Rejser til Kos

Velkommen til Det Ægæiske Havs krystalklare vand. Her mellem de skvulpende, lune bølger ligger den smukke, græske klippeø Kos, som er den tredjestørste af Grækenlands Dodekanesiske Øer. Den byder dig på omgivelser, der er kendetegnet af sol og milde temperaturer, hvidkalkede landsbyer og femstjernede resorter med al den luksus, du kan ønske dig på din ferie. Alt dette gør Kos til et af de bedste steder i verden at geare ned og give dig selv lov til lidt tiltrængt selvforkælelse.

Fra lille, søvnige Kefalos til de summende festbyer som Kardamena byder en ferie på Kos dig på næsten uendelige muligheder og stor variation.

Så godt som alle, der holder ferie på Kos, elsker naturligvis strandene og det solrige klima, men disse grunde er langtfra de eneste til at du bør overveje en rejse til den skønne, græske ø. Her finder du nemlig også interessante ruiner, såsom dem, der står tilbage af det fort, som blev opført ved indgangen til Kos' hovedhavn i det 14. århundrede.

Der er også ældgamle Agora, som engang var en markedsplads og blev anset som en af de største af slagsen i verden. Uanset, om du er til all-inclusive-ferie, hvor du bare skal læne dig tilbage og nyde den gode service, eller om du ønsker maksimalt privatliv og mulighed for selv at fremtrylle lækre retter i dit eget køkken i en ferielejlighed, har Escapeaway Rejser den ideelle feriebolig til dig, der vil rejse til Kos.

Oplevelser på Kos

Nogle af de mere uopdagede vandrestier på Kos er dem på vulkanen Nisyros. Den er hydrotermisk aktiv, og en dagstur til toppen byder på både røg, gasser og boblende mudder. Hvis du er mere til eventyr af den lidt mindre intense slags, kan du vælge blot at slentre rundt i gaderne i den fredfyldte landsby Mandraki. Denne by, der ligger naturskønt på toppen af en bakke, er helt fri for motoriserede køretøjer, hvilket gør den til et særdeles sikkert og meget komfortabelt sted at gå ture. En af de bedste ting, du kan give dig til, når du besøger denne landsby på din ferie på Kos, er at drikke en kop kaffe under åben himmel, mens du nyder freden og roen og de autentiske omgivelser, der ikke giver sig ud for mere end hvad de er. 

Et andet anbefalelsesværdigt sted at besøge, når du rejser til Kos, er Zia. Dette stille område er populært blandt besøgende, men ligeså snart, turistbusserne kører tilbage til de store resorter, har du landsbyen for dig selv. Og her er virkelig noget at udforske. Start evt. med at besøge en af de hyggelige tavernaer og spis et lækkert måltid, gør holdt på markedet og køb førsteklasses hjemmelavede lædervarer eller nyd solnedgangen fra Dikaion-bjergene.  

Asklepieion er Kos' mest betydningsfulde, arkæologiske udgravning. Området begyndte allerede at blive beboet i løbet af den første halvdel af det 3. århundrede før Kristus. Besøgende kan se den ældgamle struktur og få et bedre indblik i, hvorfor Grækenlands plads i oldtidshistorien er så vigtig. 

Strande på den smukke klippeø

Solen, sandet og surfing-mulighederne er tre rigtigt gode og populære grunde til at lægge vejen forbi Kos på sin ferie. Det er også tre meget hyppige årsager til, at feriegæster ikke har lyst til at rejse hjem igen!

Mastichari Strand er kun en kort køretur fra Kos by, og her finder du et sandt paradis af skønt, hvidt sand. Et perfekt sted bare at nyde solen og blive brun, og får du lyst til et adrenalin-sus, så prøv en tur på jetski. 

Kefalos Strand er en anden populær mulighed. Det kendte ferieområde ligger omkring stranden, og her har du et stort udvalg af tavernaer og caféer. Mens du er i Kefalos, bør du ikke gå glip af Agios Nikolaos Kloster, som er en fantastisk spændende seværdighed. Det ligger kun en kort køretur væk, så feriegæster kombinerer ofte et besøg i Kefalos med et besøg på klostret og gør det til en dagstur - en dejlig måde at blande sightseeing og afslapning. 

