Familieferie på Kreta

Ude i Middelhavet mellem det græske fastland og Afrikas nordlige kyst ligger ferieperlen Kreta, som Europas sidste bastion mod syd. Her flokkes børnefamilier på de børnevenlige strande, som byder på aktiviteter for hele familien. Kreta er et ideelt rejsemål for jer, der ønsker en afslappet familieferie med lækker mad, masser af sol og sjove gøremål. I baglandet bag de populære destinationer ved Chania, finder man høje bjerge, som indbyder til oplevelser i egen bil - eller måske på cykel, hvis du har gode ben?

Det milde, solrige middelhavsklima på Kreta giver dog også god mulighed for at dase ved poolen eller på stranden hele ferien, med all inclusive i restauranten (og baren), og med nem adgang til en svalende tur i bølgerne.

Skal der ske lidt mere i ferien, er der også masser af muligheder for sjove og spændende aktiviteter for børn i alle aldre. I kan for eksempel tage børnene med til Elafonissi-stranden ved øens sydvestligste udkant, eller til Watercity Waterpark i Anopoli (ca. 140 km fra Chania), som er det største vandland på Kreta. Er I mere til naturligt badevand, kan en tur til på øens sydside anbefales. De lagune-agtige strande er kendt for sit lave meget børnevenlig badevand, som for større børn desuden er spændende at udforske med snorkel. Kreta har også mange drypstenshuler, som altid er et hit blandt børnene.

For større børn er en familieferie på Kreta også en chance for at lære om Europas fortid. Besøg for eksempel det berømte minoiske palads i Knossos ca. 5 km syd for Iraklion, hvor I eventuelt på en guidet tur kan dykke ned i historien om den myteomspundne civilisation, som pludselig forsvandt. Kreta var også det sidste område af Grækenland som atter blev frit efter 2. Verdenskrig, og øen var sine steder stærkt befæstet for at imødegå allieret invasion.

Et venligt folk

Når I er på familieferie på Kreta kan I heller ikke undgå at mærke, hvor børnevenlige grækerne er, hvilket sammen med en afslappet atmosfære, er en af grundene til at Kreta et yndet feriemål for familier med børn. Her er plads til leg og fysisk udfoldelse, og maden er dejligt krydret, men børnevenlig, med masser af let tilgængelige retter, baseret på lokale råvarer.

Med Escapeaway kan du finde en billig flybillet med rutefly og kombinere den med et af vores håndplukkede, børnevenlige hoteller på Kreta. Rejs fra lufthavnen i København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, og flyv til enten Chania eller Heraklion. Flyvetiden er ca. 3,5 timer med direkte fly, og et par timer længere med en mellemlanding. Når du bestiller direkte hos os, sætter vi det hele sammen i en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, og med mulighed for at tilføje en lejebil til pakken.

>> Læs mere om vores rejser til Kreta med unikke hideaways
>> Læs mere om familieferie i Grækenland her

>> Læs mere om familieferie

Kort over Kreta

Populære hoteller på Kreta

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Elounda
9,6
Fabelagtigt
113 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Analipsi
9,5
Fabelagtigt
1505 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Kalives
9,0
Fabelagtigt
2337 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Pool (evt. sæsonåben)