Rejser til Gouves

En ferie i Gouves giver dig dejlige Blå Flag strande nedenfor en charmerende bakketopslandsby. Plus en ideel beliggenhed tæt ved alle de store attraktioner på det nordlige Kreta. Book din rejse til Gouves med Escapeaway i dag!

Den rolige ferieby Gouves er faktisk opdelt i to tydeligt forskellige charmerende bydele. Oppe på toppen af bjerget Ederi ligger Pano Gouves med en spektakulær udsigt over Kretas nordkyst, det er en traditionel græsk landsby med smalle gader og små hvidkalkede kirker. Her kan du slappe af i en af de autentiske kafenias, kaffebarer, på torvet og blot se verden drive forbi. Spadserer du ned til strandpromenaden, når du til den anden bydel, Kato Gouves, en afslappet badeby med en af øens fineste promenader. Den er over 3 km lang og fyldt med tavernaer og restauranter, hvilket gør den til det oplagte sted for en romantisk slentretur i solnedgangen.

Gouves gode beliggenhed betyder også, at du kun er få minutter fra Heraklion, Kretas pulserende hovedstad, samt inden for rækkevidde af nogle af de mest fascinerende arkæologiske steder i Europa. Det mytiske palads Knossos, der er knyttet til den græske mytologi om helten Theseus og tyren Minotauros, ligger således lige uden for døren.

Hvis du vil bruge nogle af feriens aftener på verdensklasse-klubber, er øens festhovedstad Malia blot et par minutter væk, hvor nogle af Europas største DJs spiller op til fest hele sommeren.

Gouves giver kort sagt den perfekte ramme for at holde en afslappende ferie krydret med spændende udflugter til denne solskinnede øs unikke skatte.

Velkommen til Kreta med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Gouves og andre rejsemål i Grækenland hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Vi tilbyder afrejse dagligt fra lufthavne som f.eks. København, Billund, Århus, Aalborg og Hamborg, og du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker. Book din rejse til Gouves som en samlet pakkerejse inkl. fly og hotel, eller bestil kun dit hotelophold hos Escapeaway hvis du selv vil arrangere rejsen til Kreta

>> Læs også om rejser til Anissaras

Hoteller i Gouves

Populære hoteller i Gouves

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Gouves
8,8
Meget godt
723 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Gouves
9,4
Fabelagtigt
296 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Gouves
9,3
Fabelagtigt
131 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Gouves er en by og kommune på det nordlige Kreta, omkring 20 km øst for hovedstaden Heraklion. Her får du alt, hvad du kan ønske dig af en ferie på et solrigt rejsemål: en fantastisk sandstrand, gamle landsbyer og fascinerende arkæologiske attraktioner. Der er en bred vifte af ferieboliger, butikker, spisesteder og et behageligt afslappet natteliv.

Vejr

Gouves har varme, tørre somre og milde vintre. I juli og august spænder temperaturen fra over 30 grader i løbet af dagen til 22 grader om natten, perfekt til at få lidt kulør på kroppen! Kato Gouves ligger ret åbent for havet, så det kan til tider blæse en del, dog ikke nok til at forstyrre din Kreta-ferie.

Foråret hvor landskabet dækkes af vilde blomster er friskere, mens efteråret stadig er behageligt mildt, når feriestederne begynder at drosle ned. Kun om vinteren bliver vejret gråt og vådt med lejlighedsvis kølige perioder.

Landskab

Den gyldne sandstrand ved Kato Gouves vender mod nord ud til det strålende blå Middelhav. Stranden er veludstyret med faciliteter, hvad enten du er til solbadning eller vandsport, ligesom der ligger en række hoteller og gode spisesteder. Nabostrandene ved Analipsi i øst, og Gournes og Chani Kokkini mod vest er ligeledes gode til badning og bestemt et besøg værd.

Vil du ikke bruge hele ferien nede ved stranden, er Gouves desuden ideelt beliggende som en base for at udforske Kretas bjergrige indre og de fantastiske kystlinjer i begge retninger.

Aktiviteter

Da Gouves består af en moderne badeby, Kato Gouves, og en traditionel kretensiske landsby længere inde i landet, er her attraktioner nok for enhver smag. Gouves landsby giver således en dejlig kontrast til det livlige resort, og der er desuden masser af interessante historiske steder at udforske i nærheden. I en skovdækket dal tæt på landsbyen Anopolis ligger for eksempel Skt. John klosteret 'Theologos'. Under det tyrkiske styre husede klosteret en "hemmelig skole" og var base for en lokal modstandsbevægelse.

Ca. 6 km inde i landet fra Kato Gouves finder du den spektakulære Skotino grotte, som er en af de største på Kreta med fantastiske kamre, der blev anset for en helligdom af minoerne. Den mystiske Eileithyia-grotte har sit navn fra gudinden, der ifølge den græske mytologi blev født der. I grotten er der spor efter beboelse og religiøse ritualer, der går tilbage til den neolithiske æra.

Andre interessante arkæologiske steder omkring Gouves inkluderer udgravningen ved Amnisos og den minoiske villa i Kokkini Hani. Knossos, den vigtigste minoiske seværdighed på øen, er også inden for din rækkevidde. Sidst men ikke mindst, ligger Gouves bekvemt tæt på Heraklion, Kretas hovedstad, med mange attraktioner, herunder museer, gallerier og historisk arkitektur.

Kultur

Kreta har en rig og varieret historie. Øens minoiske æra anses for at være starten på den europæiske kultur, og sporene efter denne avancerede civilisation er spredt rundt omkring i landskabet nær Gouves. Det arkæologiske museum i Heraklion huser desuden verdens fineste samling af minoanske artefakter. Øen bærer derudover præg af, at den gennem århundrederne har oplevet på hinanden følgende invasioner og besættelser fra romerne, byzantinerne, venetianerne og tyrkerne, indtil den endelig blev en del af Grækenland i begyndelsen af det tyvende århundrede.

Gouves har ligesom alle kretensiske byer og landsbyer sine egne traditioner, hvor  den hellige uge (ugen op til påskedag) udgør omdrejningspunktet i den religiøse kalender sammen med Allehelgensdag, uafhængighedsdagen den 25. marts og andre. Heraklion er også vært for en stor sommerfestival fra juli til september med kunst, teater og musik, både traditionel og moderne. Den er nemt at komme til og fra, når du bor i Gouves.

Mad og drikke

Enkel, lækker og frem for alt sund, det kretensiske køkken er kendt verden over for sine sunde kvaliteter. Traditionelt er det centreret omkring grøntsager og frugt dyrket i øens næringsfyldte jord og dertil rigeligt fisk og skaldyr samt naturligvis den gyldne olivenolie, der har gjort Kreta berømt. Kød spiller en mindre rolle i øens gastronomi og fungerer normalt blot som et supplement til de dejlige grøntsagsretter. Ikke underligt, at lokalbefolkningen lever så længe!

Det at spise ude på Kreta er en meget social affære, og du vil opleve at restaurantens ejere og medarbejdere er glade for at se dig og klar til en lang sludder. Du vil helt sikkert ikke føle noget pres for at blive hurtig færdig og måltider kan sagtens strække sig over flere timer, hvis du har lyst. Det giver god tid til at sidde og nyde nogle af de spændende specialiteter; prøv for eksempel spinattærten chortopitakia og kounéli me yiaourti, kanin kogt i yoghurt.

Natteliv

Gouves har et fint udvalg af barer, caféer, restauranter og tavernaer, som tilsammen giver et behageligt natteliv. Der er heriblandt masser af steder for familier at tilbringe en aften, især Taverna Samaria kan anbefales, der blandt andet serverer en god traditionel kleftiko, en fyldig simreret med lam. 

Der er en række barer og caféer langs havnefronten, som er gode steder at nyde en cocktail, men hvis du vil på natklub for at danse, må du tage til festbyen Hersonissos. Gouves natteliv er mere fredeligt og afdæmpet, hvilket ofte tiltaler familier og dem der blot ønsker at slappe af efter en dag på stranden.

Byer i nærheden af Gouves

Ierapetra

Ierapetra som er Europas sydligste by, er fyldt med historiske og kulturelle perler. Dertil kommer, at den med en beliggenhed ved Kretas kyst ud mod det Libyske hav også er en af de mest solrige destinationer på øen. Hvis du ønsker at arbejde på din kulør, er Ierapetra derfor det rette sted. 

Ierapetra byder en harmonisk blanding af det gamle og det moderne. Den venetianske Kales-fæstning, der blev bygget her i 1212, står vagt over den gamle bydel, hvor du også kan se masser af spor efter Kretas turbulente fortid blandt andet i form af det osmanniske riges tårnhøje moskeer.

Øens fjerde største by har derudover masser af nattelivsmuligheder med et væld af summende barer og restauranter samt nogle fantastiske strande, hvor du kan læne dig tilbage og nyde den varme sol.

Kolymbari

Den stille fiskerby Kolymbari er stadig lidt af en uopdaget perle, som ligger under beskyttende klipper på øens nordvestlige Rodopou-halvø. Der er masser at opdage her, med lange, fredelige strande og historiske monumenter i en fantastisk kulisse. Bjergene langs kysten er ideelle til vandreture og belønner dine anstrengelser med betagende udsigter. Gonia klosteret, et af Kretas vigtigste arkæologiske steder, har flot udsigt over byen fra sin placering på en bjergside. Med et fint udvalg af indbydende caféer og tavernaer at vælge imellem, er Kolymbari en mulighed for at få en smag af det autentiske Grækenland.

>> Læs alt om rejser til Kolymbari

Hersonissos

Hersonissos er en favorit blandt feriegæster i alle aldre med sine lange sandstrande, spændende vandrutsjebaner og livlige natteliv. Prøv den sjove Star Beach, øens førende vandland eller slå dig løs ved de daglige skumfester. Få sol på kroppen på en af de tre smukke strande og tag en svømmetur i det krystalklare vand, før du går til hovedstrøget, når solen går ned for at danse natten væk på nogle verdensklasse-klubber. Kendte DJs flokkes hertil og sørger for at festen aldrig stopper i Hersonissos.

>> Læs alt om rejser til Hersonissos

Book en billig rejse til Gouves

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Gouves med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om vores udvalgte hoteller på Kreta
>> Alt om ferie i Grækenland

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Gouves?

7,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser