Rejser til Hersonissos

Feriebyen Hersonissos på Kreta er et populært valg, hvis man ønsker sol, smukke strande, gode restauranter og natteliv på sin ferie. Her finder du også en række gode aktiviteter for både store og små, og derfor er Hersonissos en ideel ferie-destination for hele familien. Book din rejse til Hersonissos med Escapeaway i dag!

Hvis du leder efter masser af sol, smukke strande og gode restauranter og barer til din ferie, så bør du overveje at rejse til Hersonissos. Denne hedonistiske og livlige by på Kretas nordkyst byder desuden på mange forskellige slags aktiviteter, såsom ridning, golf og cykling, og spændende seværdigheder, såsom et akvarium, klosteret Agios Georgios, samt forlystelsesparker og vandlande, hvor du let kan få hele dage til at gå, hvis du er afsted med familien.

Hvis du gerne vil opleve nogle af de andre øer i det græske øhav, er der masser af muligheder for dagsudflugter fra den lokale havn, hvor du kan bestille bådture til Santorini eller øen Dia. 

Velkommen til Grækenland med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Hersonissos og andre rejsemål på Kreta hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Bestil hotelophold hvis du selv vil arrangere din rejse til Kreta, eller en samlet pakke inkl. flyrejse, hotel og billeje eller transfer. Du kan rejse fra alle lufthavne som f.eks. Billund, Aarhus, København, Aalborg og Hamborg og i nøjagtig det antal dage du ønsker.

>> Læs også om rejser til Agia Marina

Hoteller i Hersonissos

Populære hoteller i Hersonissos

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Hersonissos
9,0
Fabelagtigt
704 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Hersonissos
9,2
Fabelagtigt
184 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Hersonissos
9,0
Fabelagtigt
752 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Strande

En ferie i Hersonissos giver dig en bred vifte af valgmuligheder, hvad angår strande. Hvis du elsker en rigtig ferie-atmosfære med mange badegæster på en travl og populær strand, bør du tage til den lange, smalle strand øst for Hersonissos´ havn, der byder på masser af strand-faciliteter og desuden ligger tæt på byens caféer og restauranter.

Hvis du derimod er på udkig efter en mere fredelig og afsondret dag på  stranden, så skal du drage i vestlig retning langs kysten, hvor du vil finde små, idylliske bugter, der egner sig perfekt til dem, der søger lidt væk fra turistmasserne. 

Kreta som helhed er et fantastisk sted at snorkle og et af stederne er West Beach, der ikke er en sandstrand, men hvor havet er tilgængeligt fra en flad platform blandt klipperne.

Lokal transport

Med bus: Fra Heraklion station går der busser til nabostederne langs kysten. Busserne kører typisk fra mandag til søndag og indtil kl. 21.00.

Med firehjulet motorcykel: Hvis du føler dig eventyrlysten, er det muligt at leje en firehjulet motorcykel i byen og køre på opdagelse langs kysten og længere inde på øen. Der er masser af udlejningsfirmaer til rådighed i byen.

Til fods: En afslappet spadseretur på Hersonissos hovedgade, Odos Elefteriou Venizelos, kan anbefales.

Begivenheder

Kunstfestival: Oplev en operaforestilling i et af byens spektakulære udendørs teatre under den årlige kunstfestival, der afholdes fra juli til september.

Starbeach Festival: Fra midten af juli til slutningen af august omdanner Starbeach Festivalen havnefronten til den hotteste på Kreta. Der vil være DJ'er i verdensklasse og berømtheder fra musikverdenen - og masser af dans!

Marias Himmelfærd: 15. august afholdes Grækenlands største religiøse fest, Den Hellige Jomfru Marias Himmelfærd. Lokalbefolkningen fejrer blandt andet dagen med masser af mad og drikke.

Helgenfejring: Nyd et traditionelt græsk måltid og oplev lokale religiøse traditioner på dagen for Sankt Titus´ fest; en stor religiøs festival, som afholdes hvert år i august.

Mad og drikke

Hvis du vil prøve den sande smag af kretensisk mad, så prøv nogle af de opskrifter, der er skabt på øen ved hjælp af lokalt dyrkede produkter.

Prøv f. eks. Kaltsounia, der ligner de ostetærter, som findes på andre græske øer, men som bruger kretensiske oste til at skabe en unik smag.

Eller prøv retten gamopilafo, der som regel serveres ved bryllupper, men som du også kan smage på, hvis du spiser på en af de mange gode kretensiske taverner. Denne rige risotto-lignende ret er fyldt med smag.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Hersonissos?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser