din vej passerer du talrige smukke udsigtspunkter og små, uforstyrrede strande ved det turkisblå hav.

Nyd det turkisblå og krystalklare vand

Stranden i selve Agia Effimia består blot af en smal stribe af lyse småstens. Den er fin til en forfriskende dukkert. Men det er dog ikke lige her, du vil lægge dig til rette for at slikke sol. Der er dog rig mulighed for at finde flotte badestrande inden for kort afstand, hvor hele familien kan nyde en dag med afslappende strandliv. De fleste strande på den nordlige del af øen består af lyse småsten, som betyder at vandet er meget klart og godt til snorkling. Det er der rig mulighed for at prøve i de nærliggende små badevige. Det tager desuden kun et kvarters tid i bil at krydse over øen til den lange Myrtos-strand, som er en af Grækenlands mest fotograferede. Vær dog opmærksom hvis det blæser kraftigt her, da det så ikke er sikkert at bade. En anden kendt strand nær Agia Effimia er Antisamos omkring 13 kilometer nede ad kysten, som ligeledes er billedskøn og mere børnevenlig.

Hjemme i Agia Effimia finder du udover bil- og bådudlejning også enkelte minimarkeder, souvenirbutikker og kiosker, som kan dække de fleste behov, der måtte opstå i løbet af rejsen. Udvalg af spisesteder er byens beskedne størrelse taget i betragtning ganske bredt. Nattelivet er til gengæld ret begrænset i Agia Effimia, hvor de fleste besøgende blot foretrækker at nyde et dejligt græsk aftensmåltid eventuelt efterfulgt af et par drinks.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Agia Effimia