Rejser til Moraitika

Moraitika er en lille by ved østkysten på den sydlige del af Korfu. Den ligger der, hvor floden Messonghi munder ud i havet. Lige på den anden side af den smalle flod, ligger landsbyen af samme navn. De to fremtræder i praksis således næsten som én sammenhængende by. Moraitika har dog det største udvalg af restauranter og butikker, som du især finder oppe langs hovedgaden. Her kan du få dækket stort set alle behov på rejsen.

Mens hovedgadens perlerække af spisesteder og barer især liver op om aftenen, er det først og fremmest Moraitikas lange strand, der er hovedattraktionen om dagen. Stranden, som består af sand og lidt småsten i vandkanten, er meget velorganiseret. Her er flere steder med udlejning af liggestole og parasoller. Har du i løbet af dagen brug for at stille sulten eller blot en kølig drink, er der desuden få skridt op til strandcaféerne. Sammen med dens lave, klare vand gør det stranden og Moraitika velegnet til hele familien og til et sted, hvor man har lyst til at fordrive tiden og bare slappe af.

Rejser du til Moraitika, er der dog meget andet at opleve. Går du fra den travle hovedgade op i den gamle del af byen ind mod det bakkede bagland, ændrer atmosfæren sig. Sammenlignet med området mellem hovedvejen og stranden er der ikke ret mange ferieboliger. Det er i stedet her lokalbefolkningen bor. Men gå gerne en tur herop for at udforske de smalle gader og rustikke huse, som ligger blandt olivenlunde og frugttræer. Heroppe ligger også et par stemningsfulde, familiedrevne tavernaer og den gamle landsbyskirke.

Udflugter

Trænger du til lidt motion eller blot lidt afveksling fra strandlivet, kan det anbefales at fortsætte videre op i bakkerne. Snart befinder du dig i fredfyldte omgivelser helt omgivet af olivenlunde med en stilhed, der er som en lise for sjælen. Du skal desuden ikke ret langt op i baglandet fra Moraitika, før du i glimt kan nyde en flot udsigt over det azurblå hav.

Der er gode muligheder for at gå sådanne ture i nærområdet. Det er populært at leje en cykel for at udforske omgivelserne. Det kunne for eksempel være en tur ned ad kysten til den lille fiskerlandsby Boukari for at nyde en måltid på en af dens anerkendte fiskerestauranter.

Vil du lidt længere omkring og opleve mere af Korfu i eget tempo, kan det anbefales at leje en bil. Øen har gode, velholdte veje fra nord til syd. Det tager for eksempel ikke mere end en halv times tid at køre en tur op langs kysten til Korfu by. Her er der nok seværdigheder, butikker og restauranter til mindst en dagsudflugt. Der er busforbindelse fra Moraitika både nordpå ind til hovedbyen og mod syd. Men med en lejebil kan du dog lettere tage rundt til nogle af øens mange andre skønne badestrande og spændende seværdigheder.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Moraitika