Spis godt på din ferie på Kos

Hvis du vil smage på lækker, græsk cuisine på din ferie på Kos, så er centrum i Kos by et rigtigt godt sted at starte. Her finder du masser af restauranter ved havnen, hvor du kan nyde lange frokoster helt uden stress og super god live-underholdning. En rejse til Kos er dog ikke nødvendigvis lig med fest og farver 24 timer i døgnet, for øen rummer også masser af små, gemte landsbyer, hvor du kan være sikker på at finde hyggelige, autentiske restauranter der serverer skøn, traditionel mad. Hvis det skal være rigtigt traditionelt, er det en god tommelfingerregel at søge væk fra kysten. Kos bys baggader og gyder er hjemsted for et betydeligt udvalg af autentiske restauranter, der serverer mad for flere lokale end turister. 

Uanset om det er en café med mange feriegæster og en international stemning eller en traditionel taverna, må du sørge for at prøve en græsk salat. Kos er også kendt for sine fisk og skaldyr, og marinerede ansjoser og sardiner er noget af det lækreste, du kan sætte tænderne i på din ferie på Kos. Sæt prikken over i'et på dit måltid med et glas ouzo, græsk øl eller et glas kølig, græsk hvidvin, hvis den græske spise-oplevelse på rejsen til Kos skal være helt rigtig. 

Fest på den græske måde: Hele natten

Hvis du er ude efter at suge alt det bedste til dig, Kos har at byde på efter solnedgang, vil Kos by ikke skuffe dig. Her er der linet op med trendy barer og restauranter - og det vil ikke tage dig ret længe at finde et godt sted at starte aftenen. Hvis du vil kridte danseskoene, er der ingen mangel på muligheder på den græske ferieø, som byder på et stort udvalg af natklubber. Blandt favoritterne kan nævnes Heaven og Mylos Beach Bar.

Kefalos og Kardamena er også steder, hvor der er gang i den om aftenen og her skal du ikke bruge lang tid på at lede efter et festligt sted at få en drink eller tre. I disse to byer er drinksene billige og musikken falder i de flestes smag, så du kan være ret sikker på hurtigt at komme i humør til en glad aften. 

Hvis du vil udforske nattelivet på din ferie på Kos, ser du naturligvis solen gå ned på din vej ud i byen, men du kan også være ret sikker på at se den stå op igen på vejen tilbage til hotellet!

Aktiviteter og seværdigheder for hele familien

Familier, der trænger til at opleve et solrigt strandeventyr sammen vil finde rigeligt med både varme solstråler og lækkert, glitrende sand på Kos. Det smukke landskab danner bagtæppe for en stor variation af fantastiske ferieaktiviteter for hele familien. Besøgende på den dejlige, græske ø kan vandre på en vulkan, cykle rundt i en bugt eller bare læne sig tilbage i sandet på stranden og se verden glide roligt forbi. Kos' historiske seværdigheder giver familier mulighed for at lære om Grækenlands historie og Kos' vigtige plads i græsk mytologi. 

Øen var bl.a. Hippokrates' hjem. Han er den medicinske videnskabs fader, og du bør ikke glemme at se Hippokrates' Træ midt i Kos by - en stor og lærerig oplevelse for alle aldre. Kos Arkæologiske Museum er en anden oplevelse, som du kan blive klog af. De ting, der er udstillet på museet, kommer fra øen, og giver dig et vindue hvorigennem du kan se tilbage på Kos' historie. Picnics, vandreture, cykelture og læring er alt sammen lige ved dine fingerspidser, når du holder ferie med familien på Kos. 

Hoteller for par til den romantiske ferie på Kos

Kefalos har ikke bare nogle af Kos' bedste strande, men er også velsignet med en behagelig marina og charmerende, gamle bygninger. Byen er et dejligt sted at nyde et par dages eller en uges get-away i tosomhed på Kos. Stemningen er rolig, og her er masser af små restauranter med stearinlys på bordene, som egner sig perfekt til at fejre de små, lykkelige stunder og særlige lejligheder. Øens beliggenhed tæt på andre smukke perler i det græske øhav giver par mulighed for at tage på sejlture, og et besøg på en anden ø eller bare en tur rundt om kystlinjen på Kos er bestemt værd at bruge nogle timer eller en dag på. En afslappet slentretur rundt i Kos bys centrum, som afsluttes med hygge på en café, er en skøn måde at starte en hyggelig aften på. 

På din parferie på Kos bliver stranden et af de steder, I nok kommer til at tilbringe mest tid, og du kan glæde dig til at suge solens stråler til dig på en af øens mange dejlige kyststrækninger med sand eller småsten. Kos har mange små, romantiske strande med en isoleret beliggenhed, som er perfekte steder at nyde tosomheden. 

En tur til den rå østkyst vil give dig en anderledes oplevelse. Her kan du vandre, cykle eller bare beundre den storslåede naturskønhed, du finder her. 

Aktiv ferie

Efter du er blevet brun på Kos' verdensklasses strande, er det måske tid til at kaste dig over noget af alt det andet, denne græske juvel har at byde på. De 97 kilometer kystlinje, som udgør klippeøens golf, er fyldt med unikke og spændende landskaber og seværdigheder. Besøgende kan med fordel udforske golfen og se smukke strande, ældgamle landsbyer og et historisk slot. Kos' flade terræn gør den til et ideelt sted at cykle. Hvilken måde er bedre at se golfen eller en hvilken som helst anden del af øen end fra cykelsadlen? 

Selvfølgelig har du masser af muligheder for at dyrke vandsport ud for strandene, som udgør en så central del af øens liv. Parasejlads, vindsurfing og kanosejlads er bare et par eksempler på, hvad du kan give dig til på de krystalblå bølger ud for kysterne. Men rejser du længere ind i landet, har du endnu flere muligheder for at få mange sjove timer til at gå med uforglemmelige aktiviteter. Her kan du f.eks. ride eller udforske ruinerne fra oldtiden. Hvis du kunne tænke dig at se øens dyreliv, så tag til Plaka. Denne pinjeskov byder dig på chancen for at skildpadder og påfugle. Besøgende kan holde picnic i skoven eller vandre igennem den på en dagstur. 

Kulturen 

Kos er en ø, der flyder over med historier fra en svunden, mystisk oldtid, og her bliver du ikke i tvivl om, hvorfor det græske øhav er så populært at rejse til for folk, der elsker historie og kultur. 

Fra ruinerne i Den Vestlige Arkæologiske Zone i Kos by til den berømte Asklepieion, over de restaurerede romersk byggede værelser i Casa Romana, er der massevis af interessante attraktioner, der giver feriegæster en chance for virkeig at dykke ned i Kos' rige historie. 

Men uanset om du leder efter kulturelle oplevelser eller ej, kan du næsten ikke undgå at falde over dem, når du tilbringer en eftermiddag med at gå rundt i Kos bys snævre gader i et fredeligt tempo. Her er du i hjertet af noget af det bedste, græsk kultur har at byde på: Ældgammel arkitektur, lokale traditioner og klassisk, velsmagende mad og drikke.

>> Se også billige rejser til Kreta
>> Se desuden rejser til Rhodos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Kos

 • Kos by
  12 hoteller
  Kos by udgør den lille øs bankende hjerte med det bedste restaurant- og natteliv samt et bredt udvalg lækre badestrande inden for gåafstand af centrum. Du får desuden rig mulighed for at krydre rejsen med spændende sightseeing.
 • Kardamena
  4 hoteller
  Kardamena er en velfungerende ferieby midt på sydkysten af Kos. Her kan du nyde ferien på en af øens længste badestrande, som har noget for hele familien. Vil du ikke kun dase på stranden, kan du på en rejse til Kardamena også tage på spændende udflugter.
 • Marmari
  4 hoteller
  Den kilometerlange, fine sandstrand ved Marmari indbyder sammen med den lille feriebys fredelige atmosfære til en afslappende badeferie med familien. Skal der ske lidt mere, er der ikke ret langt ind til de mange tilbud i Kos by.
 • Tigaki
  4 hoteller
  Tigaki har en af de bedste strande på Kos, som med sit bløde sand og lave vand er ideel til en rejse med familien. Badebyen har desuden øens hovedby inden for kort rækkevidde med alle dens kulturelle tilbud og seværdigheder.
 • Kefalos
  1 hotel
  Kefalos ligger ved den smukke Kamari-bugt på den vestlige ende af Kos. Måske takket være den lidt afsides beliggenhed har den lille by stadig sin helt egen karakter og behagelige fredelige atmosfære, der er perfekt til en afslappende ferie i ... det græske ø-hav. Læs mere
 • Psalidi
  1 hotel
  Badebyen Psalidi ligger få kilometer fra Kos by. Her kan du nyde en fredelige badeferie ved det turkisblå middelhav på en lang strand og samtidig have øens charmerende hovedstad med dens rige restaurantliv inden for kort rækkevidde.

Populære hoteller i Kos

Grækenland, De Græske Øer, Kos, Kardamena
9,1
Fabelagtigt
624 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kos, Kardamena
9,8
Fabelagtigt
3064 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kos, Kos by
9,2
Fabelagtigt
489 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Kos?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 14 anmeldelser