Rejser til Korfu

Korfu er en betagende grøn ø og ikke uden grund den mest populære af Grækenlands Ioniske Øer. Her kan man på sin rejse både udforske den fantastiske historie og traditionelle græske kultur samt den smukke frodige natur, de betagende skjulte bugter, lækre strande og fiskerlandsbyerne med deres hvidvaskede huse spredt langs kysten som perler på en snor. Uanset om man opholder sig på et af de større hoteller eller besøger de mere stille lokale landsbyer, vil man blive overvældet og fascineret af øens naturlige skønhed og det spektakulære landskab, og man kan hurtigt bruge en uge på at opleve bare en lille del af øen. Gå endelig ikke glip af nogle af de bedste udsigter fra steder som den gamle fæstning i byen Korfu eller fra klostret i Paleokastritsa.

Små søvnige græske landsbyer er måske ikke for alle, men Korfu har også meget andet at byde på. Hvis man rejser som par eller en gruppe venner, der gerne vil have mulighed for at feste til den lyse morgen, så er Kavos det helt rigtige sted. Byens levende strøg er fyldt med barer og klubber med lokkende musik, der vælter ud på gaden. Hvis det skal være knap så vildt, og man gerne bare vil nyde et par drinks om aftenen, finder man et fremragende udvalg af barer i Sidari. 

Korfu er også et fantastisk rejsemål for familier. Øen kan prale af rene og børnevenlige strande, som er ideelle til lange sommerdage ved vandet. Udvalget af familievenlige feriesteder er stort, og man kan selv vælge, om man vil bruge ferien på at slappe af på stranden, eller om man vil leje en bil og udforske noget af øen. Ca. 20 minutter fra Sidari finder man f.eks. det fremragende vandland Aqualand med 38 vandrutschebaner og mulighed for mange timers sjov og leg for både små og store vandhunde.

>> Læs også om rejser til Kreta
>> Læs også om rejser til Rhodos her

Hoteller på Korfu

Rejseguide Korfu

Korfu er med sine lækre sandstrande, små hyggelige landsbyer og et levende natteliv et populært rejsemål blandt både par og familier. Midt mellem olivenlunde, cypresser og vilde blomster finder man et stort udvalg af feriesteder med indbydende hoteller og massevis af strande. Oplev øens smukke farvepalet i byen Korfus brostensbelagte gader med den flotte pastelfarvede arkitektur og bliv betaget af de fantastiske solnedgange. Der er masser at udforske på denne grønne perle i det Ioniske Hav. 

Oplevelser

Hvad enten man er til afslappende strandferie eller en spændende kulturferie med mulighed for at udforske områdets historie, så er mulighederne mange, når man rejser til Korfu. Øen byder på alt fra vandreture, vandland, snorkling og dykning til små søvnige landsbyer og museer.

På øens østkyst ligger den historiske by Korfu, som også kaldes Kérkyra. Byen blev i 2007 optaget på UNESCO's Verdenskulturarvsliste og kan dateres helt tilbage til romertiden. Pga. sin lange og omtumlede historie består byen af en spændende blanding af både græsk, engelsk og italiensk arkitektur, hvilket er med til at give en helt fantastisk atmosfære. Gå en tur rundt i den gamle bydels snoede gader fyldt med restauranter, barer og butikker og besøg nogle af Korfus mange kirker og museer, som f.eks. det byzantinske Andivouniótissa Museum, hvor man kan man se en usædvanlig samling fra det 15. til det 18. århundrede. På toppen af listen over seværdigheder i Korfu finder man den gamle venetianske fæstning Paleó Froúrio fra det 14. århundrede, hvor man fra de høje mure kan nyde en helt unik udsigt. 

Når man rejser til Korfu er der masser af smukke og lækre strande at vælge imellem, men stranden ved Paleokastritsa på Korfus vestkyst er en af øens smukkeste med klart turkisblåt vand, der er yderst velegnet til snorkling og dykning. På begge sider af bugten rejser grønne klipper sig mod himlen, og på toppen af en af klipperne finder man det gamle og fredelige Paleokastritsa kloster fra 1225, hvor der stadig bor en lille gruppe munke, og der er mulighed for at komme ind og se nogle af klosterets bygninger. 

Kysten ved det populære ferieområde Sidari på øens nordkyst består af sandstensklipper, som er blevet formet af vind og vand gennem tiden, hvilket har skabt nogle spektakulære formationer. Her findes masser af små bugter med sandstrande, hvor man kan solbade og snorkle. Det mest besøgte sted er Canal d'Amour, men stranden er lille, så det er en god idé at komme om morgenen.

Hvis man gerne vil have en aktiv ferie, kan Korfu byde på et stort udvalg af både kortere og længere vandreruter. Korfu Trail er øens længste vandrerute på hele 220 km og tager 8-10 dage. Derudover er Korfu kendt for at være et af de bedste steder at dykke i Grækenland. Man kan bl.a. dykke ved øen Othoní nordvest for Korfu og ved Paxi-øerne syd for Korfu samt ved Agní Reef på den nordøstlige del af Korfu. 

Mad og drikke

Maden på Korfu er mange steder inspireret af det italienske køkken og består ofte af kød eller fisk. Prøv nogle af de lokale retter som f.eks. græsk sofrito, der består af oksekød serveret i en hvidløgssauce, og som oprindeligt blev spist med kartoffelmos, men i dag oftest serveres med pommes frites på restauranterne. Andre lokale specialiteter inkluderer fiskeretten bourdeto, hvor fisken serveres i en stærk, krydret tomatsauce med hvidt brød til, og pastitsada, som består af oksekød i tomatsauce med spaghetti.

Til maden kan man få serveret en lokal Corfu Beer eller Ionian Beer, som begge produceres på Korfu, eller man kan prøve den friske Tsitsimpyra, som også er en typisk øl for Korfu. Som en forfriskning efter maden serveres ofte en lokal kumquatlikør, som produceres af små kinesiske appelsiner, der dyrkes på Korfu, eller den klassiske italienske citronlikør Limoncello.

Vejret

Korfu nyder godt af det subtropiske klima i Middelhavet med varme somre og køligere, men milde vintre, og man kan derfor rejse til Korfu hele året rundt.

Januar er som regel den koldeste måned med en gennemsnitstemperatur på omkring 10°C, men med mulighed for op til 15°C på milde eftermiddage. Der falder typisk mest regn i november og december måned.

Hvis man gerne vil rejse udenfor højsæsonen er foråret et godt tidspunkt at rejse til Korfu. Her er mere stille, og vejret er dejligt med en gennemsnitstemperatur på omkring 19°C i april og op til 13 solskinstimer om dagen. 

Det tørreste og varmeste tidspunkt at rejse til Korfu er fra juni til september med juli og august som de varmeste måneder. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 25°C, men på de varmeste dage kan man komme op omkring 31°C. Havtemperaturen ligger på omkring 25°C.

Transport til/fra lufthavnen på Korfu

Korfu Lufthavn ligger 2 km syd for byen Korfu.

Ved siden af ankomsthallen ligger en busstation, hvorfra man kan tage en bus ind til byen Korfu eller nogle af de mange andre destinationer på Korfu. De fleste busser, der kører til og fra lufthavnen er hyret af rejsearrangører, da de fleste ferierejser, der bestilles til Korfu inkluderer transporten til hotellet, og du kan selvfølgelig også booke lufthavnstransfer som en del af din pakkerejse gennem Escapeaway. 

Alternativt kan man vælge at tage en taxi fra lufthavnen direkte til hotellet. Taxaerne holder udenfor ankomsthallen, men sørg for at aftale prisen inden du stiger ind i taxaen. 

Der er selvfølgelig også mulighed for billeje, når man rejser til Korfu, og dette kan varmt anbefales, hvis man gerne vil have mulighed for at udforske øen på egen hånd. Biludlejningsselskaberne har skranker i ankomsthallen i lufthavnen, hvilket gør det nemt at hente bilen ved ankomst, og du kan booke din billeje hjemmefra som en del af din pakkerejse gennem Escapeaway, så bilen er klar til dig.

Sådan booker du en billig rejse til Korfu med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Korfu med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly og kombinerer dem med udvalgte hoteller på Korfu. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her