Rejser til Anissaras

En ferie i Anissaras giver ideelle betingelser for en afslappende ferie på et lidt roligere og fredligere sted end mange af de andre feriesteder på Kreta.

Hvis du er på udkig efter et rejsemål på Kreta, hvor du kan tage vandreskoene på, så er Anissaras lige noget for dig, da den strækker sig ud over et stort og ofte kuperet terræn, der egner sig perfekt til vandring. Du vil dog stadig have let ved at finde et sted at spise den lækre kretenske gastronomi, da byens stenstrand er flankeret af en række hyggelige tavernaer. Men fremfor alt er det et rejsemål, der egner sig fantastisk til en vandreferie på Kreta, da feriestedet er spredt ud over et stort område med kuperet terræn. 

Hvis du har brug for flere ferie-faciliteter end dem, du kan finde i Anissaras, ligger der en række større og mere veludrustede feriesteder i nærheden, som du hurtigt og nemt kan nå frem til, for eksempel det livlige feriested Hersonissos, som kan nås på kun omkring 20 minutters gang eller fem minutters kørsel. Langs byens stenstrand ligger der flere 4- og 5-stjernede hoteller og masser af hyggelige tavernaer. Og det nærliggende feriested Analipsi ligger også tæt på langs stranden og har en overflod af tavernaer og butikker.

Omgivet af stranden

Anissaras ligger mellem den kretenske nordkysts mange strande. Du kan gå i en hvilken som helst retning herfra og du vil støde ind i en anden kystby, selv om Anissaras skiller sig ud fra sine naboer med sine hvidkalkede huse, der ligger indlejret i de grønne bakker.

Selve byen er samlet rundt om hovedstranden, hvor du finder rækker af liggestole.  Stranden består for det meste af sten, men der er nogle menneskeskabte strækninger med sand ved siden af de store hoteller ved havnefronten. Langs stranden finder du liggestole og parasoller, samt en håndfuld strandbarer, der serverer  lette snacks og cocktails.

Hugget ind i kystlinjen er der også en række små bugter, der er ideelle for børn at bade ved, da bugternes form beskytter stranden fra uroligt havvand og store bølger. Hvis du holder af vandsport, kommer du ikke til at kede dig, da der er en overflod af vandsportsaktiviteter i området, for eksempel et lokalt dykkercenter, der giver kurser inden for dykning og snorkling.

Stranden ved Anissaras er forbundet med en række mindre feriesteder på Kretas nordkyst. Hvis du bevæger dig i vestlig retning, støder du på Analipsi og Gouves og hvis du går i østlig retning, støder du på Hersonissos.

Op ad bjergsiden finder de to traditionelle landsbyer, Koutouloufari og Piskopiano, hvis stenbygninger og smalle gyder huser familiedrevne taverner og lokale butikker. 

Gouves er en anden nærliggende by, der er opdelt i et moderne strandområde og en afslappet gammel bydel og som kan anbefales et besøg. Hvis du lejer en bil, vil du let kunne foretage udflugter til Gournes, Gouves tvillingesøster, der rummer Cretquarium; øens største akvarium, der rummer mere end 300 arter af havdyr.

Hersonissos

Den livlige by Hersonissos ligger lige uden for Anissaras formelle bygrænser - nogle af de lokale kretensere omtaler endda Anissaras, der er den mindste af de to, som Hersonissos´ velhavende forstad. Byens centrum ligger kun 5 minutters kørsel fra Anissaras eller en rask gåtur.

Hersonissos er en af Kretas mest populære byer og har en lang række ferie-faciliteter og underholdningstilbud, som især gør den velegnet til udflugter for børnefamilier på ferie i Anissarias, herunder  tre vandlande, tre strande (med masser af vandsports-faciliteter) og en smuk havn.

Du finder også nogle af de bedste shopping-muligheder på øen i Hersonissos, idet byens strand er flankeret af butikker med designermærker og andre forretninger.
 
Men først og fremmest er byen kendt for sit livlige natteliv. Det er her, at områdets feriegæster går i byen til den tidlige morgen og hænger ud på de mange strandbarer, klubber og lokale pubber med et græsk twist.

Hvornår er det bedst at rejse?

Anissaras har et typisk middelhavsklima med varme og tørre somre og milde vintre, der gør byen til et oplagt rejsemål hele året rundt. Hvis du gerne vil vandre i området og dermed drage fordel af stedets smukke, kuperede landskaber, er det bedste tidspunkt af året at holde ferie i byen i det sene forår eller det tidlige efterår, hvor det endnu ikke er blevet meget varmt, og du desuden har den fordel, at feriestedet ikke er så fyldt med turister, som det vil blive i højsæsonen (juni - august). 

Hvis du derimod er på udkig efter en strandferie med børnene er sommermånederne ideelle, da det er på dette tidspunkt, at både luft- og vandtemperaturerne er varmest. Det er også på dette tidspunkt, at der er flest ferie-faciliteter i byen og de omkringliggende feriesteder åbne.

For par, der gerne vil holde en romantisk ferie i fred og ro, eller for singler, der gerne vil vandre i området eller lave andre ferie-aktiviteter ude i den fri luft, kan det være en god ide at rejse i den billige lavsæson, hvor der både er færre turister og køligere temperaturer, når man bevæger sig rundt i landskaberne omkring byen. Og så er der den ekstra bonus ved at rejse på dette tidspunkt, at priserne som regel ligger et stykke under priserne i højsæsonen.

Bestil rejsen inkl. fly og hotel

Sørg selv for transporten eller book dit hotel i Anissaras inklusiv flybillet med rutefly eller lavprisfly til Chania lufthavn eller Heraklion lufthavn. Hos Escapeaway finder du altid et stort udvalg af billige rejser til Anissaras. Bestiller du din rejse som en samlet pakkerejse med hotel og flytransport, er du automatisk sikret af rejsegaranti og pakkerejseloven.

Læs mere om Anissaras

Rejsemål i Kreta

Find rejsen til Kreta her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér