Rejser til Georgioupolis

Georgioupolis er en smuk landsby på Kretas nordkyst mellem Rethymnon og Chania, som har en fantastisk beliggenhed omgivet af bjerge, eukalyptustræer, en smuk flod, en flodmunding og gyldne strande. Dette som engang blot var en lille fiskerby, er nu til dags et populært og sommetider travlt feriemål, der dog har formået at bevare sin oprindelige rustikke atmosfære.

Velkommen til Kreta med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Georgioupolis og andre rejsemål i Grækenland hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Bestil din rejse til Kreta som en samlet pakke inkl. flyrejse, transfer eller lejebil og hotelophold, eller book kun dit hotel igennem Escapeaway hvis du selv vil arrangere rejsen til Georgioupolis.

>> Læs også om rejser til Anisarras

 

Hoteller i Georgioupolis

Populære hoteller i Georgioupolis

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Georgioupolis
  • Nærmeste lufthavn: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Georgioupolis
9,7
Fabelagtigt
1571 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Georgioupolis
9,0
Fabelagtigt
407 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 60 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Det er når du rejser til Georgioupolis på Kretas nordkyst, at du finder en af de længste sandstrande på øen, og der er heller ingen mangel på vandsportsmuligheder. Det er derfor ikke så underligt, at dette er en meget populær ferieby blandt både familier og par i alle aldre.

Vejr

Georgioupolis har et dejligt middelhavsklima med lange, varme somre. Sommeren er da også det mest populære tidspunkt at tage på ferie på Kreta, hvor vejret er perfekt til strandliv. Forårsmånederne er dog også meget tiltalende og lidt friskere med flere af vilde blomster, der farver landskabet, mens efteråret er mere fredeligt, da feriestederne drosler ned. Om vinteren er Georgioupolis køligere, nogle gange våd, og inde i landet er De hvide bjerge ofte dækket af sne.

Strande

Du kan glæde dig til at nyde ferien ved smukke strande med krystalklart vand. En favorit blandt grækere og turister er Kalivaki-stranden. Den kan findes på havnens vestside og er enestående, fordi det er en halvmåneformet strand. Det er et roligt roligt sted og ideel til tage en afslappende dag på stranden. Der er nogle strandtavernaer, der serverer lækker og autentisk græsk mad, så du behøver ikke engang at pakke en picnickurv.

Stranden ligger  hvor floden Almyros møder havet. Det betyder, at det er et godt sted at køle sig i den hede sommer, da floden gør vandet lidt køligere. Det er også en fantastisk strand for familier med lavt vand, som betyder at børnene kan lege sikkert.

Landskab

Landskabet omkring Georgioupolis er perfekt til både naturentusiaster og soldyrkere. Gamle eukalyptustræer omgiver landsbyen og floden ned til, hvor den møder havet. Flodmundingen udgør en redeplads for havskildpadder, og du kan tage på en bådtur opad floden for at se terrapinkolonier. 

Stranden som svinger væk mod syd, er en fantastisk 9 km strækning af gyldent sand med masser af faciliteter for familier og fans af vandsport. Stranden i nærheden af landsbyen er beskyttet af en bølgebryder og er forholsvis rolig, men i den fjerne ende af denne lange strækning kan havet blive ret barskt med stærke strømme, så pas på, hvis du bevæger dig så langt ned ad stranden. Nord for flodmundingen ligger en langt mere beskyttet og mere fredelig strand, hvis du har lyst til at slippe lidt væk fra folkemængderne.

Kournassøen, 4 km syd for Georgioupolis, er også et godt sted at besøge i det bjergrige landskab og er Kretas eneste ferskvands sø. Dette er et godt sted at udforske Kretas unikke flora og fauna, og en vandretur i de omkringliggende bakker vil afsløre en smuk natur.

Aktiviteter

På en rejse til Georgioupolis har området meget at byde på, udover førnævnte strande og bjerge. Den lokale fiskerflåde, som ligger forankret i havnen, giver et glimt af den oprindeligt vigtigste græske industri, og herfra kan du tage på bådture til forskellige destinationer. Du kan også tage en tur med Talos Road Train, der køre til Kournassøen og andre seværdigheder. Et eucalyptus-omgivet torv er fokus for landsbyens butikker og caféer. I nærheden finder du et vandland, legeplads og minigolfbane.

Palceringen mellem Rethymnon og Chania betyder, at Georgioupolis er en god base for at udforske disse byer, herunder deres museer og historiske havne. 

Kultur

Georgioupolis der ligesom resten af Kreta har en rig historie, ligger på stedet for det gamle Amphimalla, havnen i oldtidsbyen Lappa. Nær Rethymnon og Chania, som begge ligger tæt på Georgioupolis, kan du desuden se tydelige spor efter de mange invasioner, som øen har oplevet i form af historiske bygningsværker og arkitektur.

Selve landsbyen er opkaldt efter Prins Georg af Grækenland, som var højkommissær på Kreta i de sidste år med osmannisk besættelse. I dag hersker der fred og velstand på Kreta og i Georgioupolis - ikke mindst takket være øens indbringende turisme.

Georgioupolis markerer helgen St. John Rigologos den 29. august hvert år, og hver tirsdag aften om sommeren er der kretensisk musik på Georgioupolis Beach Hotel. Ligeledes er der i sommermånederne talrige kulturelle arrangementer i både Rethymnon og Chania; Tjek de lokale aviser eller turistoplysningen for at finde ud af detaljerne.

Mad og drikke

Hovedtorvet i Georgioupolis er det mest populære sted at gå ud og spise i landsbyen. Restauranterne og tavernerne her har slået deres menuer op udenfor, så du nemt kan danne dig et indtryk af udvalg og priser. Vælg et bord under skyggen af et eukalyptustræ, læn dig tilbage og nyd maden.

Nattelivet i Georgioupolis er meget fredeligt og ligeledes centreret omkring landsbyens torv. Udover det gode udvalg af mad på restauranter og taverner er der her caféer og barer, som serverer cocktails og har musik. Atmosfæren er behageligt afslappet, så hvis du foretrækker at give den gas og danse hele natten, må du i stedet tage en aften i enten Rethymnon eller Chania.

Er det romantisk måltid du ønsker dig, kan du og sin udkårne tage op til landsbyen Exopolis, som ligger i bakkerne over Georgioupolis, og nyde traditionelle retter med en fantastisk udsigt ud til havet og nyde solnedgangen over det azurblå Middelhav.

Byer i nærheden

Kavros
Hvis du har lyst til lidt afveksling, kan det anbefales at tage et par kilometer mod øst til landsbyen Kavros. Stranden her har alle de faciliteter, du har brug for, herunder flere tavernaer. Det bedste er dog, at her normalt er meget fredeligt. Tager du en spadseretur op i gaderne, vil du opleve en landsby, der stadig har sin oprindelige karakter. Det er et godt sted at nyde en kop kaffe på landsbyens torv og få sludder med de lokale.

Vamos
Hvis du vil vide mere om græske traditioner, er den nærliggende landsby Vamos et godt udflugtsmål. Den er kun omkring 10 km fra Georgioupolis og er rig på gamle huse, der er blevet flot restaureret. Du kommer heller ikke til at sulte, da her ligger en græsk deli og et par fremragende tavernaer, der holder besøgende og lokalbefolkningen godt forsynet. Hvis retterne her inspirerer dig til selv at prøve kræfter med græsk gastronomi, afholdes der madlavningskurser fem dage om ugen i Vamos.

Rethymnon
Er du på udgik efter et mål for en begivenhedsrig dagsudflugt, er Rethymnon et oplagt valg. I denne by som ligger omkring en halv times kørsel væk, finder du masser af smarte mode- og håndværksbutikker i de smalle gader i den gamle bykerne. Den del af Rethymnon er også spændende for historieinteresserede med gallerier, historiske gader og en gammel fæstning. Når du har opbrugt din sightseeing -energi, kan du tage en slapper på Rethymnons smukke strand.

Book en billig rejse til Georgioupolis med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Georgioupolis. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Kreta eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Georgioupolis, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om langtidsrejser til Kreta
>> Sådan booker du pakkerejsen til Kreta

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Georgioupolis?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser