Rejser til Bali

Bali på Kreta er et ideelt rejsemål for dem, der ønsker at nyde en afslappende badeferie ved en smuk kyst og fantastiske strande og omfavnet af den varme, kretenske kultur. Med sin beliggenhed på Kretas nordkyst er Bali ideelt placeret for dem, der ønsker at udforske det lokale område og besøge de mange nærliggende byer. Så hvad enten du ønsker at slikke sol og bade ved vandet, forkæle dig selv med lækre græske retter, udforske den lokale historie og kultur, tage på udflugter i området til andre byer eller vandre i de omkringliggende bakker, så kan en ferie i Bali på Kreta opfylde dine behov.

Seværdigheder og oplevelser

De fantastiske sandstrande og de små afsondrede bugter er de vigtigste attraktioner på en rejse til Bali på Kreta, som byder på nogle af de smukkeste sandstrande i Grækenland. Det klare vand i havet er hjemsted for en livlig undervandsverden, hvilket gør dette til det ideelle sted for snorkling og dykning. Er du mere til aktiviteter på landjorden, kan vandreture hen over klipperne i området anbefales.

For de historisk interesserede vil de gamle minoiske ruiner i Axos være et must, mens Attali-klosteret og kirken Panagia Charakiani begge er et besøg værd. Byen selv byder på den smukke, hvidkalkede arkitektur, som de græske øer er blevet så kendte for, og er det perfekte sted bare at slentre rundt, kigge i butikker, eller gå på restauranter og barer.

Hvis du har lyst til at udforske området omkring, er det nemt at tage en båd fra Heraklion til nærliggende Rethymnon, Santorini eller Gramvousa.

Strande

Der er virkelig en strand for enhver smag på en ferie i Bali på Kreta, idet kysten består af en række afsondrede bugter omkring den centrale Bali strand. Alle strandene i området er omgivet af klipper, hvilket gør dem ideelle til solbadning og svømning i varme og afsondrede omgivelser.

Hvis du foretrækker at holde dig aktiv i løbet af din ferie, kan du nyde en fantastisk udsigt over strandene på en gåtur hen over klipperne eller udforske livet under havet, mens du dykker eller snorkler. Alternativt kan du leje din egen båd for en dag og udforske strandene fra havoverfladen.

Mad og drikke

Kretenserne kender deres madtraditioner ud og ind og er meget stolte af deres traditionelle kretenske og græske retter, hvilket gør dette til det perfekte sted for foodiest. Prøv mezze, houmous, tzatziki, souvlaki, mousaka, domates, stifado, græske kødboller, græsk salat og lækre lokale vine, såsom retsina. Og glem ikke de mange fiske- og skaldyrsretter, der er baseret på friskfagne fisk fra havet ud for øen.

Der er masser af traditionelle tavernaer at vælge imellem til en frokost eller middag og hvis du er på jagt efter lette snacks eller en forfriskende drink i eftermiddagsvarmen, er der et godt udvalg af caféer og strandbarer i området. 

Lokal transport

At tage til Bali på Kreta er forholdsvis simpelt. Heraklion (beliggende 30 km mod vest) og Rethymnon (beliggende 32 km mod øst) har begge havne og Heraklion har en international lufthavn. Det er let at finde taxaer og biludlejningsfirmaer i lufthavnen - og priserne er fornuftige.

Der er også en billig og effektiv busforbindelse med air-condition mellem Heraklion og Bali, men vær opmærksom på, at bussen ikke kører ind i selve landsbyen, men følger hovedvejen, der går uden om byen, så der er en ca. 2 kilometers gåtur til landsbyens centrum. Dog kan du være heldig at fange en af de tour-busser, der kører ned ad bakken fra hovedvejen og ned til havnen. Der er stoppesteder på bussens rute, men chaufføren vil stoppe hvor som helst, hvis du rækker hånden ud.

Vær opmærksom på, at Bali ikke er særligt velegnet for handicappede eller bevægelseshæmmede, da der er få elevatorer på hotellerne og gaderne kan være meget stejle.

>> Læs om pakkerejser til Kreta
>> Book et luksushotel på Kreta

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Andre links

Hoteller i Bali