Rejser til Chania

På den nordvestlige side af Kreta ligger romantiske Chania - Kretas andenstørste by - med sin middelalderlige arkitektur, elegante palæer, gode strande tæt på byen og en vidunderlig venetiansk havn, der er byens mest berømte seværdighed. Book din rejse til Chania med Escapeaway i dag!

Den gamle bydel i Chania bugner af gammel arkitektur, herunder historiske, venetianske palæer og tyrkiske bade. Dens overdækkede marked bliver ofte nævnt som et af de bedste steder at købe lokale råvarer i Grækenland og dens havneområde har en kosmopolitisk atmosfære med traditionelle taverner, som er et oplagt sted at smage på byens fremragende fiskeretter.

Chania er også ideel som base for udflugter til andre fantastiske steder i området, såsom Balos, Elafonissi, Paleochora, Sfakia, Falassarna og Samaria-kløften. 

Velkommen til Grækenland med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Chania og andre destinationer på Kreta hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Chania er et af de mest populære rejsemål blandt danske turister, og det forstår vi godt. Har du aldrig besøgt Chania kan vi absolut anbefale du overvejer en rejse hertil.

Foruden nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser så tilbyder vi også en række ferieboliger på Kreta hvor du har god plads og selv kan stå for madlavningen. Vil du hellere bo i villa, så er det også muligt, dog ikke i selve Chania by.

Sådan booker du en rejse til Chania

Pakkerejse eller "kun" hotel? Valget er dit, og du kan rejse til Chania i nøjagtig det antal dage du ønsker. Bestil en samlet pakkerejse inkl. fly fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamborg, hotel i Chania og evt. lejebil eller transport t/r fra lufthavnen til dit hotel. Du finder mere information om hvilke flyselskaber der flyver til Chania lufthavn, afgangstider osv. i søgemaskinen i toppen af siden.

Vil du hellere selv arrangere din rejse og har fundet det helt rigtige hotel i vores program kan du naturligvis også blot nøjes med at booke dit hotelophold hos os.

>> Læs også om rejser til Platanias her
>> Find luksushoteller på Kreta her

Hoteller i Chania by

Populære hoteller i Chania by

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Chania by
9,1
Fabelagtigt
787 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Chania by
9,2
Fabelagtigt
1206 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Chania by
9,1
Fabelagtigt
471 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering

Information og fakta

Skal du rejse til Kreta og bo i området omkring Chania har jeg her udvalgt en række fakta og informationer om byen. Vi har også en rejseguide på bloggen hvor du kan læse meget mere om rejsemål i Grækenland og herunder naturligvis også mere om Chania. Vi skriver om egne erfaringer fra rejser til Kreta, og du kan bla. læse om emner som, vejret på Kreta, udvalgte seværdigheder og oplevelser, hvor du finder de bedste strande og meget mere.

Seværdigheder

Som nævnt tidligere er den venetianske havn måske den første seværdighed i Chania, og derfor er et besøg i denne del af byen et must for alle besøgende. Denne maleriske og historiske havn er ikke bare et smukt syn, men giver dig også en følelse af byens lokale liv og kultur. Hyggelige restauranter strækker sig langs havnegaderne, og der er et pulserende liv i alle dele af dette unikke område.

Fra havnen kan du vandre hen til det venetianske fyrtårn. Denne naturskønne tur fra havnen til fyret giver dig en række fantastiske foto-muligheder, samtidig med at du kan fylde lungerne med den friske havluft. Fra det majestætiske fyrtårn er der en fantastisk udsigt, og hvis du er der om aftenen, venter en smuk solnedgang i baggrunden.

Der er også masser af antik arkitektur i oldtidens Aptera, hvor du kan finde nogle fantastiske romerske relikvier og få én af de smukkeste historie-lektioner, du nogensinde vil komme ud for. 

En anden anbefalsesværdig seværdighed er Kretas Maritime Museum, hvor du kan lære om øens lange forhold til havet.

Strande

Kretas nord-østkyst har alt fra små, travle strande til lange, øde strækninger af strand. Og mange af dem har fået tildelt det prestige-fyldte blå flag. Det er også let at komme frem og tilbage mellem dem, idet en blå bus kører mellem Kalamaki og Chania, og stopper ved en række steder på kysten.

De mest kendte strande i området omkring Chania er Elafonissi-stranden, berømt for sine smaragdfarvede vande, og Falasarna-stranden med fint sand og en fantastisk solnedgang. Af andre anbefalesesværdige strande kan nævnes Platanias, Loutro og Kedrodasos.

Mad og drikke

Det lokale køkken i Chania er baseret på enkle teknikker og fantastiske råvarer, der viser det kretensiske køkken fra dets bedste side. Blandt de lokale specialiteter er oste, olivenolie og likører.

De fleste landsbyer på Kreta har deres egen ost, som regel lavet af får- eller gedemælk, og hver by har deres egen version, således også i Chania. Prøv f.eks. graviera, som er en hård og sød ost, pichtogalo chanion, som er en cremet, blød ost, og myzithra, som er en ung valleost.

Det græske køkken generelt er berømt for retten mezze i hele verden - og i Chania har man sin helt egen version kendt som dakos, som er en blanding af bruschetta og græsk salat.

Hvis du er lidt mere eventyrlysten i det gastronomiske, kan du prøve den lokale delikatesse med stegte snegle.

Byer og rejsemål på Chania-kysten

Her kan du læse om nogle af de byer og områder i nærheden af Chania. Den vestlige side af Kreta er blevet velsignet med mange af de samme kvaliteter som den østlige side af øen. Med en overflod af naturlig skønhed, nogle af øens bedste strande, små, smukke landsbyer og store historiske seværdigheder er der noget for enhver smag på Chania-kysten.

Aghia Marina

Landsbyen Aghia Marina er rolig og afslappet i løbet af dagen - med sine gode sandstrande og karakterfulde tavernaer - og har en livlig atmosfære om aftenen og natten. Den er tæt forbundet med sin lidt livligere nabo, Platanias, og er inden for nem rækkevidde af Chania.

Almyrida

Denne charmerende og hyggelige kretensiske fiskerby strækker sig næsten to kilometer langs Chania-kysten, hvilket betyder, at den er lille nok til at bevare sin karakter, men stor nok til, at du kan finde masser af hyggelige steder at spise og drikke. De fleste af restauranterne ligger på hovedgaden, der løber parallelt med stranden. 

Agio Apostoli

Strand- og badegæster mangler ikke noget i Chania, idet byens største strand har masser af liggestole og nærliggende tavernaer, mens den roligere Kladisos-strand blot er en gangbro væk. Men hvis du gerne vil prøve noget lidt andet, tager det kun 20 minutters gang at nå stranden ved Agio Apostoli, der er et smukt og lækkert sted med masser af vandsportsfaciliteter.

Souda

Mange ø-hoppere lander på Kreta ved at tage færgen til Soudas havn - kun få minutter nede ad kysten fra Chania. Der er desuden en direkte færge til den græske hovedstad Athen herfra, hvis du skulle have lyst til en længere udflugt.

Historie-interesserede vil få en stor oplevelse ud af at besøge kirkegården i Souda, hvor du kan se graven med allierede soldater, der døde i kampe mod tyskerne på øen under anden verdenskrig.

Akrotiri

Kun seks kilometer fra Chania ligger byen Akrotiri, der er attraktiv for både strand-elskere og kultur-interesserede. Stavros-stranden lokker med sit bløde sand og klare vand og en hule fra broncealderen. Du kan også finde interessante museer og monumenter indlejret i de smalle gyder i den smukke landsby.

Nea Kydonia

Lige vest for kosmopolitiske Chania ligger traditionelle Nea Kydonia med sine strande og gammeldags landsbyer, hvor hyggelige familiedrevne tavernaer dominerer bybilledet, mens olivenlunde sætter deres præg på landskaberne omkring dem. Her er gode muligheder for vandre- og cykelture, hvis du gerne vil ud og røre dig lidt efter at have danderet den på stranden eller på en taverna.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her