Rejser til Agios Nikolaos

Agios Nikolaos på Kretas nordøstlige kyst er en lille by med masser af karakter. Med maleriske strande, historiske steder og restauranter ved vandet er det ikke underligt at både par og familier tiltrækkes af denne naturskønne badeby nær Heraklion. Uanset om du vil nyde solen på Almyros-stranden, nyder et romantisk måltid ved Voulismeni-søen, eller tager en sejltur ud til øen Spinalonga, vil du hurtigt forstå, hvorfor det er så populært at tage på ferie i Agios Nikolaos.

Velkommen til Grækenland med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Agios Nikolaos og andre rejsemål på Kreta hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Vil du heller nye din ferie i en ferielejlighed hvor du selv står for madlavningen er det naturligvis også muligt, ligesom vi også tilbyder et udvalg af villaer på Kreta hvor hele familien kan være samlet.

Når du rejser med Escapeaway til Kreta kan du selv vælge rejselængde og afrejsedato da vi tilbyder afgange dagligt. Du kan rejse fra de fleste lufthavne, f.eks. København, Århus, Billund og Hamborg. Bestil din rejse til Agios Nikolaos online som en samlet pakke inkl. fly, hotel ophold, billeje eller transfer, eller book blot dit hotel hvis du selv vil arrangere rejsen. Du finder mere information om flyafgange, billeje og transfer i søgemaskinen.

>> Flere rejser til Kreta, se alle rejsemål her

Hoteller i Agios Nikolaos

Populære hoteller i Agios Nikolaos

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Agios Nikolaos
8,6
Meget godt
1328 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 61 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Agios Nikolaos
9,4
Fabelagtigt
683 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Agios Nikolaos
9,3
Fabelagtigt
884 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Kreta og bo i området omkring Agios Nikolaos her jeg her samlet lidt informationer og fakta om byen. Du kan også få mere inspiration til din rejse på vores blog, her skriver vi rejseguider om emner som vejr og klima, seværdigheder og oplevelser, maden, historien, om kulturlivet og de skønne strande. Du kan også læse om vores egne erfaringer på rejser til Kreta og andre destinationer i Grækenland.

 • Sproget: Der tales græsk i Agios Nikolaos.
 • Valuta: Der anvendes euro (€)
 • Lokal tid: Dansk tid + 1 time
 • Flyv til: Heraklion Lufthavn (HER)
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Strandelskere: Agios Nikolaos har ikke blot fem dejlige strande inden for rækkevidde, men også den smukke sø Voulismeni, hvor du ligeledes kan slappe af ved vandet. 

Familier: Der er masser af sjove aktiviteter på strandene og med Kretas bedste vandland i nærheden er Aghios Nikolaos derfor et sikkert hit til en familieferie på Kreta.

Natteravne: Byens livlige natteliv byder på alt fra danseklubber til tilbagelænede græske taverner.

Vejr og klima

Ahios Nikolaos er på sit smukkeste om foråret, når det hele blomstrer og øen er frodig grøn. Sommeren er til gengæld den bedste tid til at være på stranden, takket være temperaturer på op over 30 grader og 11 timers solskin om dagen. Booker du en ferie i efteråret eller om vinteren, er området roligere og vejret er mildt nok til at udforske seværdigheder.

Strande

Langs kysten omkring Agios Nikolaos finder du et halvt dusin sandede bugter. Den mest populære er EOT strandparken, der ligger blot fem minutters gang fra byens centrum. Stranden er ideel til familier med parasoller og liggestole ved det rolige, lavvandede vand. EOT er samtidig det bedste sted i Aghios Nikolaos til vandsport, samt beachvolleyball, minigolf og her er endda en fodboldbane. Det er kort sagt det ideelle sted at tilbringe dagen, og når trænger du til en forfriskning eller en bid mad, ligger der række gode barer og spisesteder nær ved.

Landskabet

Agios Nikolaos har en betagende beliggenhed med fantastisk udsigt over Mirabello bugten og Voulismeni-søen i centrum. Selvom søen ifølge legenden er bundløs, er den målt til at være 64 meter dyb. Selv om selve byen ikke har en stor strand, er den nærliggende kyststrækning let at udforske, hvor der er mange gode badebugter. Agios Nikolaos er også en god base, hvis du ønsker at udforske den østlige del af Kreta, og i løbet af sommeren er der bådture til naboøerne og ud i bugten. 

Lokal transport

Med bus: Kreta har et omfattende busnetværk, der bland andet forbinder Agios Nikolaos med nærliggende byer som Heraklion. Busserne som kører regelmæssigt i højsæsonen, er billige og effektive til dagsture.

Med bil: Hvis du er interesseret i at udforske øen i eget tempo, er billeje den bedste mulighed. Vejene på Kreta er generelt i god stand, og der findes talrige biludlejningsfirmaer på de forskellige resorts og i lufthavnen. Det er muligt at leje en bil for en enkelt dag.

Med taxa: Taxaer er let tilgængelige i byen fra taxistationer eller ved at booke på forhånd. Taxipriserne er rimelige og er velegnede til korte ture eller til lufthavnstransport.

Begivenheder

Kulturfestival: I august er Agios Nikolaos vært for den årlige Lato Cultural Festival. Den største begivenhed i byens kalender, som hylder kretensiske folklore og traditioner med en række spændende dansforestillinger, udstillinger og koncerter på spillesteder i hele byen.

Nautisk uge: En af de andre populære begivenheder er den nautiske uge i juli. Den finder ikke overraskende sted ved byens smukke havnefront har arrangementer over flere dage med svømme- og sejlkonkurrencer, samt andet vandsport og sjov på stranden. Ugen rundes af med et stort fyrværkeri den sidste aften.

Aktiviteter

Tag en spadseretur omkring den fortryllende sø Voulismeni, hvor du undervejs eventuelt kan stoppe ved en cafe. Søen har forbindelse til den glitrende marina, hvor du kan chartere en båd for at udforske Kretas solbeskinnede kyst eller vandre langs strandene. Der er fem at vælge imellem ved Agios Nikolaos. ligesom du kan tage børnene med på en dagudflugt til Aqua Plus, et af de største vandlande på Kreta, omkring 40 minutter væk med bus eller bil. Her er et stort udvalg af vandrutsjebaner, pools og kunstige floder. 

Der er også masser af måder at tilbringe dine aftener med alt fra det fiskerestauranter og græske tavernaer ved søen til summende barer i den smarte marina.

Seværdigheder

I hjertet af Agios Nikolaos ligger Voulismeni-søen, som er forbundet med havet via byens havn. Dette er et smukt og fredeligt område, hvor både lokalbefolkningen og besøgende nyder restauranterne og caféerne, sejler eller bare slår sig ned for at slappe af på en varm dag. 

I den elegante marina er der rig mulighed for at tage ud på bådture med alt fra  afslappende lystbådsture til fisketure. Agios Nikolaos er også kendt som et shopping-hotspot med ugentlige gademarkeder, hvor der sælges alle former for lokale råvarer, tøj og håndværk.

Kulturlivet

Agios Nikolaos var havnen i oldtidsbyen Latos. Genstandene der i dag udstilles på Det Arkæologiske Museum vidner om områdets betydning for den minoiske civilisation. Under den romerske og byzantinske regering blev byen forsømt og blev til sidst forladt, indtil venetianerne byggede en fæstning og kaldte bugten Mirabello - 'Smuk udsigt'.

Byen blev gradvist genoplivet, og blev i begyndelsen af det 20. århundrede med oprettelsen af den græske stat hovedstad i Laisithi-provinsen. I det 21. århundrede har Agios Nikolaos etableret sig som et af de førende centre for turismen på Kreta. 

Agios Nikolaos har masser af gode spisesteder, såsom Du Lac, en elegant restaurant ved søen, der serverer gode fiskeretter. Køkkenent i de taverner, som gemt væk i sidegader, er mere beskedent, men lige så lækkert. Besøg for eksempel Sirri, der ligger på Kyprou, hvor du kan få en stor kretensisk Souvlaki.

Maden og drikke

Udforske det kretensisk køkkens herligheder på en af de mange taverner og restauranter i byen. Der er især et godt udvalg af spisesteder ved bredden af Voulismeni-søen. Nyd en afslappet meze og smagen af de lokale favoritter som dakos, der er en populær kretensisk ret, der ligner bruschetta. En ferie på Kreta vil  heller ikke være komplet uden at smage nogle af de lokale oste.

Nattelivet

Ved havnen, søen og den nærliggende kyst finder du har et væld af restauranter, caféer og barer, som giver Agios Nikolaos sit livlige natteliv, hvor der er noget for enhver smag. Hvis du leder efter en afslappet aften med de lokale, kan du prøve den gammeldags Asteria Café. Hvis du foretrækker en lang nat med musik og dans, holder klubber som Lotus og Santa Maria åbent til ud på de små timer. De fleste barer og klubber er centreret omkring søen, så det er nemt at finde.

Selvom der er masser at opleve efter solnedgang i Agios Nikolaos, tager mange også en aften i nærliggende Elounda for at få lidt afveksling.

Aktiv ferie

Mens Agios Nikolaos ikke ligefrem er stedet for adrenalinjunkies, vil du stadig finde masser af spændende ting at lave i din ferie på Kreta. Bådture er således en populær måde at udforske ferieområdet på og en god mulighed for at besøger de omkringliggende græske øer. De fleste både afgår fra den lille by Elounda, hvor du kan hoppe ombord til på både til talrige destinationer - den berømte ø Spinalonga er en af de mest populære.

Spinalonga, der også kendt som Kalydon, er en klippeø rig på historie, hvor især resterne af den venetianske fæstning dominerer. Strandelskere kan alternativt hoppe på en båd til den idylliske ø Chrissi, eller tage en rundtur i Dikteon grotten, hvor den græske gud Zeus ifølge sagnet blev født.

Oppe på land er der også en række aktiviteter fra jeep safarier til spændende vandreture gennem Kretas fantastiske landskab. De fleste af disse eventyr kan nemt bookes fra nærliggende Heraklion, hvilket gør Aghios Nikolaos til en god base, hvorfra det urørte Kreta kan udforskes.

Book en billig rejse til Agios Nikolaos

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Agios Nikolaos som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter til Heraklion lufthavn fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Agios Nikolaos, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Amoudara
>> Læs alt om rejser til Stalis

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Agios Nikolaos?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 11 anmeldelser