Rejser til Platanias

Platanias er en af de smukkeste badebyer langs Chaniakysten. Her finder du alt hvad en typisk ferie-by skal have af gyldne sandstrande, turkisblåt hav, gode spisesteder og masser af aktiviteter for både store og små. Book din rejse til Platanias med Escapeaway i dag!

Platanias, som ligger på den nordvestlige del af Kreta kun 10 kilometer fra Chania, er et oplagt rejsemål, hvis du er på udkig efter en fredelig strand- og badeferie på den berømte Chania-kyst. Byens gamle del ligger op ad en stejl bakke med smukke traditionelle huse, der snor sig ned til stranden, mens du for enden af bakken møder den moderne del af byen - kaldet Kato Platanias - der rummer en lang række barer, restauranter og butikker.

Hvis du har brug for lidt afveksling, kan du overveje at tage et kursus i dykning ved kysten eller beundre naturen på en vandretur gennem de nærliggende bjerge. Du kunne også leje en bil eller en scooter og tage på udflugt til nogle af de fascinerende byer og landsbyer, som ligger inden for overskuelig afstand af Platanias, herunder kystens hovedby Chania.

Velkommen til Grækenland med Escapeaway, vi er specialiser i rejser til Platanias og andre rejsemål på Kreta hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Platanias med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti.

Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Agia Marina
>> Læs mere om familieferie på Kreta

Hoteller i Platanias

Populære hoteller i Platanias

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Platanias
8,7
Meget godt
605 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Platanias
9,1
Fabelagtigt
391 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Platanias
9,5
Fabelagtigt
341 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse til Kreta på ferie og bo i området omkring Platanias har jeg her samlet nogle udvalgte fakta og informationer om byen. Vil du have mere inspiration til din rejse så kig forbi vores blog om rejser, her skriver vi rejseguider med emner som f.eks. vejret, oplevelser og seværdigheder, naturlivet, og meget mere. Du kan også læse om vores egne erfaringer fra rejser til Platanias og andre destinationer i Grækenland.

Seværdigheder

Hvis du vandrer lidt ind i landet fra kysten, vil du nå Det Hvide Bjergs skove, der byder på et helt fantastisk landskab, der først er grønt og siden gradvist bliver til snedækkede bjerge.

Du kan få en anden stor naturoplevelse i nærliggende Theriso Gorge, som ligger på vejen til byen Theriso, der er en autentisk og vigtig del af Kretas kutur og historie.

Hvis du trænger til en dag med shopping, et større udvalg af restauranter, barer og cafeer og fornemmelsen af byliv, så tag en tur ind til hovedbyen Chania.

Strande

Med en af de største strande på Kreta - 7 km lang - er stranden i Platanias ideel for både solbadere, svømmere og strandgæster i alle aldre. Ved enden af den lange Platanias-strand finder du den dejlige Agia Marina-strand. 

Mad og drikke

Mens fisk og skaldyr spiller en stor rolle i det lokale køkken i Platanias, finder du også rige kødretter på menuen, ikke mindst den lokale kød-specialitet lavet af kanin.

En af de mere overraskende ting, som du vil finde på menuen, er tærter. Disse tærter, som båd kan indeholde kød, ost eller grøntsager, er små, traditionelle godbidder, der kan indtages både til frokost og som mellemmåltid.

Byer i nærheden

Chania

Chania er hovedbyen på Chania-kysten og samtidig en gammel havneby fuld af liv, kultur og historie. Du kan få en smag af fortiden ved at besøge byens gamle bygninger, kirker og museer. Der er også lokale markeder, hvor du kan købe lokale produkter, og masser af butikker, restauranter og barer, hvor du kan forlyste dig, hvis du trænger til afbræk fra det stille liv i Platanias.

Tavronitis

En kort køretur vest for Platanias ligger Tavronitis med dens fine museer og monumenter og en lang række butikker med lokale varer. En anden af byens attraktioner er byens strand, der er temmelig uberørt, med kun nogle få liggestole og parasoller og en vidunderlig udsigt over havet og de nærliggende bjerge.

Aghia Marina

Aghia Marina er det nemmeste sted at besøge, hvis du har lyst til at prøve en anden strand end den i Platanis. Sandet her ser strækker sig så langt øjet rækker, før det i sidste ende fusionerer med Platanias strande.

Fra stranden i Aghia Marina kan du få et glimt af den ubeboede ø Theodorou, hvor de eneste beboere er vilde geder, kendt i området som Kri Kri.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Platanias?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser