Rejser til Maleme

Maleme ligger på Kretas nordvestkyst mellem landsbyerne Tavronitis og Gerani. Det er et roligt sted omgivet af oliventræer og vinmarker og med kun omkring 1000 indbyggere. Her er bare et lille udvalg af butikker, barer og tavernaer - men den 3 kilometer lange strand ved byen er til gengæld rigeligt stor.

Og når du har brug for noget lidt mere liv og aktiviteter, så ligger byen Platanias med dens livligere stemning tæt på. Byen har også en historisk betydning, da den udgjorde en af de vigtigste byer på øen, da Kretas berømte kampe under anden verdenskrig fandt sted. Indtil for få år siden var en ferie i Maleme en sjældenhed, da Maleme primært var et landbrugsområde. Situationen er imidlertid ændret de seneste år, og Maleme byder nu sine besøgende velkommen med en fin infrastruktur og gode faciliteter.

Oplevelser og udflugter

Nyd solen og havet på Μaleme strand. Hvis du lejer en bil til ferien, kan du også udforske området og opdag nye strande. Det er værd at tage en spadseretur langs Malemes strandvej, som er malerisk med sine smukke bænke og lygter om aftenen, mens du tidligt om morgenen kan sætte dig på en af cafeerne eller restauranterne, der åbner tidligt.

Selv om Maleme i størrelse er en beskeden og forholdsvis ukendt by i en større, international sammenhæng, så er det på Kreta en by med stor historisk betydning. Det er stedet, hvor tyske faldskærmssoldater første gang landede og udkæmpede det berygtede slag på Kreta under anden verdenskrig og hvor næsten 5000 tyske soldater ligger begravet.

I dag mindes lokalbefolkningen stadig det store slag med udstillinger og mindesmærker hvert år. Du kan også opleve historiens vingesus på byens tyske krigs-kirkegård, som er et skyggefuldt sted med udsigt over havet.

Du kan også besøge Εlafonissi med sin berømte lagune, der kun ligger cirka en times kørsel fra Maleme. Det er bedst, hvis du kommer der tidligt om morgenen eller om eftermiddagen, når der er færrest besøgende.

Hvis du kan lide at vandre, er Samaria-kløften et af de bedste steder at vandre på Kreta - så længe du er forberedt på en 6-8 timers vandretur. Hvis du foretrækker noget kortere og mindre krævende, så prøv Agia Irini-kløften, der fører dig tæt på Sougia med sin smukke strand.

Den populære by Chania ligger kun ca. 20 minutters kørsel fra Maleme, selv om du faktisk - hvis du har energien og tiden til det - kan gå mellem de to, hvis du går i østlig retning langs Malemes strand. Chania er den næststørste by på Kreta og rummer en lang række faciliteter og aktiviteter. Når du ankommer til Chanias historiske kyster, møder du som noget af det første en smuk venetiansk havn, et fyrtårn og en gammel fæstning. Der er også en række museer i byen, blandt andet det arkæologiske musuem, samt et bredt udvalg af restauranter på havnefronten. Chania er også stedet, hvor den antikke by Aptera skulle have ligget og som ifølge sagnet skulle have huset mytologiske figurer.

Byen Platanias ligger endnu tættere på Maleme, kun ca. 10 minutters kørsel derfra. Platanias ligger mellem Maleme og Chania og har et par fredelige strande, nogle bådture og nogle luksuriøse kurbade. Den har også et livligt natteliv med tema-barer og danseklubber, der får sine gæster til at bevæge sig til de tidlige timer om morgenen.

Strande

Der er to forskellige strande at vælge imellem i Maleme. Den ene - som er den mest populære - er en sandstrand, som rummer masser af liggestole og er flankeret af havnefronten. Den anden er en stenstrand, som er lidt mere afsondret. Men uanset hvilken af dem, du vælger, bliver du ikke forstyrret af høj musik fra de tilstødende restauranter - de eneste lyde her er bølgerne, der slår mod land. Hvis du søger at slappe af så meget som muligt på en billig ferie på Kreta, så er Maleme stedet for dig.

Mad og drikke

Maleme har en håndfuld af tavernaer, hvoraf de fleste er spredt langs kysten. Nogle af dem ligger endda lige på kysten, så du behøver ikke at skifte dit badetøj ud med almindeligt sommertøj, når frokosten-appetiten melder sig. Langt størstedelen af ??det lokale køkken består af god traditionel græsk mad, selv om du rundt omkring kan finde et italiensk indslag i menuen, foruden nogle alvorligt store milkshakes i restauranterne langs kysten.

Nattelivet

Nattelivet i Maleme er begrænset til et par små musikbarer eller et stille glas vin på en af lokale tavernaer. Så hvis du er på udkig efter en mere livlig aften i byen, er nærliggende Platanias stedet, du skal sigte efter med dens danseklubber og cocktailbarer, hvor du kan feste til den tidlige morgen.

Shopping

Dine indkøbsmuligheder i Maleme er stort set begrænset til nogle få souvenir-type butikker. Der er også et par supermarkeder, plus et bageri, så du kan få fat i friske råvarer og måltide. Desuden har Maleme et apotek, en pengeautomat, et minimarked, og nogle kiosker og turistbutikker. Hvis du vil have flere indkøbsmuligheder, kan du tage til nærliggende Chania, hvor du finder alt fra eksklusive butikker til markeder, der sælger hjemmelavede varer og lokalt dyrkede produkter.

Læs mere om Maleme - Chania

Rejsemål i Kreta

Find rejsen til Kreta her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér