Rejser til Elounda

Den tidligere lille fiskerby Elounda på det nordlige Kreta er indbegrebet af fredelig græsk idyl. Gennem årene har denne maleriske by udviklet sig til en mere levende ferieby og har tiltrukket et stigende antal turister. Men på trods af dens popularitet, fremstår den stadig som en af de mest fredelige feriebyer i hele Grækenland samtidig med, at den har nok tilbud til at holde sine mange gæster underholdt.

I Elounda finder du et livligt havnemiljø med autentiske græske taverner og hyggelige barer, hvilket betyder, at din dag ikke behøver at slutte, når solen går ned. En ferie i Elounda giver dig desuden et godt udgangspunkt for udflugter til for eksempel øen Spinalonga, en af de mest besøgte seværdigheder ved Kreta.

Velkommen til Grækenland med Escapeaway

Hos Escapeaway kan du planlægge og skræddersy din rejse præcis, som du ønsker. Kombiner fly med nøje udvalgte hoteller, og glem ikke at tage et kig på vores unikke hideaways. Vi anbefaler også, at du lejer bil for at få de bedste muligheder for at udforske alle de smukke steder på øen.

>>> Se alle hideaways på Kreta

>>> Læs mere om Heraklion

>>> Læs mere om Sitia

>>> Læs mere om Malia

Hoteller i Elounda

Populære hoteller i Elounda

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Elounda
8,9
Meget godt
235 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Elounda
9,7
Fabelagtigt
424 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Elounda
9,4
Fabelagtigt
744 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 72 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Inspiration og fakta

Skal du rejse på ferie til Elounda på Kreta har vi her samlet lidt informationer og fakta om byen og området. Husk at du også kan finde mere inspiration til din rejse på vores blog, her skriver vi bla. om emner som  vejret og klimaet, de mange strande, maden, historie og kulturen og meget mere.

Elounda har en venlig og autentisk stemning med travle ugentlige markeder og et fristende udvalg af græske tavernaer, restauranter ved havnefronten og barer. Øen Spinalonga er blot en kort sejltur væk, og der er kun en times kørsel til det fantastiske Acqua Plus vandland.

 • Sproget: Der tales græsk i Elounda.
 • Valuta: Der anvendes euro.
 • Lokal tid: Dansk tid +1 time
 • Flyv til: Heraklion Lufthavn (HER)
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Familier: Med sine smukke strande, bådture og vandland er Elounda ideel til familier med børn i alle aldre.

Sejlere: Tag på en dykkertur, en fisketur eller tage en afslappende yachtudflugt - Elounda marina tilbyder det hele.

Strandelskere: Elounda har en strand med Blå Flag, der har blødt, gyldent sand, smukt klart vand og en livlig strandpromenade.

Vejret og klima

Vejret i Elounda er præget af Kretas klassiske sydlige middelhavsklima med lange, varme somre og milde, vådere vintre. Temperaturen stiger til omkring behagelige 15 grader i foråret, mens den midt på sommeren ofte ligger oppe omkring 28 grader. Efteråret er også et godt tidspunkt at komme på med op til 10 timers daglig solskin og temperature, der ofte når op over 20 grader. 

Strande

Eloundas gyldne strand er ideelt beliggende ved centrum af byen og kan takket være sin fine stand hejse det Blå Flag fra EU. Det fine sand skråner blidt ned i bugtens klare, lave vand. Der er masser af liggestole og parasoller på stranden plus livreddere og en legeplads. For større børn og voksne er der masser af muligheder for at fordrive dagene i Elounda med forskellige vandsportsaktiviteter. Her er således et dykkercenter, jetski og havkajak. Strandpromenaden er tætpakket med strandcafeer, restauranter og butikker, så du kan finde alt hvad du behøver blot få minutters gang fra stranden. 

Lokal transport

Med bus: Busserne på Kreta er effektive og billige, og der er regelmæssige forbindelser til nabobyer som Aghios Nikolaos. Busser er en god mulighed for både lange eller korte ture.

Med bil: Hvis du ønsker at udforske øen i dit eget tempo, er det værd at leje en bil fra et af de internationale biludlejningsfirmaer, der betjener Heraklion Lufthavn. Vejene på Kreta er velholdte og lette at finde rundt på.

Til fods: Du kan nemt komme omkring i Elounda til fods. Strandene ligger således kun få minutters gang fra feriebyens centrum og de største hoteller.

Begivenheder

Sommerenfestival: Elounda ligger kun en times kørsel fra byen Heraklion, som berømt for sin årlige sommer-kunstfestival. Festivalen har over hundrede arrangementer, der finder sted mellem juli og august på tværs af byen. Disse omfatter koncerter, udendørsbiografer, ballet og teater.

Strandfestival: Matala Beach Festival er en af de største musikfestivaler i regionen. Den varer to dage i slutningen af juni og hylder Matala stranden, der i 160'erne og 1970'erne var berømt for at være et yndlingssted blandt hippier og musikere. Festivalen tiltrækker internationale artister, der spiller musik fra denne æra.

Maden og drikke

Det græske køkken er berømt verden over, og der er gode muligheder for at opleve hvorfor i Elounda. Trods udviklingen fra fiskerby mod ferieby, har denne lille by stadig en række fantastiske, autentiske spisesteder at vælge imellem. Det er her værd at nævne restauranten Arodamos. Dette maleriske sted ligger to minutters gang fra torvet skjult i en have med skyggefulde oliventræer og palmer, så du må måske lede lidt for at finde den. Men det er bestemt det værd! Menuen er traditionel græsk med med kød, der steges på spyd. Derudover er der også lammekoteletter, lokale pølser og den lokale favorit: ristet lever pakket ind i tarmene.

Kreta er berømt for at have mange typer oste, hvor hver en landsby har sin egen lokale fortolkning af, hvordan de skal laves. Ostene, som normalt fremstilles af fåre- eller gedemælk, er en af de ting du absolut bør prøve i din ferie. Kulinarisk vil en ferie på Kreta naturligvis heller ikke være komplet uden at prøve dagens fangst. Områdets restauranter er således kendt for gode fiskeretter.

Nattelivet

Barer og restauranter holder længe åbent i Elounda og er generelt ganske afslappede, så forbliver ofte åbne til den sidste gæst går hjem. Mams House har græske aftener med underholdning og er populær blandt feriegæster. Vil du nyde en aften i en anden by, er det oplagt at tage til nærliggende Agios Nikolaos blot ti minutters kørsel væk. Her finder du masser af barer, herunder Alexandros bar med en tagterrasse, hvor du kan nyde dine cocktails al fresco. På Radys Cocktail og Marios bar spiller lokale DJs op til dans og fest hele natten. I august måned afholdes et stor beach party i Elounda med DJs hele natten.

Ting at gøre i ferien

Udforsk Elounda attraktive marina og hop ombord på en båd for at opleve seværdighederne på øen Spinalonga, der er berømt for sine fæstninger fra den venetianske æra. Marinaen er også et populært spiseområder med masser af summende restauranter og barer at vælge imellem om aftenen. Feriebyens største strand er let at komme til fods med blødt, gyldent sand og roligt, lavt vand. Vandsportsmulighederne i området er fremragende, og har du appetit på endnu mere vandbaseret sjov er Kretas førende vandland Acqua Plus mindre end en times kørsel væk med alle former for vandrutsjebaner, pools og floder.

Seværdigheder

Den smukke, travle havn er en af de mest populære attraktioner i byen, hvor der er talrige restauranter ved havnefronten og tæt besat med farverige, vuggende yachter. En sejltur er et must, uanset om du er ivrig efter at komme på en fisketur tidligt om morgen eller afslappet sejltur i eftermiddagssolen. En af de mest populære bådture går ud til Spinalonga, en lille øl tæt ved Kretas kyst. Den er omkring 10 minutter væk med båd og værd at udforske for sine venetianske befæstninger og fantastisk natur. Havnen er et vidunderligt sted at tilbringe de lune aftener med dejlige græske taverner, barer og ikke mindst gode fiskerestauranter, der serverer dagens fangst.

Familieoplevelser

Eloundas ugentlige markeder er en favorit blandt både lokalbefolkningen og feriegæster, hvor der socialiseres og pruttes om priserne. Her er altid en livlig atmosfære og mange spændende stande at udforske med keramik, håndlavede smykker og souvenirs. Det kan godt betale sig at komme om morgenen for at få de bedste råvarer, olivenolie og raki. 

Hvis du er på ferie med børn, er en anden populær familieattraktion vandlandet Acqua Plus. Et af de største på Kreta, som ligger under en times kørsel fra Elounda og har vandrutschebaner og svømmebassiner nok til at hele familien kan få en sjov dag. Her er også gode muligheder for at tage en slapper på en liggestol eller med et måltid.

>> Læs mere om familieferie i Grækenland her

Kulturlivet

Eloundas historie strækker sig tilbage til antikken. Den gamle by Olous var en vigtig havn, men faldt i havet mod slutningen af den antikke græske periode. I det sekstende århundrede byggede venetianerne en mægtig fæstning på Spinalonga. På trods af gentagne angreb fra tyrkerne blev øens forsvar aldrig brudt.

I løbet af den første halvdel af det tyvende århundrede var øen hjem for Europas sidste koloni for spedalske, som lukkede i midten af 1950'erne. I dag hersker der fred og stabilitet i området, som har forvandlet sig til et attraktivt feriemål.

Den centrale begivenhed i Kretas religiøse kalender er den hellige uge, hvor der finder festivaler finder sted i Elounda og de omkringliggende landsbyer. I løbet af oktober afholdes Free Fish Night, og der arrangeres forskellige kulturelle arrangementer i sommermånederne. Den nærliggende by Agios Nikolaos holder en stor festival hvert år den 6. december, som er vel værd den korte rejse, hvis du er her om vinteren.

Aktiv ferie

Med det fantastisk klare hav, der omgiver hele feriebyen, er det ikke så overraskende, at Elounda byder på en overflod af muligheder, når det gælder vandsport. Mange kommer da også netop her for at udfolde sig på og i vandet her. Det er for eksempel populært at dykke her. Uanset om du er en erfaren eller nybegynder, vil dykning i Elounda helt sikkert give dig uforglemmelige oplevelser. Der er mange firmaer, der tilbyder undervisning og ture.

Over vandet er Elounda lige så spektakulært. Hvis du holder af vandreture, er det ret nemt at tage på tur op i de nærliggende bjerge, hvor der venter utallige fantastiske scenerier undervejs. Alternativt er der også en række lokale firmaer, der tilbyder skræddersyede ture i firehjultrækker rundt omkring i område, hvor du kan opleve det betagende landskab uden at få sved på panden.

>> Find afbudsrejser og restpladser til Kreta her
>> Se vores hoteller på Kreta

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Elounda?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser