Rejser til Analipsi

Analipsis er en stemningsfyldt kystby mellem Heraklion og Hersonissos, hvor man finder skønne badestrande med turkisblåt vand, hyggelige restauranter og lokalt byliv med smil på hvert gadehjørne. Book din rejse til Analipsi med Escapeaway i dag!

Ikke alle nyder de turistfælder, som man ofte finder i de mest populære græske badebyer. Nogle af os foretrækker at opleve den lokale kultur uden natteliv, vandsport og engelsk morgenmad. Hvis det passer på dig, vil landsbyen Analipsis på Kreta være det rette valg. Dette er en sød, farverig landsby, som ligger mellem to af de travleste steder på Kreta - Heraklion og Hersonissos.

Turisme er et forholdsvis nyt fænomen i Analipsis, som indtil fornylig var en traditionel landsby omgivet af vinmarker, nellikemarker og olivenlunde. Du vil stadig fornemme den venlige landsbystemning, når du går i byens gader eller sidder og får din morgenkaffe.

I centrum finder du restauranter og små butikker, men i første omgang drages de fleste feriegæster i Analipsis direkte ned til stranden. Der er således adskillige små strækninger med sand langs kysten, hvor der desuden ligger en meget smuk kirke, tæt ved vandet. Naturelskere kan eftersigende endda være heldig at se en sjælden fugl eller to.

Men vil du virkelig have noget ud af din ferie, bør du leje en bil. Der er således meget af se i området i form af historiske seværdigheder, charmerende byer, smuk natur og selvfølgelig masser af flotte strande. Hvis du rejser til Analipsis med børn, kan du tage en tur til den nærliggende by Hersonissos, hvor der er et par vandlande, hvor børn kan bruge timer på at plaske rundt.

>> Læs også om hoteller i Analipsi her

Hoteller i Analipsi

Populære hoteller i Analipsi

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Analipsi
9,8
Fabelagtigt
369 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Analipsi
9,5
Fabelagtigt
1503 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Analipsi
9,2
Fabelagtigt
442 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Kreta og bo i området omkring Analipsi har jeg her samlet lidt fakta og informationer om rejsemålet. Du kan finde mere inspiration om rejser til grækenland på vores blog, her skriver vi bla. om egne erfaringer og emner som f.eks. seværdigheder og udflugter, manden, kulturen, historien og naturligvis om vejret og de mange dejlige strande du finder på øen.

Seværdigheder

Selvom Analipsi er mindre livlig end sine naboer, er der stadig masser af ting at se og lave for alle aldre såsom et besøg i Aquaplus eller Star Beach vandparkerne. Med deres forskellige rutsjebaner og bassiner er her masser af sjov for hele familien! Hvis du er på ferie med den eneste ene, kan I tage på et romantisk måneskinskrydstogt rundt ved Hersonissos rev i med både, der har glasbund og derfor fantastisk undervandsudsigt! Hersonissos' havn ligger kun 5 minutter væk og byder desuden på et aktivt natteliv, hvor du kan danse til daggry i en af de mange barer og klubber! 

Alt i alt kan en du i Analipsis få en dejlig fredelig ferie i langsomt tempo, hvis det er det, du ønsker. Læg dertil de gode muligheder for at finde flyrejser fra Danmark og et fantastisk udvalg af ferieboliger, er der ingen grund til, at din næste ferie ikke skal gå til Analipsis.

Strande

Stranden ved Analipsi strækker sig hele vejen langs byen, men vær opmærksom på at den vestlige side er ret stenet. Går du mod øst, er der til gengæld mange sandede bugter i ly for vinden, hvor bølgerne slår dovent mod stranden. Hvis du fortsætter med at gå, kommer du til de smukke strande Kokkini Hani, Gouves og Anissaras. Efter lidt solbadning eller svømning kan du gå gennem byens smalle gader op til torvet. Hvis du da når så langt, da der nede på promenaden ligger utallige hyggelige taverner og restauranter, der byder på en forfriskende drink eller et lækkert måltid med udsigt ud til det krystalklare Ægæerhav.

Vil du hellere bruge dagen nede på byens strand, Lyttos, kan du nyde godt af gode faciliteter som liggestole, parasoller og en strandbar eller to. På Lyttos stranden er der også gode muligheder for at bruge dagen med vandsport, herunder jetski, kajaksejlads, vandcykler, windsurfing og meget mere.

Stranden som er tildelt det Blå Flag for sine rene strande og vand, er populær i alle sommermånederne, men det føles sjældent overfyldt. 

Der er en lille flod løber ind i landsbyen kaldet Aposelemi-floden. I denne flod kan du se terrapiner (skildpadder), der er vokset ret store, og en del fisk. Følger du floden kommer du ind i et mere bjergrige område og ind i slugten over Analipsi. Den er ikke så stor en kløft som Samaria, men landskabet ligner meget. Bevæger du dig ind i slugten langs floden, finder du en forladt landsby nær Agriana-bjerget.

Aktiviteter

Golf
I udkanten af Hersonissos finder du den 18-hullers Kreta Golf Club. Banen er bygget efter PGA standarder og har været vært for mange internationale turneringer. Men måske er det bedste ved at spille her udsigterne, man kan nyde fra fairwayen. Bjergene og Det Ægæiske Hav udgør en fantastisk kulisse, selvom det ikke nødvendigvis vil hjælpe dit spil!

Vandlande
Ungene vil hoppe for glæde, når du fortæller dem, at du skal tilbringe en dag i vandparkerne nær Hersonissos. Der er et par parker helt proppet med sjove forlystelser. Dertil kommer at både Acqua Plus og StarBeach er relativt billige. Der er adskillige rutsjebaner i Acqua Plus og lavvandede pools for yngre børn. Du kan også have det sjovt uden at blive våd på StarBeach, herunder med bungee jump og go-karting.

Fuglekiggeri
Et kikkert er måske ikke det først du tænker, der skal med i kufferten på din rejse til Kreta. Men hvis du søger hen til mundingen af floden Aposelemis i den vestlige ende af Analipsis, kan du se mere end 30 forskellige fuglearter.

Byer i nærheden

Hersonissos
Analipsis ligger så tæt på Hersonissos, at de næsten smelter sammen til et stort ferieområde. Hersonissos er dog et langt større turistmål end Analipsis. Her er der smukke strande kombineret med en moderne by fyldt med souvenirbutikker. Hersonissos er også stedet at tage hen for udendørs sjov. Kretas eneste 18-hullers golfbane ligger i Hersonissos, sammen med et par vandland.

Malia
Hvis du har lyst på en nat eller to på dansegulvet under din ferie til Analipsis, så er den berømte festby Malia kun en kort taxitur væk. Find dit festtøj frem og dans til ud på de små timer. Der er dog meget mere at se i Malia end bare barer og klubber. Den gamle bydel i Malia har spændende småbutikker, hvor du kan finde et souvenir eller to. Besøg også Malia's minoiske palads, hvor du kan se også gamle ruiner, der er mere end 3.000 år gamle.

Mohos
De, der ønsker at nyde livet i det fri, bør tage en tur op til bjerglandsbyen Mohos. Hvis du parkerer i strandbyen Stalis, er giver en tur op ad bjergskråning for at nå Mohos godt med sved på panden. Du skal derfor nok bruge et øjeblik eller to for at få vejret, når du når frem. Men udsigten er spektakulær og alle anstregelserne værd!

Mad og drikke

Der er en håndfuld af tavernaer omkring byens torv i centrum. Men de fleste restauranter findes dog langs strandvejen. Her kan du nyde en lækker ret eller tre, mens du betragter det smukke landskab. 

Natteliv

Besøger du nogle af de få tavernaer og barer i Analipsi, fornemmer du tydeligt, hvor lille landsbyen egentlig er. Ejerne er således på fornavn med gæsterne og slår sig ofte ned ved bordet for at sludre eller for at byde på en drink eller to. 

Hvis du vil have et lidt mere varieret natteliv, kan du vove sig ind i Hersonissos, hvor barer og klubber holder åbent sent. En taxitur fra Analipsi til Hersonissos koster kun omkring 10-15 euro.

Book en billig rejse til Analipsi

Med Escapeaway kan du rejse til Analipsi fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter til lufthavnen i Heraklion med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Analipsi, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om billige pakkerejser til Kreta
>> Information om familieferie på Kreta

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her