Rejser til Stalis

Stalis (eller 'Stalida'), er en lille ferieby øst for Heraklion på Kretas nordlige østkyst. Det var oprindeligt en lille fiskerby, men da verden fik øjnene op for dens bløde, hvide sandstrand, dens solrige klima og dens fantastiske gastronomi, blomstrede den op som et af øens mest populære rejsemål.

I dag er Stalis en blanding af gammel kretensisk charme og moderne, turistvenlige barer og restauranter med en række god række attraktioner i nærheden: For golfspillere byder området på de udfordrende baner i smukke omgivelser i Kreta Golf Klub, mens familier nemt kan tilbringe en dag i det populære Akqua Plus vandland. 

Seværdigheder

Stalis er en smuk badeby, der har formået at beholde meget af sin oprindelige karakter. I byens gamle venetianske gader finder du mange tarvenaer og historiske kirker, som ligger spredt langs kystens bugtende linje.

Hvis du har lyst til en dagstur, kan du tage en båd ud til den fascinerende ø Spinalonga, der stadig bærer spor af områdets gamle venetianske befæstninger. Hvis du er afsted med familien, er Aquaworld Aquarium i Hersonissos oplagt. Stedet fungerer somt redningscenter for krybdyr og havdyr, men tilbyder også interaktive aktiviteter for besøgende.

Strande

Stalis (eller 'Stalida') er en lille ferieby øst for Heraklion på Kreta, som er ideel til en strand- og badeferie med dens rummelige strand med blødt, hvidt sand, turkisfarvet vand, og flankeret af palmetræer. Desuden er den spækket med liggestole og parasoller, hvilket gør det til det perfekte sted at slappe af.

Kysten holdes normalt under opsyn af regelmæssige livredder-patruljer, så du kan bade sikkert i vandet. Hvis du ønsker at deltage i vandsports-aktiviteter, skal du tage i vestlig retning mod Malia, hvor du finder et spændende udvalg af vandsports-aktiviteter, såsom windsurfing, bananbåde og vandski.

Begivenheder

Sommerfestival: Kun en halv times kørsel fra Stalis finder du den spektakulære Heraklion Sommer Festival i juli. Festivalen byder på koncerter, dans og teater, der finder sted i det smukke Nikos Kazantzakis-teater.

Strandfestival: I juni afholdes Matala strand-festival, der fejrer 1960'erne og 70'erne med flower-power-musik på Malata strand. Det er er gratis at deltage.

Hvordan kommer du rundt i Stalis?

Med bus: Som med de fleste dele af Kreta, har også Stalis et godt udbud af busser, som kører meget regelmæssigt i højsæsonen og er en billig måde at komme rundt på. En busforbindelse fra Stalis´ centrum forbinder byen med nærliggende byer, såsom Heraklion. Det er også en sjov måde at møde de lokale på!

Med taxa: Til kortere rejser eller lufthavnstransport er taxaer en god mulighed. De er let tilgængelige i byen og i lufthavnen.

Med bil: Biludlejning er en ideel mulighed, hvis du er interesseret i at udforske Kreta med fuld frihed til at vælge, hvor du kører hen og hvornår. Priserne på de internationale biludlejningsfirmaer er rimelige, og vejene på Kreta er forholdsvist lette at finde rundt på.

Sådan booker du en rejse til Stalis

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Stalis og på resten af Kreta. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om pakkerejser til Kreta her
>> Sådan finder du luksushoteller på Kreta

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Stalis