Rejser til Kolymbari

Hvis du ønsker at opleve det ægte Kreta, er den fredelige landsby Kolymbari det ideelle valg. Den byder på ægte kretensisk stemning med en venlig, imødekommende lokalbefolkningen og en meget afslappet livsstil. Book din rejse til Kolymbari med Escapeaway i dag!

Meget af livet i Kolymbari, som stadig er relativt uberørt af turismen, er centreret omkring den traditionelle fiskerihavn, samt de smukke strande, de hyggelige tavernaer og fine fiskerestauranter. Lægger du dertil et vidunderligt omkringliggende landskab og 300 solskinsdage om året,  har du grunden til, at en rejse til Kolymbari er et godt valg til en ferie på Kreta.

Beliggenheden ved foden af Rodopou halvøen, betyder at Kolymbari er beskyttet af storslåede klipper, som giver byen en fantastisk kulisse samt nogle spændende vandrestier. Der er også masser af historie at udforske her. På en bakke med udsigt over byen ligger for eksempel Gonia klosteret, der blev grundlagt af Zealot munke i det 9. århundrede.

Det var desuden her, at tyrkerne i 1645 gik i land for at starte deres invasion af øen, og hvor den græske hær 250 år senere landede for at befri den, så den ikke længere var en del af Tyrkiet. Du vil også kunne se rester af den tyske besættelse under anden verdenskrig.

Ønsker du dig lidt mere natteliv på din ferie? Chania, Kretas næststørste by, er kun en halv times kørsel væk langs kysten. Med sin pulserende blanding af livlige barer, flotte butikker og traditionel græsk kultur kan den være en kærkommen ændring af ferietempoet.

Velkommen til Grækenland med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Kolymbari og andre rejsemål på Kreta hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

>> Læs også om rejser til Agia Marina

Hoteller i Kolymbari

Populære hoteller i Kolymbari

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Kolymbari
8,9
Meget godt
555 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Kolymbari
8,6
Meget godt
275 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Kolymbari
9,3
Fabelagtigt
1006 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Kreta og bo i området omkring Kolymbari har jeg her samlet nogle praktiske informationer og fakta om byen. Du kan også få mere inspiration til din rejse til Kolymbari på bloggen, her har vi skrevet en række rejseguider om rejsemål i Grækenland og dermed også om Kreta. Vi skriver om egne erfaringer fra rejser til øen, herunder om emner som vejret og klimaet, den fantastiske natur og den dejlige strande, om maden, kulturen og meget mere.

Seværdigheder

Selvom det er højest sandsynligt, at du vil tilbringe en stor del af din ferie i Kolymbari med at slappe af på stranden, er der også en lang række muligheder for at være mere aktiv. Takket være de smukke omkringliggende landskaber er dette område for eksempel godt for dig, som ønsker at snøre vandrestøvler. Tydelige stier vil holde dig på rette spor, når du udforsker bakkerne. Har du lyst på en udfordring? Tag den den stejle tur op til landsbyen Afrata, hvor du belønnes med en spektakulær udsigt fra toppen. For noget mere afslappet, kan du tage en spadseretur langs stien, der fører dig gennem Kolymbaris naturskønne fyrreskov.

Når du rejser til Kolymbari er livlige Chania også kun en kort køretur væk. Efter en halv times kørsel kan du således være i øens ferieknudepunkt med en enestående blanding af historie, shopping og gode spisesteder. Fordyb dig i den antikke græske kultur på din vej rundt i den historiske bydel, eller fordyb dig i lækkerierne på markeder og i butikker. Den venetianske havn er også et must-see på en dagstur i Chania alene for dens spektakulære arkitektur, mens et besøg på en af byens restauranter ved havnefronten er en perfekt måde at slutte dagen af på.

Strande

Omdrejningspunktet for din ferie i Kolymbari vil være stranden. Det gælder hvad enten du ønsker at få lidt kulør på kroppen eller vil slappe af med en drink eller to. Der er lavt vand for børn, mens det dybere hav længere ud byder på fantastiske oplevelser for dykkere, snorklere og svømmere.

Vil du have lidt afveksling, kan den nærliggende Balos strand anbefales. Ofte er der mindre trængsel på denne til trods for at også den har hvidt sand og dejligt smaragdgrønt vand, hvilket gør det til et godt sted at nyde en eftermiddag i solen.

Når sulten melder sig, er der ingen grund til at afslutte dagen ved stranden. Der er således strandbarer, fremragende caféer og traditionelle tavernaer på næsten alle strandområder i Kolymbari.

Maden og drikke

Der er noget nær optimale betingelser på Kreta for at dyrke de lækre, sunde ingredienser, som bruges i det lokale køkken. Jorden er fyldt med næringsstoffer, og klimaet er mildt. Befolkningen på denne solbeskinnede ø har et af de højeste indtag af frugt og grønt i verden og bruger mere end 500 forskellige grøntsager og urter i deres retter. Kretensisk madlavning er derfor ikke overraskende fyldt med masser smag. Glæd dig derfor til feriens restaurantbesøg.

En varm velkomst, en smuk udsigt og et udsøgt måltid - hvad mere kan du ønske dig af din gastronomiske oplevelse i Kolymbari? Spisestederne i denne charmerende lille landsby er hyggelige og afslappede, og du opfordres på det nærmeste til at tage dig tid til at sidde over din mad og nyde enhver mundfuld. Den lokale Daxos, Kretas svar på bruschetta, kan anbefales med saftige tomater, urter og frisk ost på en Paximadi. Og selvfølgelig skal der den fineste olivenolie i verden på!

Byer i nærheden

Chania
I middelalderen satte venetianerne deres tydelig præg på Chania med deres særlige arkitektur. Byen er da også kendt som Kretas "Lille Venedig". Havnen med dens berømte fyrtårn, havnen og de smalle brostensbelagte gader i den gamle bydel er alle smukt bevarede påmindelser om den venetianske erobring. Inde bag de imponerende bymure finder du også gamle myoiske ruiner sammen med moskeer fra det osmanniske rige. Samtidig med at den har et væld af historiske seværdigheder, er Chania også en levende, charmerende by med en blomstrende café-kultur og et summende natteliv samt gode shoppingmuligheder og nogle af de bedste spisesteder i Grækenland.

Heraklion
Ikke mange steder blander det gamle og det nye sig så problemfrit som i Kretas forførende hovedstad. Den rummer nogle af Europas vigtigste arkæologiske steder samt alle fristelserne for en moderne storby. Heraklion har således noget at byde på for næsten alle.

Byens turbulente fortid ses tydelig ved sammensmeltningen af arkitektoniske skatter - tyrkiske springvand står i skyggen af byzantinske kirker, der alle overvåges af den venetianske havnefæstning Koules. Den moderne by er energisk og sofistikeret med fine restauranter og en pulserende festatmosfære.

>> Læs mere om rejser til Heraklion her

Kokkini Hani
Den tilbagelænede strandby Kokkini Hani er en af Heraklions skjulte perler, hvor mange af hovedstadens beboere trækker sig tilbage, når de vil have en afslappende ferie. De to største strande er ideelle for familier og byder på et stort udvalg af vandsportsaktiviteter. Den klippefyldte kystlinje rummer mange skjulte bugter og naturlige indløb, hvor du kan finde din egen afsides krog til at solbade. Der er desuden et fristende udvalg af barer og tavernaer, hvor man kan nyde en stille drink og se solen gå ned.

Blandt de smukke landsbyer, som du kan besøge i nærheden af Kolimbari er også Ravdouha og Rodopos. Omgivet af frodige grønt og skøn natur har disse landsbyer bevaret deres traditionelle karakter. 

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Kolymbari?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser