Rejser til Korfu

Korfu er uden tvivl en af de smukkeste og grønneste øer, som jeg har oplevet i det evigt charmerende Grækenland. Placeret tæt op ad det græske fastland og ud for Italiens støvlehæl, ligger denne historiske perle som den nordligste af de Ioniske øer og vugger let i strædet mellem det ioniske og det adriatiske hav.  Og så er ”perle” vel egentlig så meget sagt, for faktisk kaldes Korfu (meget velfortjent) intet mindre end ”smaragden i det ioniske øhav”.

Velkommen til Grækenland med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Korfu hvor du bor på nøje udvalgte hoteller og ferieboliger.

Som du måske kan fornemme, så kan du roligt begynde at forestille dig en eventyrlig pallette af blågrønne nuancer, der kendetegner øens enorme frodighed omkranset af den 217 km lange og meget varierede kystlinje. Landskabet byder på et overflødighedshorn af oplevelser. Fra den ældste hovedvej på øen, som snor sig kilometervis langs gamle, krogede oliventræer og til små, søvnige landsbyer inde i landet, og videre ud til kyststrækningerne, der byder på adskillige, uforglemmelige udkigspunkter. 

Her ude ved kysten gemmer den ene lille bugt sig efter den anden med krystalklart, azurblåt vand. De fleste har tillige små, fine strande, der synes at ’lege skjul’ bag de dramatiske, nærmest lodrette klippevægge, som er iklædt den grønneste vegetation fra top til tå. Her findes alle variationer af grønt og blåt, gemt bag stort og småt.

Som den næststørste af de Ioniske øer (som udover Korfu består af, Paxos, Lefkas, Ithaka, Kefallonia, Zakynthos, Kithira og Skorpios), så er Korfu med sine ca. 640 km2 ca. på størrelse med Bornholm. Korfu er blot 60 km lang, hvis bredde varierer fra 4 km på det smalleste til 30 km på det bredeste sted. Derfor er det nemt og overskueligt at tage sig rundt fra de historiske bydele til de betagende udkigspunkter indenfor overskuelig køretid. 

Fra øens østkyst kan du se over til det græske fastland samt til Albanien, som blot ligger få kilometer væk på det smalleste sted. Jeg anbefaler på det varmeste, at du har en lejebil til rådighed, så du kan nyde så meget af Korfu som muligt på din ferie. 

Den frodige vegetation og det stabile jordbrug, der blandt andet viser sig i de enorme olivenlunde og bølgende vinmarker, danner stadig en solid grobund for Korfus økonomi, vel suppleret af den allestedsnærværende turisme. Korfu kan have forholdvist store mængde af nedbør fra midten af september og deraf følgende luftfugtighed, hvilket er unikt for Grækenland og noget, som gør de ioniske øer til de grønneste i landet. 

Øen gennemskæres af tre mindre bjergkæder: Den nordligste og bredeste del af Korfu dækkes af den højeste bjergkæde, hvis højeste punkt er Mt. Pantokratoras med sine 914 m.

>> Læs også om rejser til Lefkas

Korfu by

Korfu by er den største seværdighed på øen og absolut værd at bruge lidt tid på. Det siges, at byen er blandt de mest charmerende i hele Grækenland. Jeg tilslutter mig gerne dette.

Hvad enten du er til en hyggelig slentretur gennem byens charmerende, smalle gader. Om det er shopping i de mange små butikker der trækker, eller om du (ligesom undertegnede) ynder at gå på opdagelse i historie fra en svunden tid, så kan det hele kombineres indenfor overskuelig tid og afstand.

Jeg oplever Korfu by første gang en varm oktober-aften på en spontan slentretur langs esplanaden, der af mange anses for at være et kunstværk af sin slags i Grækenland, og som er byens naturlige mødeplads. Først studser jeg dog lidt over synet af den store cricketbane, der skal være den eneste af sin slags i hele Grækenland. Udover sommerslottet, der tidligere husede den britiske generalguvernør, er dette nok det mest iøjnefaldende, britiske islæt. 

Et øjeblik efter får jeg fornemmelsen af at være i byernes by (Paris) et øjeblik…  Den smukke Liston-bygning med sin lange, karateristiske buegang skal efter sigende da også være inspireret af Rue de Rivoli i ja… netop Paris. Restauranter, caféer og hyggelige barer ligger på stribe i den elegante svalegang, og her er en afdæmpet, klassisk stemning. 40.000 af Korfu’s ca. 120.000 indbyggere bor her i Korfu by, og derfor byen summer af liv alle ugens dage, på den stilfærdige måde. 

Min græske kollega, Nikos, gør mig selskab, og han ved lige præcis, hvor man skal gå hen for at få det mest autentiske, græske måltid. For udvalget af de hyggelige restauranter er overvældende. Jeg har fået stillet i udsigt, at græsk mad her på Korfu ikke er som på de øvrige græske øer, og det er jeg naturligvis nysgerrig efter at smage.

På Aegli – den ældste traditionelle restaurant i Korfu by – får jeg en ”pastitsada” og Nikos vælger en ”sofrito”, der efter sigende er to af øens mest lokale specialiteter. Umiddelbart tænker jeg: Ja, ja… Pasta med kødsovs er vel ikke så lokalt endda? Men efter et udsøgt måltid kan jeg kun bekræfte, at mine smagsløg er aldeles begejstrede, og det er ikke at sammenligne med en klassisk pasta med kødsovs.

Nårh, ja… Så er der jo lige det med historie (som jeg elsker). For mig er det svært at rejse til et nyt sted uden lige at skulle stikke næsen lidt ned i historien, og jeg ender altid med at have et par nye bøger med hjem i kufferten. Denne aften i Korfu by slutter såmænd også i en lille boghandel med et par nye erhvervelser om henholdsvis Korfu og græsk mytologi, som jeg finder evigt fascinerende. 

Korfus gamle bydel er bevaret af UNESCO

Korfu by ligger strategisk placeret ved indsejlingen fra det adriatiske hav, og det historiske islæt er såvel iøjnefaldende som karakteristisk. Kerkyra, som grækerne selv kalder byen, har været under byzantinsk, venetiansk, fransk og britisk styre, inden at den i 1864 igen bliver en del af Grækenland. Intet andet sted på øen mærker du det historiske vingesus, som netop her. 

Især den venetianske periode har sat sit tydelige præg. Fra det 15. århundrede har Korfu været under venetiansk styre i godt og vel fire hundrede år, og har været en strategisk, velplaneret fæstningsby. De tre forter, tegnet af venetianske ingeniører, beskyttede republikken Venedigs maritime handelsinteresser. Dette trods indædte kampe og belejringsforsøg mod det ottomanske styre, for hvem det lykkedes at indtage langt de fleste øvrige græske øer. 

I tidens løb er byens forter blevet renoveret og repareret adskillige gange, senest under det britiske styre i det 19. århundrede. I dag kan det synes så som så med den velplanerede byplanering, men mange af de gamle bygninger, paladser, kirker og klostre i byens gader vidner om de forskellige historiske perioder, og byen emmer af en harmonisk symfoni mellem den autentiske, græske stemning og gæstfrihed, krydret med det italienske, franske og britiske islæt. En unik kombination, der ikke opleves mange andre steder i Grækenland. 

Netop de unikke og historiske bygninger og forter, udgør et enestående arkitektonisk eksempel på den gamle bydels autentiske ægthed og integritet og har medført, at den gamle bydel nu er optaget på UNESCO’s verdenskulturarvsliste.

Philharmonika-musik? Hvorfor nu det?

Korfus philsharmonika orkestre er kendt verden over, åbenbart. Jeg skal blankt erkende, at det er gået min næse forbi. Så du kan nok forestille dig et badutspring fra min side, da jeg på en slentretur i byen, pludselig hører lyden fra en stortromme brage højlydt ud fra et lokale på anden sal i en af byens gamle bygninger. 

Det viser sig at være øveaften for et af byens orkestre, og det foregår altså for åbne vinduer, så hele byen kan lytte med. Unge som gamle samler sig foran bygningen og nyder ”koncerten”... Det er alligevel ikke hver dag, at man kommer ud for det i Grækenland. Meget stemningsfuldt, og det er umuligt ikke at lade sig gribe af stemningen. 

Rigtig god rejse til Korfu

En charmerende og anderledes ø, hvor naturen viser sig i et uforglemmeligt maleri, og hvor græsk gæstfrihed og italiensk elegance møder hinanden i en harmonisk symfoni. Et gammelt ordsprog lyder ”Enten bliver du forelsket i, eller på, Korfu” Jeg må tilslutte mig det første…. Indtil videre: )

Rigtig god rejse til Korfu

Hilsen

Marie

>> Læs også om luksusrejser til Grækenland
>> Læs om vores udvalgte hoteller i Grækenland

Rejsemål på Korfu

 • Gæstebedømmelser 8,4
  Acharavi
  4 hoteller
  Acharavi er den mest populære destination på Korfus smukke nordkyst. Her kan du og familien slappe af ved det klare, turkisblå hav på en kilometerlang sandstrand. Oppe i byen finder du alt, du behøver af spisesteder og indkøbsmuligheder.
 • Gouvia
  3 hoteller
  Kystbyen Gouvia ligger ved en lille, beskyttet bugt få kilometer nord for Kofu by. Her kan du frit vælge om du blot vil slappe af på den familievenlige strande eller eventuelt udforske hovedbyens butiksliv og seværdigheder.
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Barbati
  2 hoteller
  Barbati er en lille, smukt beliggende landsby ved Korfus populære nordøstkyst. Her er alt, hvad du og familien behøver til en afslappet badeferie ved det krystalklare hav. Udover den uimodståelige strand inkluderer det et godt udvalg af spisesteder.
 • Dassia
  2 hoteller
  Dassia er en lille, hyggelig ferieby blot 12 kilometer fra Korfu by. Her kan du derfor frit vælge om dagen skal bruges på nede på den lange strand ved det azurblå hav eller på spændende sightseeing i øens historierige hovedby.
 • Korfu by
  2 hoteller
  Korfu by er en af Grækenlands mest elegante byer. Den har en fantastisk beliggenhed med vand på tre sider. Det er dog i lige så høj grad for at opleve stemningen i den gamle bydels smalle gader, at man rejser til Korfu by.
 • Limni
  2 hoteller
  Den lille kystby Limni ligger ned til en række små idylliske bugter og badevige cirka 10 kilometer fra Korfu by. Her kan du nyde ægte græsk ø-idyl og har takket være den centrale placering masser af spændende udflugtsmål at vælge mellem.

Populære hoteller på Korfu

Grækenland, Korfu, Moraitika
9,4
Fabelagtigt
405 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Korfu, Barbati
9,4
Fabelagtigt
69 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Korfu, Korfu by
8,6
Meget godt
2112 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 2 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Bestil rejsen som en samlet pakke inkl. fly eller kun hotelophold

Bestil din rejse til Korfu som en samlet pakkerejse med fly, hotel og evt. transport fra Korfu lufthavn t/r (transfer) eller en lejebil. Ønsker du selv at arrangere din flyrejse til Korfu, kan du naturligvis også vælge kun at bestille dit hotelophold hos os.

Du kan rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker, da vi tilbyder valgfri rejselængde til alle rejsemål, og du kan også frit vælge fra hvilken lufthavn, du vil rejse, bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg. Få flere informationer om alle rejserne inkl. aktuelle flytider og flyruter i søgemaskinen. Du kan også vælge kun at se priser på rejser til Korfu med direkte fly eller mellemlandning.

Hos Escapeaway Rejser kan du rejse med almindelige rutefly som f.eks. Lufthansa eller KLM, men også lavprisfly som f.eks. easyJet og Ryanair, hvis du vil have de billigste flybilletter. Når du booker en rejse som en samlet pakke til Korfu, kan du også kombinere flyselskaber hos os, altså benytte to forskellige selskaber til udrejsen og hjemrejsen. Det kalder vi fleksible rejser...

Vælg det rigtige hotel på Korfu

Forkert valg af hotel kan ødelægge en hel ferie og derfor er et godt tip til at finde det helt rigtige hotel eller feriebolig, som opfylder dine ønsker og behov, at benytte vores rejse og hoteltemaer eller filtreringsmulighederne. Du finder disse, når du søger efter priser på din rejse til Korfu og alle andre rejsemål i Grækenland som f.eks. Santorini, Kreta, Rhodos og Mykonos. Blandt de mest benyttede rejsetemaer er "familieferie" og "aktiv ferie". Vi har også opdelt hotellerne i forskellige typer, så du har nemmere ved at finde det helt rigtige hotel, f.eks. "hoteller kun for voksne" eller "hoteller med udsigt". I filteret kan du bl.a. også vælge disse typer af indkvartering: Villa, luksushotel, boutique-hotel og mange flere...

Din rejse er vores ansvar

Får du brug for hjælp til at bestille din rejse til Korfu online, eller vil du f.eks. have et tilbud på en af vores populære kombinationsrejser eller rundrejser i bil (kør-selv-ferie) i Grækenland, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Hos Escapeaway har vi lagt meget arbejde i at udvælge alle hotellerene, og rejserne du finder i programmet på Korfu, og i vores personlige hotelbeskrivelser forsøger vi altid at give dig som gæst en ærlig beskrivelse af hotellet, uanset om du vil rejse på en luksusrejse, eller hvis du mere er til en ferie, hvor det betyder noget for dig, at hotellet er "autentisk" og charmerende snarere end luksuriøst. 

Din rejse er vores ansvar både før, under og efter rejsen, og vi er her altid til at hjælpe dig. Escapeaway Rejser er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening, vi har stillet rejsegaranti og følger naturligvis pakkerejseloven - det giver tryghed på rejsen. 

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Korfu, såsom øens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på Korfu. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Korfu er den nordligste af de 7 Ioniske Øer i Det Ioniske Hav vest for det græske fastland. Øen, der er på størrelse med Bornholm, har omkring 120.000 indbyggere. Den er ca. 64 kilometer lang og 32 kilometer bred på dens bredeste del.

To høje og veldefinerede områder deler øen i tre distrikter, hvoraf den nordlige del er bjergrig, den centrale del er bakket, mens den sydlige del er lavtliggende. Korfus kystlinje strækker sig over 217 km og inkluderer en lang række gode strande, f.eks. i Agios Gordis, Agios Georgios, Marathia, Kassiopi, Sidari og Palaiokastritsa. Det højeste punkt på øen er Mount Pantokrator på 911 meter.

Klima og vejr

Korfu har et typisk mediterrant klima med varme, tørre somre og milde, mere fugtige vintre. Den varmeste måned i året er august med gennemsnitligt 29 grader, efterfulgt af juli med gennemsnitligt 27 grader, mens de koldeste måneder i året på Korfu er januar og februar, der begge har en gennemsnitstemperatur på 10 grader, efterfulgt af december med 11 grader i 
gennemsnit.

Hvis du vil undgå nedbør på din ferie på Korfu, skal du enten vælge juli eller august, hvor der gennemsnitligt kun er én dag med regn, mens du skal undgå januar og november med gennemsnitligt 13 og 12 dage med regn.

Historie

Korfu er første gang nævnt i græske tekster 1300 f. Kr., men har været beboet siden ældste stenalder og var senere et vigtigt handelscenter for fønikerne. Fønikerne handlede med alle byer i Adriaterhavet, hvilket gjorde øen til en stærk sømagt og en vigtig kommerciel partner i regionen.

Under den peloponnesiske krig bad Korfu om militær hjælp fra Athen til slaget mod Korinth. Alliancen mellem Korfu og Athen varede et århundrede, indtil makedonerne erobrede Korfu i 338 f.Kr., og overtog kontrollen med øen. 

Fra 300 f.Kr. blev Korfu successivt angrebet og erobret af spartanere, illyrere og romere, der opholdt sig på øen fra 229 f.Kr. til 337 e.Kr. Under romertiden fik øen lov til at beholde en del af sin autonomi og til gengæld kunne romerne bruge øen som strategisk knudepunkt. Romerne satte blandt andet deres aftryk på øen med en lang række nye veje og offentlige bygninger. 

Med opdelingen af Romerriget blev Korfu en del af Det Byzantinske Rige. I middelalderen blev øen genstand for en lang række pirat-angreb samt erobringstogter udført af gotere, saracenere, normannere og venetianere. I 1267 forsøgte den franske konge af Sicilien, Karl af Anjou, at erstatte den eksisterende ortodokse kristendom med katolicismen. Men det varede kort, idet øen allerede i 1386 returnerede under venetiansk styre. Den efterfølgende periode under venetiansk herredømme har sat sig talrige spor på øen i form af bygninger, monumenter og andre unikke eksempler på venetiansk arkitektur i Grækenland. 

I 1797 erobrede Napoleon Bonaparte Venedig, og Korfu blev således en del af den franske stat. Fra år 1800 var øen en del af Septinsularepublikken, men den kom allerede i franske hænder igen syv år senere, i år 1807. I denne periode fulgte en lang række sociale og økonomiske fremskridt, blandt andet etableringen af en lang række skoler. I 1815 kom øen under britisk herredømme og øen oplevede i den forbindelse endnu en opblomstring i form af ny infrastruktur, herunder et nyt vandforsyningssystem, samt grundlæggelsen af Korfus første universitet. I 1864 skænkede briterne øen - sammen med de andre ioniske øer - til den nye græske konge.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Andre links

Hvad siger gæsterne på Korfu?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 25 anmeldelser