Rejser til Heraklion

Hovedstaden på Kreta, Heraklion, byder på en fascinerende blanding af det gamle og moderne. Indtil fornylig var trafikken intens i byens historiske centrum, men i dag er de fleste af de vigtigste historiske områder forbeholdt fodgængere. Det er en chance for i ro og mag udforske den kretensiske arkitektur eller shoppe i moderne indkøbscentre.

I løbet af din ferie bør besøge den hyggelige plads Liondaria, hvis navn refererer til de fire stenløver, der beskytter et smuk springvand med detaljerede udskæringer og statuer af havnymfer, mytiske monstre og andre skabninger fra de græske sagn. Liondaria er byens bankende hjerte, hvor du betragte improviserede forretningsmøder på caféer, lokale fordybet i livlige diskussioner og turister, der bare nyder omgivelserne. Når du rejser til Heraklion er der naturligvis masser af steder at få en bid mad og glem ikke at prøve bougastasas: et græsk wienerbrød fyldt med vanillecreme.

Markedsgaden er et must for tilbudsjægere, der er på udkig efter alle former for friske produkter. Her finder du friske urter, kød og fisk, samt tøj, honning, oste og den lokale likør, raki.

Uanset hvad du ønsker af din ferie på solrige Kreta, er denne fantastiske by leveringsdygtig i det meste.

  • Sightseeing: Det er en af de mest spændende græske byer til sightseeing, med sjældne perler som det minoiske palads Knossos og venetianske befæstninger.
  • Par: Tilbring dage med at nyde kulturen i den brostensbelagte gamle bydel og nætter med at oplever byens natteliv.
  • Natteravne: Der er mange steder at bruge aftenen og natten med alt fra små græske restauranter til pulserende danseklubber.

Sådan finder du en rejse til Heraklion

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Heraklion og på resten af Kreta. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Sådan finder du et luksushotel på Kreta
>> Pakkerejser til Kreta med Escapeaway

Hoteller i Heraklion

Inspiration og fakta

Sprog: Her tales græsk. Men de fleste af de lokale har et grundlæggende ordforråd på engelsk. Download eventuelt en app eller medbring en palør. Det giver bedre muligheder for at møde lokalbefolkningen og få tips til oplevelser i området.

  • Valutaen: Du bliver nødt til at veksle til euro, før du kan slå dig løs på din Heraklion-ferie. Lokal tid:Dansk tid +1 time
  • Flyv til: Heraklion International Airport (HER).
  • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer.
  • Turistinformation: Yderligere Heraklion turistinformation kan findes på den officielle hjemmeside for turistkontoret.

Vejr og klima

Temperatur: 11 - 29 grader.

Mellem juni og august stiger antallet af turister i takt med temperaturen. I disse sommermåneder kan du forvente, at temperaturen ligger midten af tyverne, der til tider stiger til over 30 grader. Hvis du at have det lidt køligere i ferien eller blot mindre turisttrængsel, bør du rejse til Heraklion i enten foråret eller efteråret. Her ligger temperaturen typisk omkring 15 grader, men når lejlighedsvis op over 20. Hen mod vinteren stiger risikoen for regn, men normalt er vejret stadig mildt. 

Landskab

Heraklion ligger på Kretas smukke nordkyst med mange gode strande, veludviklede feribyer og fredelige bugter i nærheden. Mod vest finder du de hvide sandstrande Amnissos, de lange strande ved Kokkini Hani og det livlige resort Hersonissos. 

Den smukke by Amoudara ligger mod øst, med mange vandsportsaktiviteter og gode muligheder for at bade og nyde solen. Heraklion er også en god base for at udforske det centrale Kretas bjergrige indre. Et anbefalelsesværdigt udflugtsmål er landsbyen Fodele, som hævdes at være fødestedet for maleren El Greco.

Transportmuligheder

Med bus: Busser er en billig måde at se byens seværdigheder på. De afgår hvert 15. minut, og du finder også forbindelser, der kører til og fra lufthavnen.

Med taxa: Taxaer er nemme at finde i byen. Du kan bestille online, telefonisk eller praje dem på gaden. Du finder som regel mangetaxier ved havnen, hvor de plejer at samles. Det er en god ide at aftale en pris på forhånd for din tur for at undgå overtaksering. Taxier arbejder dog normalt med faste takster, så tjek prisen før du hopper ind.

Til fods: Den bedste måde at fordybe dig i Heraklions historiske hjerte er til fods, hvor du kan sætte dit eget tempo.

Begivenheder

Sommer-kunstfestival: Hvis du ønsker at opleve øens levende kultur er Heraklions sommer-kunstfestival et godt bud. Denne tre måneders lange festival starter i juni og slutter i september. Med mange gratis arrangementer kan du nyde alt fra ballet og teater til levende musik og udendørs film. Derudover er der masser af børnevenlige arrangementer!

Karneval: En af de vigtigste kulturelle begivenheder i løbet af året er karnevalet. Det finder sted den sidste weekend før påske (dvs. normalt i marts) og er kulminationen på tre uger faste og afholdenhed. Glæd dig til at opleve byen blive fyldt med dans, levende musik, lækker street-food, farverige kostumer, optog og fantastisk fyrværkeri!

Aktiviteter

En rejse til Heraklion er naturligvis en chance for at fordybe sig i den livlige bys seværdigheder, men beliggenheden tæt på havet giver også gode muligheder for at tage sig nogle afslappende dage på stranden.
Hvis du foretrækker byens liv, vil du opdage at den virkelig kommer til live efter solnedgang, hvor lyset på de gamle monumenter tændes og klubberne og barer fylder sidegaderne med lyden af musik og latter. Der er desuden et stort udvalg af restauranter at udforske med alt fra moderne restauranter til traditionelle taverner, der serverer autentiske kretensisks retter.

Strande

Området omkring byen er en guldmine for strandelskere. Hop på en bus eller lej en bil, så du kan nyde en solrig dag på smukke strande i Malia, Hersonissos og Amoudara. Med strandbarer og restauranter tæt ved kan du uden problemer tilbringe en hel dag ved havet. Hvis du ikke vil nøjes med at ligger i sandet, er der masser af muligheder for at dyrke vandsport. Der er for eksempel nogle fantastiske dykkersteder - især ved Gouves og Agia Pelagia.

Kultur

Heraklion har en lang forhistorie. Byen udgjorde således sandsynligvis en vigtig havn for den minoiske bosættelsen i Knossos helt tilbage i år  2.000 f.Kr. Efter det romerske herredømme etablerede saracenerne byen, som derfter blev invaderet af byzantinerne. Venetianerne, der regerede fra det 13. århundrede, navngav byen Candia og stod bag den fine arkitektur, hvoraf der findes mange eksempler den dag i dag.

Efter den venetianske periode kom det osmanniske styre, og byen blev endelig forenet med resten af Grækenland i begyndelsen af det 20. århundrede. En rig og undertiden turbulente historie har gjort Heraklion til et spændende bekendtskab, som samtidig har et levende kulturliv. 

Vin

Gode vine er en integreret del af det kretensiske liv og en ferie i Heraklion! Sørg for at tage lidt tid at besøge nogle af de vinmarker, der omgiver byen. Lyrarakis vingården giver dig mulighed for at se, hvordan de herlige druer dyrkes, før de bliver omdannet til øens foretrukne vine. Når du har set hvordan alt fungerer, er der mulighed for at forkæle din gane med lidt vinsmagning og mulighed for at købe direkte fra vingården. På Nostos vingården tilbydes en guidet tur med stedets sommelier. Omgivet af appelsin og citronlunde, vil din guide tale dig gennem prøvesmagninger af vine, der er 100% økologiske.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Andre links