Rejser til Chania

Chania ligger på den mest frugtbare side af øen med en fantastisk udsigt over De Hvide Bjerge. Den maleriske venetianske havn er spækket med barer og tavernaer og er det perfekte sted at prøve nogle friske og lækre fiske- og skaldyrsretter. Byen har masser af indkøbsmuligheder og et levende natteliv. De bedste strande finder du vest for byen. Kort sagt har dette feriested alt, hvad du kunne ønske dig af en behagelig ferie.

Hvornår skal du rejse?

Højsæsonen for turisme i Chania er mellem april og oktober. 

De gennemsnitlige dagstemperaturer begynder at overstige de 20 grader i april, hvilket gør det til en perfekt tid på året for ture rundt i området og sigthseeing. Også efteråret egner sig til en aktiv ferie, idet gennemsnitstemperaturen forbliver lidt over 20 grader indtil engang i slutningen af oktober eller begyndelsen af november takket være byens beliggenhed på den sydlige del af Kreta.

Hvis du er på udkig efter en decideret badeferie, er sommermånederne juli og august ideelle, da det er på dette tidspunkt, at både luften og vandet er varmest med temperaturer om dagen, der rammer de 30 grader og derover.

Oplevelser og udflugtsmuligheder

Museer

Efter flere dages afslapning på Kretas strande, kan det være sundt at lære lidt mere om øens historie. I Chania er du heldig stillet i den sammenhæng, eftersom byen har flere gode museer, der fortæller dig mere om Kretas historie. Blandt disse er søfartsmuseet, som giver dig en god introduktion til Kretas seneste fortid. Hvis du vil gå endnu længere tilbage i tiden, så prøv det arkæologiske museum. Det er mindre end sit søstermuseum i hovedstaden Heraklion, men der er masser af udstillinger med fokus på antikken.

Havn

De feriegæster, der tidligere har været en tur i det nordlige 
 eller centrale Italien, kan muligvis fornemme en lille smule af Firenze eller Venedig i Chania. Havnen vækker i hvert fald den slags følelse med sine mange gamle bygninger. Du kan gå langs havnemuren, som fører dig til det venetianske fyr, hvilket er et andet velbevaret eksempel på Chanias rige fortid.

Shopping

Uanset om du leder efter en souvenir, en gave eller ganske enkelt har lyst til at shoppe lidt, så er du kommet til det rigtige sted. Der er masser af gave- og souvenirbutikker omkring havnen, men et af de bedste steder at købe et særligt minde om byen er på Chanias overdækkede marked. Her er der næsten 80 butikker, der sælger unikke, lokale produkter, såsom vin, honning og urter. Hvis du har er på udkig efter noget lokalt håndværk, så skal du derimod sigte efter butikkerne i det gamle kvarter.

Mad og drikke

Det græske køkken er kendt for at være ét af de ikke blot mest velsmagende, men også sundeste køkkener i verden og har gjort sit indtog i mange danskeres daglige middage med retter som græsk salat, moussaka, souvlaki, tzatziki - og mange andre. I Chania kommer du heller ikke til at gå sulten i seng. Fersk fisk, olivenolie, grøntsager, salat, lokale vine og lidt, men godt kød udgør kernen i byens gastronomi og byder på en på én gang nærende og afbalanceret kost. En af de retter, der måske kan overraske dig i Chania, er snegle. Det er ikke kun franskmændene, der elsker dem. Tag mod til dig og bestil en tallerken!

De restauranter, der omgiver havnen i Chania, er generelt de mere turistprægede. Her finder du finder masser af tjenere, der forsøger at vinke dig hen til et bord. Hvis du leder efter mere autentiske og lokale restauranter, så skal du ind i baggaderne i Chania. Det er her, du finder de mere traditionelle (og billigere) retter og den lokale stemning.

Byer i nærheden

Agio Apostoli

Som strandgæst vil du ikke mangle noget i Chania. Byens største strand har masser af liggestole og nærliggende tavernaer og hvis du har brug for en lidt mere rolig og afsondret strand, ligger Kladisos-strand kun en gangbro væk. Men hvis du trænger til lidt variation i landskab og bademuligheder, tager det kun 20 minutters gang at nå stranden ved Agio Apostoli. Det er et smukt sted, som også udmærker sig ved at have masser af vandsports-faciliteter.

Souda

Mange ø-hoppere lander på Kreta ved at tage færgen til Soudas havn - kun få minutter ned ad kysten fra Chania. Der er en direkte færge til den græske hovedstad Athen herfra. Hvis du har lyst til en lidt længere udflugt, så er dette en mulighed, du kan overveje. Historie-interesserede vil også noget at komme efter i Souda, da der ligger en kirkegård for soldater i anden verdenskrig i byen. Du vil her kunne se grave for de allierede soldater, der døde i Slaget om Kreta.

Akrotiri

Kun seks kilometer fra Chania, finder du byen Akrotiri, som er et spændende udflugtsmål for både strandgæster  og kultur-interesserede. Akrotiris Stavros-stranden imponerer med sit bløde sand og klare vand. Du kan også beundre en hule fra bronzealderen på stranden, som blot  er en af de mange historiske steder i Akrotiri. Der ligger således flere interessante museer og monumenter gemt  i de smalle gyder i den smukke landsby.

Læs mere om Chania by

Rejsemål i Kreta

Find rejsen til Kreta her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér