Hoteller i Heraklion

Den pulserende storby Heraklion er hovedstad på Kreta og Grækenlands 5. største by. Her kan din ferie være så afslappende eller livlig, som du vil. Du kan bruge tiden på at udforske nogle af det antikke Grækenlands vidundere, vandre rundt i smukke ruiner eller dase i solen ved de dejlige strande. Med sin skønne beliggenhed og charmerende byliv er det ikke svært at forstå, hvorfor folk kommer her for at nyde en ferie med kultur og historie tilsat moderne underholdning.

Alle hoteller du finder i programmet på Kreta er nøje udvalgte og har gode anmeldelser. Du kan læse personlige hotelbeskrivelser og anmeldelser fra andre gæster. Vi segmentere altid hotellerne og tilbyder som udganspunkt ikke hoteller der har under 4 på TripAdvisor, og det gælder på alle rejsemål ikke kun i Heraklion på Kreta.

Du kan nemt og hurtig bestille hotel only i søgemaskinen, og ofte har et hotel gratis afbestilling indtil få dage før ankomst til Kreta. Ønsker du tryghed og at spare en masse tid, så book en pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og evt. transfter t/r fra hoteller til ufthavnen eller en lejebil.

Søg efter billige rejser til Heraklion

Aktiviteter og oplevelser

Heraklion er en meget levende, kosmopolitisk by - det perfekte sted til at nyde en ferie med græsk kultur. Byens rige historie fornemmes tydeligt i arkitekturen, herunder den venetianske havn og bymurene. Hjertet af byen er Plateia Eleftheriou Venizelou, et torv med butikker, cafeer og den flotte Morosini-fontæne. Det arkæologiske museum er et must for enhver historisk interesseret, hvor man kan gå på opdagelse i en af verdens fineste samling af minoiske skatte samt græske og romerske fund. Genstande fra den byzantinske, venetianske og tyrkiske æra kan ses på det historiske museum.

Fra byen er det også nemt at besøge det minoiske palads i Knossos, en af verdens vigtigste arkæologiske seværdigheder. Heraklion huser desuden flere kirker, der er et besøg værd, herunder den imponerende katedral St Minas. Museet for Religiøs Kunst er placeret i det venetianske Aghia Ekaterini og rummer mange kretensiske ikoner.

Den gamle havn ligger nedenfor den imponerende store, venetianske fæstning, der er kendt af under sit tyrkiske navn Kules. I det stemningsfulde indre fornemmer man fortets historie, og der er en fantastisk udsigt fra voldene. En ting er sikkert, du kommer hjem fra din Heraklion ferie med nogle fantastiske billeder!

Bylivet og god mad og drikke

Heraklion har et væld af spisesteder med alt fra hippe fortovscaféer på torvet til autentiske tavernaer nede ad de smalle sidegader. Der er derfor rig mulighed for at smage på byens delikatesser i fom af salater, tærter og oste. Da der er en række vingårde i landsbyerne omkring Heraklion, kan du også prøve nogle af de lokale vine i de mere traditionelle restauranter, som vil komplimentere dit måltid perfekt. Du vil også selv kunne købe nogle af disse specialiteter fra de udendørs markeder. De er også det bedste sted at finde souvenirs, som for eksempel vin, honning, tørrede urter og te samt naturligvis den berømte olivenolie.

Du kan stort set frit vælge, hvordan du vil bruge aftenen i Kretas hovedstad, da her  er noget for enhver smag. Der er først og fremmest et fantastisk udvalg af spisesteder, herunder mange fortovscaféer. At sidde her og betragte verden gå forbi er tilsyneladende et favorit tidsfordriv blandt de lokale. Skal det være lidt mere eksklusivt, har restauranten Luculos med dens træfyldte gårdhave et ry som et af de bedste steder i byen. Det stemningsfulde torv Platia Korai har mange gode barer, hvor du kan nyde en aftendrink i en afslappet kosmopolitisk atmosfære.

I centrum og langs havnen er dog også mange livlige barer, der spiller høj musik, mens natklubberne hovedsageligt ligger i byens udkanten, såsom Disco Athina på vejen til lufthavnen. Uanset om du vil have en afslappende græsk aften, eller en nat med musik og dans, har Heraklion noget for dig.

Glem heller ikke, at feriestedet Malia er tæt på, hvis du vil opleve den ungdommelig, festlige atmosfære og nogle af de legendariske skumfester. Hvis du ikke er til vilde fester, er der dog også hyggelige taverner rundt omkring, der byder på live musik. Ligeledes er der året rundt gode chancer for at tage til koncert eller i teateret. 

Sol og sommer i Heraklion

Heraklion har et mildt middelhavsklima med dejlig varme somre med blå himmel og høj sol. Sommermånederne indbyder til strandferier, mens foråret er mere friskt med masser af smukke, vilde blomster ude på landet. Efteråret er stadig behageligt, og det er normalt kun om vinteren, at vejret bliver gråt, vådt og undertiden koldt.

>> Se også rejser til Chania
>> Book en luksusrejse til Kreta

>> Læs mere om hoteller

Kort over Heraklion