Rejser til Chania

På den nordvestlige side af Kreta ligger romantiske Chania - Kretas næststørste by - med sin middelalderlige arkitektur, elegante palæer, gode strande tæt på byen og en vidunderlig venetiansk havn, som er byens mest berømte attraktion.

Den gamle bydel er præget af gammel arkitektur, herunder venetianske kvarterer og tyrkiske bade. Det travle marked nævnes ofte som et af de bedste steder at købe lokale produkter i Grækenland, og havneområdets traditionelle tavernaer er et naturligt sted at smage på byens lækre fiskeretter.

Seværdigheder i Chania

 • Chania har meget at tilbyde besøgende, og en af de mest populære attraktioner er den venetianske havn. Dette charmerende og historiske sted er et must-see, og ikke alene byder det på en fantastisk udsigt, men det giver også et indblik i byens lokale liv og kultur. Langs havnepromenaden er der et udvalg af hyggelige restauranter, og det pulserende gadeliv tilføjer en ekstra dimension til oplevelsen.
 • En anden stor oplevelse er at gå en tur fra havnen til det imponerende venetianske fyrtårn ved indsejlingen til havnen. Fra dette majestætiske fyrtårn får du en fantastisk udsigt, især ved solnedgang, når horisonten farves i smukke nuancer.
 • Hvis du er interesseret i Kretas maritime historie, er det maritime museum et besøg værd. Her kan du lære om søfartens betydning for regionen.

Strande ved Chania

Kretas nordvestkyst er en perle med et væld af smukke strande og et paradis for strandelskere. Fra små, livlige strande til lange, øde sandstrækninger - denne region har noget for enhver smag. Mange af strandene har fået tildelt det prestigefyldte Blå Flag, som viser, at de drives på en bæredygtig måde. Adgangen til disse strande er også nem, da en blå bus kører mellem Kalamaki strand og Chania og stopper ved flere stoppesteder langs kysten. Blandt de mest berømte strande i Chania-området er Elafonissi-stranden, der er kendt for sit smaragdfarvede vand, og Falasarna-stranden med sit fine sand og fantastiske solnedgange. Andre strande, der er værd at udforske, er Platanias, Loutro og Kedrodasos.

Mad og drikke i Chania

Med sit rige udvalg af lokale specialiteter og traditionelle retter er Chania et paradis for madelskere, og det lokale køkken er kendt for sin brug af friske råvarer og traditionelle tilberedningsmetoder, der virkelig får smagen frem. Hver landsby på Kreta har sine egne oste, som ofte er lavet af upasteuriseret fåre- eller gedemælk. I Chania kan du prøve forskellige varianter, såsom den hårde og søde graviera, dencremede pichtogalo chanion og den unge valleost myzithra.Det græske køkken er også kendt for mezze, små delte retter. I Chania har de deres egen variant kendt som dakos, en lækker blanding af bruschetta og græsk salat, den perfekte start på måltidet. For dem, der ønsker at prøve mere eventyrlige smage, er den lokale delikatesse stegte snegle en spændende mulighed. De lokker med deres unikke smag og konsistens og er en oplevelse for dem, der tør prøve noget nyt.

Byer og andre rejsemål langs Chania-kysten 

Med naturlig skønhed, nogle af Kretas bedste strande, smukke små landsbyer og historiske seværdigheder er der noget for enhver smag på Chania-kysten.

 • Agia Marina er et roligt og afslappet feriested om dagen med gode sandstrande og lokale tavernaer, som skifter til et livligt liv om aftenen. Tæt på ligger den mere energiske naboby Platanias med et bredt udvalg af barer, restauranter og butikker.
 • Agio Apostoli ligger kun 4 kilometer fra Chania og er kendt for sine fantastiske strande og fremragende strandfaciliteter.
 • Souda ligger kun et par minutter langs kysten fra Chania. Mange øhoppere kommer til Kreta med færge til Soudas havn. Der er også en direkte færge herfra til den græske hovedstad, Athen. Hvis du er historisk interesseret, kan du besøge kirkegården i Souda, hvor gravene for de allierede soldater, der faldt i kampen mod nazisterne på Kreta under Anden Verdenskrig, ligger.
 • Akrotiri ligger kun seks kilometer fra Chania og er attraktiv for både strandelskere og kulturelskere. Stavros-stranden lokker med blødt sand og klart vand og en grotte fra bronzealderen. Du kan også finde spændende museer og monumenter på begge sider af de smalle gader i den smukke landsby.
 • Nea Kydonia ligger lige vest for Chania og er en traditionel gammeldags landsby. Her dominerer familiedrevne tavernaer bybilledet med store olivenfarme, der danner en grøn baggrund for det omgivende landskab. Dette naturskønne område er et perfekt udgangspunkt for vandre- og cykelture, eller hvis du bare vil have en doven dag på stranden, finder du fred og ro her.

Velkommen til Chania med Escapeaway

Begynd at planlægge din ferie til Kreta her hos os på Escapeaway. Du kan skræddersy din flyrejse og vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller, for ikke at tale om at tjekke alle vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også at leje en bil for at maksimere muligheden for at udforske alle de fantastiske steder på øen, så book og nyd det eventyr, der venter dig. De mange historiske skatte, den smukke natur og de lokales gæstfrihed vil helt sikkert give dig smag for mere - og minder for livet!

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller i Chania

>>> Læs mere om Platanias

>>> Læs mere om Agia Marina

>>> Læs mere om Kreta

>>> Læs mere om hovedstaden Heraklion

>>> Læs mere om Grækenland

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Chania

Populære hoteller i Chania

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Chania
9,4
Fabelagtigt
2230 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Nærmeste strand: ca. 190 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Chania
9,2
Fabelagtigt
473 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Chania
9,3
Fabelagtigt
1245 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)