Rejser til Malia

Malia kaldes ofte for Kretas festhovedstad, som med en blanding af vildt natteliv, middelhavssolskin og fantastiske strande er ideel for dig, som søger en ferie med både afslapning og sjov. Her kan du fordrive dagene med boldspil på den gyldne strand, ture med jetski ud over det smukke klare hav eller besøg i det lokale vandland, Watercity. Du behøver dog ikke at vente på, at solen går ned før festen kan begynde - nyd et par drinks på stranden, før du søger op til feriebyens klubber og barer.

Som du nok allerede har forstået er Malia et rejsemål for dig som søger en by hvor der er gode muligheder for at være social også i nattetimerne. Derfor anbefaler vi ikke destinationen til jer der rejser som familie, der findes mange andre bedre alternativer på Kreta. når det er sagt så skal du heller ikke lade dig "skræmme" af at byen er kedt for sit udbud af fester, for det er også en charmerende by og et smukt område med nogle af de bedste strande på Kreta.

Du kan læse meget mere om alle rejser og rejsemål på Kreta du kan rejse til Med Hideawyas i nedenstående link. brug også vores rejse og hoteltemaer til at finde det helt rigtige hotel og rejse. Foruden familieferie kan du f.eks. søge efter luksusrejser til Kreta eller rejser for par. Uanset hvad type af ferie der passer dig bedst, så er alle hoteller, viller og ferielejligheder i programemt hos Escapeaway nøje udvalgt og du kan læse vores personlige beskrivelser under hvert hotel.

Du kan booke din rejse til Malia som en samlet pakke inkl. flyrejse, hotelophold og lejebil eller transfer t/r fra lufthavnen online, og når du bestille en pakkerejse er du naturligvis dækket af rejsegaranti og pakkerejseloven. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Malia så kan du "nøjes" med at bestille dit hotel hos os. Få mere information om afrejsedage og og priser i søgemaskinen.

>> Flere rejser til kreta finder du her

 

 

Hoteller i Malia

Populære hoteller i Malia

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Malia
9,2
Fabelagtigt
278 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 650 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Malia
9,2
Fabelagtigt
610 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Malia
9,0
Fabelagtigt
108 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse til Malia på ferie har jeg her samlet lidt praktiske information og fakta om området. Vil du have mere inspiration til hvad du kan opleve så kig forbi vores blog, her finder du rejseguider som vi har skrevet ud fra egne erfaringer på rejser til Kreta. vi skriver bla. om emner som strande på kreta, udvalgte seværdigheder, hvordan er vejert når du skal rejse, maden, kulturen og meget mere.

 • Sproget: Der tales græsk i Malia.
 • Valuta: Der anvendes euro (€)
 • Lokal tid: Dansk tid +1 time
 • Flyv til: Heraklion Lufthavn (HER)
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Turistinformation: Yderligere Malia turistinformation kan findes her

Strande

Malia har nogle af de bedste strande på Kreta, som ligger langs en smuk gylden kyst, der strækker sig over fem kilometer. Den mest kendte er Pleasure Beach, der er tæt besat med livlige barer, der spiller musik hele dagen, samt steder hvor du kan få en bid mad eller noget at drikke samt poolborde og bordtennis. Hvis du har lyst til noget lidt mere fredeligt, kan du gå mod øst langs kysten til Sun Beach, som med silkeagtigt hvidt sand perfekt til at slappe af og solbade. Vil du ikke slænge dig i sandet hele dagen, er der gode muligheder for at kaste sig over strandaktiviteter som beachvolleyball, bananbåde og jetski.

Landskabet

Kysten ved Malia er spækket med smukke sandstrande ved det glitrende blå kretensiske hav. Øst for feriebyen er lange stræk af sand, hvor der på den midterste del er gode faciliteter til soldyrkere og badning samt barer lige ved hånden. Længere østpå mod Tropical Beach er det mere stille og lidt mere tilbagelænet, mens familier måske vil foretrække de børnevenlige faciliteter på Sun Beach Hotel. Mens selve feriebbyen byder på et væld af butikker og barer, kan du lidt inde i landet opleve en mere traditionel atmosfære i den gamle landsbys smalle gader.

Vejret og klima

Temperatur: Sommergennemsnit på 28 grader.

Bedste tidspunkt: Maj og juni. 

Kretas tempererede middelhavsklima betyder, at Malia har varme somre og masser af solskinstimer. Temperaturen ligger stabilt midt til sidst i 20'erne mellem juni og september med juli og august som de varmeste måneder.

Lokal transport

Med bus: Busserne i Malia som kører regelmæssigt i højsæsonen, er pålidelige og billige. Der er busser til alle ferieområdets strande såvel som ud til nabobyer og attraktioner.

Med taxa: Taxaer er let tilgængelige i Malia og en god mulighed for til en overkommelig pris at tage korte ture eller vender tilbage til dit hotel efter en aften i byen. Der er en taxaholdeplads i centrum af byen.

Til fods: Det er muligt at gå rundt til de fleste steder af interesse i Malia på cirka 10 minutter. Mange af hotellerne ligger desuden lige ved stranden og inden for nem gåafstand af byen og nattelivet.

Begivenheder

Malia Live: Festivalen som afholdes på Pleasure Beach i juli, byder på to dage med kendte DJs og clubbing ved havet. Festivalen tiltrækker normalt omkring 3.000 mennesker, der kommer for at feste på det gyldne sand.

Turistdag: I september er Malia vært for en særlig turistdag, der skal præsentere feriegæster for den lokale kultur. Dagen er en del af en lokal festival og en chance for at opleve græsk folkedans, musik og mad på det gamle bytorv.

Maden og drikke

Kulinarisk nyder man på Kreta godt af de for middelhavsområdet karakteristiske friske ingredienser. Det gælder lokalt dyrkede grøntsager og frugt samt den ansete olivenolie, der sammen med kød og fisk bruges til at skabe lækre, enkle retter. Dertil kommer naturligvis chancen for at skylle maden ned med Kretas egne gode vine.

Når du holder din ferie i Malia, har du et bredt udvalg af traditionelle og mere internationale restauranter, der er bekvemt placeret ved stranden, sammen med udendørsbarer. Der er i øvrigt også gode spisesteder i den nærliggende og meget charmerende kystby Agios Nikolaos.

I nærheden af Potamos-stranden, vest for Malia arkæologiske område ligger  Taverna Kalyva, hvis menu altid inkluderer enkle, men lækre fiske- og skaldyrsretter samt mayirefta (simreretter). En anden anbefalelsesværdig taverna er Stablos & Elisabeth på hovedtorvet i den gamle del af Malia. Her serveres både græske og internationale retter, som kan indtages på tagterrassen.

Nattelivet

Malia har et velfortjent ry som Kretas festhovedstad med klubber, barer og spillesteder nok til hele ferien. I løbet af dagen er strandbarerne det helt rigtige sted at slappe af med en drink og komme i humør, mens man om aftenen og natten finder de bedste feststeder på hovedstrøget. Her er rigeligt med danseklubber med DJ'er, som holder åben til daggry, samt sportsbarer og pubber. Hold også udkig efter temafester og andre særlige arrangementer - mange klubber er kendt for deres skumfester og Silent discos, hvor deltagerne har hovedtelefoner på og danser i et helt stille rum.

Kulturlivet

Malia har en lang historie med rødder tilbage til antikken; Malias minoiske palads blev oprindeligt bygget i 1900 f.v.t. i bronzealderen. Efter slutningen af den minoiske æra oplevede Malia ligesom resten af Kreta en række invasioner og besættelser fra romerne, byzantinerne, venetianerne og tyrkerne, før øen endelig blev en del af Grækenland i begyndelsen af det tyvende århundrede. Helligdommen i Milatos grotten står som en vidnesbyrd om kampen for uafhængighed fra det tyrkisk styre.

Udover Malias strande og pulserende natteliv er der også masser af kultur at opleve. På den internationale turistdag i september, som falder sammen med Malia og Stalis Festivalen, kan du opleve tradiitionel græsk musik, dans og ikke mindst prøve kretensiske kulinariske specialiteter. Omkring torvet i Malias gamle bydel ligger desuden flere tavernaer, som arrangerer aftener med traditionel græsk musik og mad hele sommeren.

Den vigtigste begivenhed i Kretas religiøse kalender er den hellige uge (den sidste uge inden påske), som Malia ligesom resten af øen fejrer på behørig vis. 

Aktiv ferie

I løbet af dagen er Malias smukke strande det bedste sted at få mest muligt ud af den varme sol. Du kan vælge mellem livlige strande tætpakket med barer og aktivitetsmuligheder, eller gå lidt længere for at finde mere rolige steder at slappe af og få kulør på kroppen. Vil du ikke nøjes med at ligge på stranden, er der mange muligheder for at have sjov på og i vandet med alt fra den klassiske bananbåd til vandski. For ægte vandhunde er Watercity desuden kun en 15 minutters busstur væk. Vandlandet har talrige rutsjebaner, bølgebassin og talrige poolssamt barer og spisesteder.  

Når du har lyst til en pause fra stranden, er der masser af ting at lave i Malia i løbet af dagen, før det er tid til at begive sig ud i nattelivet. Besøg for eksempel sportscenteret for et spil fodbold eller dyst med dine venner på banerne ved gokartcenteret Kartland.

Har du mod på eventyr og aktiviteter i naturen, er der meget at tage fat på ved Malia med alt fra vandreture til klatring og grotteudforskning.

Du kan for eksempel tage på en udfordrende mountainbike-tur, der fører ad smalle spor gennem den bjergrige region Lassithi med betagende landskaber.

Grotterne i Malia-regionen er tæt forbundet med den kretensiske mytologi, især Dikteon-grotten, der også er kendt som Zeus-grotten, siges at være stedet, hvor guden blev født. Dette dybe system af grotter ligger på skråningerne af Ida-bjerget og rummer smukke stalagmitter og stalaktitter.

Du kan også hoppe ombord på Black Rose-piratskibet i Hersonissos og tage på en tur ud gennem det klare vand i det kretensiske hav, hvor du undervejs passerer Sissi, Malia og Stalis, mens du holder udkig efter delfiner og havskildpadder. Der vil også være mulighed for at udforske grotterne i St. George-bugten med snorkel og efterfølgende nyde en barbecue ombord.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Malia?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser