Rejser til Sissi

Denne charmerende fiskerby er det perfekte sted at nyde nogle solskinstimer ved Middelhavet og forkæle dig selv med de mange lækkerier i det græske køkken. Det er kort sagt chill-out tid! Sissi er den græske drømme-destination, som du kan forestille dig på de kolde og våde danske vinterdage.

En række strande ved byen - hvoraf nogle er sandstrande, andre med småsten - gør Sissi til et fantastisk sted for en familieferie. Børnene kan plaske og svømme rundt i havet, mens de mere eventyrlystne feriegæster kan benytte sig af de mange vandsports- faciliteter, der findes på stedet. 

Der er masser af souvenirbutikker og småforretninger i byen, hvor du kan købe et minde om din rejse til Sissi. Når solen går ned, kan du nyde smagen af et glas kretensisk vin, mens du spiser en dejlig græsk salat på en af de lokale tarvenaer. 

Der er også masser af interessante dagsture inden for rækkevidde af Sissi. Du kan for eksempel besøge det gamle minoiske palads i Malia, hoppe på en båd til øen Spinalonga eller udforske den typiske, græske landsby Agios Nikolaos.

Information og fakta

Sissi er en pittoresk fiskerby med en smuk havn, som er ideel for familier og par, der søger en fredelig ferie på den største græske ø Kreta. Sissi har en overflod af naturlig skønhed, samt masser af bløde sandstrande. Med sin beliggenhed 45 km øst for den kretensiske hovedstad Heraklion (og øens hovedlufthavn) er den desuden let at komme til, når du rejser fra udlandet.

Seværdigheder og oplevelser

Malias minoiske palads

Der findes rester af gamle civilisationer flere steder på tværs af Kreta. Det minoiske palads i Malia er én af de antikke attraktioner, der ligger tættest på Sissi og tager besøgende mere end 3.000 år tilbage i tiden. Du kan vandre rundt om ruinerne, som stadig er, sådan som de var, dengang de først blev afdækket af arkæologer.

Spinalonga Ø

En sejltur til øen Spinalonga kan også anbefales som en god dagstur. Du kan tage en færge til øen, der også er kendt som De spedalskes Ø, fra Agios Nikolaos, Elounda eller Plaka. Navnet skyldes, at øen indtil 1950'erne blev brugt til at huse spedalske, der blev fragtet hertil fra Kreta og andre steder i Grækenland for at leve i karantæne på øen. Du kan dog tage det helt roligt: der er ingen chance for at rage sygdommen til sig i dag! Men du kan tage en rundtur mellem de ødelagte bygninger og se, hvordan disse stakkels mennesker levede.

Milatos-hulen

Kysten omkring landsbyen Milatos er fantastisk til snorkling, men for dem, der ikke er så meget til den slags, venter der en anden stor attraktion, nemlig Milatos-hulen. Tag et par solide sko på og tænd lommelygten eller din smartphone, før du går på en kort gåtur ind i hulen. Det er kulsort indeni, men med lidt lys kan du udforske hulens indre og f.eks. se en plakat, der ærer de kretenere, der blev dræbt af tyrkiske soldater, da de gemte sig i hulen.

Strande i og omkring Sissi

Mange af strandene omkring Sissi er med småsten, bortset fra et par sandstrimler hist og pist. Der er en lille strand nær havnen med et par parasoller, roligere bølger og brusere. Det er dog let at nå frem til sandstrande. Tag f.eks. en tur langs kysten i østlig retning til strande som Boufos og Avlaki.

Boufos Strand: Denne lille sandstrand har masser af parasoller og klart vand til svømning.

Potamos Strand: Hvis du leder efter en rolig og fredelig strand til svømning, er Potamos det ideelle valg.

Anisaras Strand: Populær til snorkling på grund af sin klippefyldte havbund og sine sandstrande omkring Anisaras skjulte huler.

Stalis Strand: Denne strand er perfekt til familier, da den er lavvandet og dermed har let adgang til havet, samt masser af strand-faciliteter.

Mad og drikke i Sissi

Du kan forvente alle de klassiske græske lækkerier på din rejse til Sissi, såsom frisk grillet fisk lige fra Middelhavet, stifado, moussaka, souvlaki, græsk salat, tzatziki, dolmades, gyros, pastitsio, kataifi, kefthetes, saganaki, loukoumades, spanikopita - og mange flere! Det hele bør naturligvis ledsages af en af de gode kretenske vine eller en god flaske retsina.

Byer i nærheden

Vrahassi

Hvis du vil opleve det autentiske kretentiske landsbyliv, så er Vrahassi et sted, du bør aflægge et besøg. Her er der maleriske landsbykvarterer, snoede, brostensbelagte gader, vindmøller og springvand. Du kan også besøge et gammelt kloster kun en kort køretur fra Vrahassi.

Milatos

Hvis du ønsker at udforske livet under havet, er Milatos et ideelt sted for snorkling. Milatos er desuden omgivet af små strimler af sandstrande og stenrige bugter. Milatos er også fantastisk til vandreture. 

Agios Nikolaos

Det er en god ide at leje en bil på din ferie i Sissi og udforske det omkringliggende område. Der er masser at se, herunder landsbyen Agios Nikolaos, som tiltrækker et stort antal besøgende, simpelthen fordi den har været uberørt af turisthandelen. Familier og par elsker denne smag af det traditionelle græske landsbyliv.

Læs mere om Sissi

Rejsemål i Kreta

Find rejsen til Kreta her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér