Rejser til Platanias

Platanias er en af de smukkeste badebyer langs Chania-kysten på Kreta. Her finder du alt, hvad et typisk feriested skal have i form af gyldne sandstrande, turkisblåt hav, gode spisesteder og masser af aktiviteter for både store og små.

Platanias, som ligger i den nordvestlige del af Kreta, kun 10 kilometer vest for Chania, er stedet at tage hen, hvis man er på udkig efter en fredelig sol- og badeferie på den berømte Chania-kyst.

Byens gamle bydel ligger op ad en stejl bakke med smukke traditionelle huse, der snor sig ned mod stranden. For foden af bakken kommer du til den moderne del af byen, der hedder Kato Platanias. Her finder du en bred vifte af barer, restauranter og butikker.

Strande i Platanias

Med en af de største strande på Kreta er den 7 km lange strand i Platanias ideel for solbadere, svømmere og strandgæster i alle aldre. For enden af denne lange strand finder du den dejlige Agia Marina-strand.

Seværdigheder ved Platanias

Hvis du bevæger dig ind i landet fra kysten, kommer du til skovene i White Mountains, som byder på et helt fantastisk landskab. Først er det grønt, og så skifter det gradvist til sneklædte bjerge.

Du kan få endnu en stor naturoplevelse i Theriso Gorge, der ligger langs vejen til byen Theriso. Det er en autentisk og vigtig del af Kretas kultur og historie.

Hvis du har brug for en dag med shopping, et større udvalg af restauranter, barer og caféer og følelsen af byliv, så skal du tage en tur ind til hovedbyen Chania.

Mad og drikke i Platanias

Mens fisk og skaldyr spiller en stor rolle i det lokale køkken i Platanias, finder du også kødretter på menuen, ikke mindst den lokale specialitet lavet af kanin.

En af de mere overraskende ting, du finder på menuen, er tærter. Disse tærter, som kan indeholde kød, ost eller grøntsager, er små, traditionelle lækkerier, som kan spises både til frokost og som snack.

Byer i nærheden af Platanias

Chania er hovedbyen på Chania-kysten og er en gammel havneby fuld af liv, kultur og historie. Du får en smag af fortiden ved at besøge byens gamle bygninger, kirker og museer. Der er også lokale markeder, hvor man kan købe lokale produkter, og masser af butikker, restauranter og barer. Byen er et godt sted at nyde en pause fra det rolige liv i Platanias.

Tavronitis ligger en kort køretur vest for Platanias. Her finder du fine museer og monumenter og en bred vifte af butikker, der sælger lokale varer. En anden af byens attraktioner er stranden, som er ret uspoleret med kun få liggestole og parasoller, og med en vidunderlig udsigt over havet og de nærliggende bjerge.

Agia Marina er det nemmeste sted at besøge, hvis man vil prøve en anden strand end den i Platanias. Stranden strækker sig så langt øjet rækker, før den til sidst smelter sammen med strandene i Platanias.

Fra stranden i Agia Marina kan man få et glimt af den ubeboede ø Theodorou, hvor de eneste indbyggere er vilde geder, kendt som Kri Kri i området.

Velkommen til Platanias med Escapeaway

Begynd at planlægge din ferie til Kreta her hos os på Escapeaway. Du kan skræddersy din flyrejse og vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller, for ikke at tale om at tjekke alle vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere din mulighed for at udforske alle de fantastiske steder på øen.

Book og nyd det eventyr, der venter dig. De mange historiske skatte, den smukke natur og lokalbefolkningens gæstfrihed vil helt sikkert give dig smag for mere - og minder for livet!

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller på Kreta

>>> Læs mere om Agia Marina

>>> Læs mere om Chania

>>> Læs mere om Kreta

>>> Læs mere om hovedstaden Heraklion

>>> Læs mere om Grækenland

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Platanias

Populære hoteller i Platanias

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Platanias
9,4
Fabelagtigt
306 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Platanias
9,1
Fabelagtigt
456 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Platanias
9,2
Fabelagtigt
127 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Platanias?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser