Elia Traditional Hotel

Officiel kategori

Vores vurdering

9,6
Fabelagtigt
72 anmeldelser
Patricia Johansson
Udvalgt af
Patricia Johansson

Elia lyder som navnet på en pige - og det kunne det også lige så godt have været. For Elia er drevet af en kompromisløs og erfaren kvinde, hvis passion er at tilfredsstille de mange stamgæster, der hvert år vender tilbage for at holde ferie netop her. Men de kommer ikke blot for at holde fri - de kommer i høj grad også for at besøge Jo, der er kvinden bag et af de charmerende, små hoteller på Kreta.

Jo er en pioner på flere punkter – for det første har hun slået sig ned og skabt en tilværelse langt væk fra hendes oprindelige omgivelser i England. Her var rejsebranchen hendes levebrød, og hun havde Kreta som sit ansvarsområde. Da chancen så bød sig, rykkede hun rødderne fra det britiske kongedømme og plantede dem solidt i den græske muld. Det er den forkortede udgave til Jo’s tilværelse som hotelejer. Udover at have slået rødder på Kreta, så har hun ligeledes begge ben plantet solidt på jorden og er et positivt og udadvendt menneske – smilende og ligefrem.

Ingen regler er den eneste regel

Mens hun viser rundt, understreger hun flere gange, at den eneste regel på stedet er, at der ikke er nogle regler – det er hende meget magtpåliggende. Jeg tænker: ”Ja, ja…det er nemmere sagt end gjort, for det må da ende i ragnarok, hvis der ikke er nogle faste rammer”. Men Jo kommer med et par eksempler på den regelfrie-ferieform, og så forstår jeg meget bedre – for det er egentlig bare et udtryk for en god service. For eksempel er der ikke nogle regler om, at du skal spise morgenmad mellem kl. 07:00-10:00. Nej, hvis du har lyst til at sove længe, skal du have lov til at sove længe. Så når klokken slår 08:30 kan du komme dryssende, når det passer dig – også selvom den har passeret 11 om formiddagen. Det er din ferie, og dig, der skal tages hensyn til. Du kan også lave din egen picnic-kurv og så tage morgenmaden med i haven, på terrassen eller til stranden for den sags skyld – det styrer du selv. 

Bestil aftensmaden ved morgenbordet

På Elia Hotel kan du også sætte dig til bords om aftenen – du skal bare huske at give besked om formiddagen, så kokken kan handle ind, alt efter hvor mange, der kommer til middag om aftenen. Hele sommeren serveres den under åben himmel på tagterrassen med udsigt over havet. De fleste logerende vælger denne løsning, for Jo serverer lokale retter lavet på friske råvarer – og så er priserne på menukortet ikke steget siden 2005, og du kan således få serveret en 3-retters middag inkl. dessert for ca. EUR 15,- pr. person. 

Hvis du vil prøve et af områdets andre menukort under opholdet, så forhør dig gerne med Jo – hun kender de fleste restauranter i en radius af adskillige kilometer, og hun har altid en anbefaling klar, og hvor hun ved, at maden (ligesom hendes) er hjemmelavet og frisk.

Faciliteter og aktiv ferie ved Elia Traditional Suites

På Elia Hotel er der ikke et væld af faciliteter – det er tiden med hinanden, der er i højsædet. Af husets størrelse er swimmingpoolen relativ stor, og den ligger på et forhøjet plateau bag ved hovedhuset. Når du står oprejst, kan du nyde synet af havet og de omkringliggende omgivelser. Desuden er der et mindre wellness-hus, hvor du efter aftale kan ligge dig godt til rette på briksen og blive masseret, mens du kigger ud af vinduerne til haven.

Tea for two og masser af stemning

Som en af de mere varme faciliteter, kan du dagen lang nyde godt af kaffe og te ad libitum – Jo kommer fra England, og denne sædvane har hun valgt at tage med fra hendes hjemland.

Jeg drikker generelt meget kaffe i løbet af en dag, så det er fuglesang i mine ører, at kaffen står klar når tørsten melder sig. Især når man kan sidde og nyde den i den stemningsfyldte have, der på én gang er original og uspoleret med frugttræer (pluk selv) og buske, men som også minder om et fransk landsted med møbler af kurveflet, sirligt placerede blomsterkrukker og kunstneriske stenanretninger. 

Er du til vandrestier og aktiv ferie?

Elia er perfekt til dig som ønsker en aktiv ferie. Hotellet ligger tilpas væk fra kystens masseturisme, men til gengæld tæt nok på, at du kan se Middelhavet – det tager ca. 15 minutter fra du sætter dig i bilen til du kan parkere nede ved stranden. Alternativt kan du snøre vandreskoene og tage Jo’s picnickurv med på farten – Elia Traditional Hotel ligger midt mellem nogle af øens populære vandrestier, og du har ca. 10 km til hver side lige uden for døren.

Alle er velkomne – også det yngre publikum

Umiddelbart henvender Elia sig mere til par end familier, for godt nok er her masser af plads at boltre sig på, og der er da vist nok også en gynge, men så er vi også ved at være der, hvad angår reelle børnefaciliteter. Eller er vi? Jo fortæller, at hun hvert år byder adskillige børnefamilier velkommen, og mange af dem er gengangere. For der er et område, hvor Elia måske er lidt mere børnevenlig end så mange andre rustikke perler: Forkælelse og ligeværdighed! Som Jo så korrekt siger, så er børnene ligeså meget på ferie som de voksne, og hvorfor skal de snydes? Derfor er der altid en ispind og en pose slik på lager hos Jo, og så tager hun af og til en runde omkring swimmingpoolen og leverer ’godter’ ud. Det kalder jeg børnevenlighed – især når det ikke er planlagt og påtaget, men altid foregår spontant og hvis ”belønningen” er på sin plads. 

Derfor skal du vælge Elia Traditional Hotel

 • Nærmeste lufthavn: 47 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Et hotel med charme og karakter

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Chrisavgi - ca. 2 km
 • Nærmeste by (indkøb, restauranter), Maleme – ca. 10 km
 • Nærmeste strande ved Maleme – ca. 8 km
 • Chanias gamle bydel – ca. 28 km
 • Chania lufthavn – ca. 45,5 km
 • Rethymnons historiske bydel – ca. 85 km
 • Samaria-kløften – ca. 52 km
 • Knossos-paladset – ca. 164 km

Elia har i alt 3 forskellige værelsestyper fordelt på 9 af husets værelser. Ligesom der ikke er to mennesker, der er ens, så er værelserne på Elia alle forskelligt indrettede, men ens for dem er, at de er personlige og smadderhyggelige. Alle er med minibar, aircondition og stilige – en blanding af det rustikke, moderne og boutique. Ikke alle har balkon eller terrasse, men jeg er sikker på, at du alligevel vil finde et personligt spot i den store have, hvor du kan finde fred og nyde stilheden.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Elia Traditional Hotel. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • By under 3 km væk
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

73006 Ano Vouves
73006 Ano Vouves

Koordinater

Latitude: 35.4897
Longitude: 23.7880

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Escapeaway kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere

Lignende hoteller

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Tavronitis
9,6
Fabelagtigt
70 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 40 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Samonas
9,7
Fabelagtigt
11 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 10 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Kato Stalos
9,7
Fabelagtigt
622 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)