Rejser til Kardamena

Kardamena er en af de mest populære feriebyer på Kos. Den ligger 30 kilometer sydvest for hovedstaden og kun 5 minutter fra lufthavnen. Engang var dette blot et lille fiskerleje, men i dag er Kardamena en moderne ferieby med alt, hvad et feriehjerte kan begære. Her er talrige hyggelige restauranter og tavernaer, samt barer med et rigt natteliv. Ligeledes kan byens supermarkeder og butikker dækker de fleste behov på rejsen. Men vigtigst af alt byder Kardamena på en af de længste strande på Kos.

Nyd middelhavsolen på den lange strand

Rejser du til Kardamena, er stranden det perfekte sted at nyde det solrige klima. Ligesom på de andre øer i det græske øhav har Kos et solrigt middelhavsklima, hvor det allerede i april-maj er lunt nok til korte ærmer. I den varmeste måned, august, vil det være ekstra fristende med en forfriskende dukkert fra stranden ved Kardamena, når  temperaturen ofte når over 30 grader. Helt hen på efteråret er vandet lunt nok til at bade.

Der er gode faciliteter nede på stranden med udlejning af liggestole og et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter. Det inkluderer alt fra parasailing med garanteret adrenalinsus til mere fredelig snorkling. I højsæsonen er der således meget liv på den centrale del af stranden. Ønsker du lidt mere fred og ro, kan du dog blot søge lidt længere ud ad kysten. Stranden strækker sig langt.

Har du mod på at skaffe din egen føde, kan du slutte dig til lystfiskerne, som prøver lykken på havnemolen. Som du vil se, ligger der dog også stadig nogle små fiskerbåde blandt de mange lystyachts. De sikrer en stabil forsyning af friske råvare til byens spisesteder. Der er dog også meget andet end fisk på menuen, hvis det ikke er din hofret.

Udflugter

Det afslappende strandliv og vandsportsaktiviterne er hovedattraktionen, men der er meget andet at opleve på en rejse til Kardamena. Fra den lille havn kan du på en time sejle ud til vulkanøen Nisyros, hvis hovedby Mandraki byder på charmerende hvidkalkede huse og et kloster fra det 15. århundrede. Du kan også komme helt op tæt på krateret og den boblende vulkanbund eller nyde undergrundens varme i et af de gamle termiske kurbade. Det kan derudover også anbefales at tage en tur til Kos by for at udforske seværdigheder og byens øvrige liv. Der er busser flere gange dagligt til hovedbyen fra Kardamena.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kardamena