Rejser til Lefkas

Den smukke og grønne ø, Lefkas (på græsk: Lefkada), befinder sig i Det Ioniske Hav og har alt, hvad du behøver på en ferie: strande, unikt og smukt natur, gode restauranter og tavernaer samt en smilende befolkning. Rejs til Lefkas med Escapeaway og nyd livet på græsk.

Der er stadig et par af de gamle fiskerlandsbyer tilbage, der tidligere dækkede hele Lefkas’ kyst, herunder den berømte og maleriske Lygia og Agios Nikitas med rullestensbugter, bakker dækkede af fyrretræer og autentiske græske markeder at udforske. Havet omkring Lefkas er naturligvis meget lun med en glinsende blå overflade; de ideelle vilkår for en dejlig dukkert og for at dyrke vandsport med familie og venner.

Mange af byerne og landsbyerne langs kysten er blevet omdannet til turistparadis med kun meget lidt bevaret af deres kulturarv og autenticitet, men der er også meget af Lefkas, der har bevaret en stor del af sin autentiske charme med traditionelle bygninger og rustikke scenerier, der ville passe perfekt på forsiden af et postkort fra Grækenland.

Hos Escapeaway tilbyder vi et stort program af rejser til Grækenland hvor du bor på nøje udvalgte hoteller som alle har gode anmeldelser. I søgemaskinen kan du sammenligne priser på rejser til Lefkas og andre rejsemål i Grækenland fra alle flyselskaber og hoteller samt ferielejligheder. Bestil din rejse som en samlet pakke med fly, hotel og transport tur/retur fra lufthavnen og du er dækket af rejsegarantifonden og loven om pakkerejser.

>> Læs også om rejser til Santorini

Inspiration og fakta

Selvom de smukke strande klart er en af Lefkas’ største turistattraktioner, har øen meget mere at byde på end bare at daske rundt på stranden hele dagen. De mest populære feriesteder på Lefkas er spredt langs østkysten, hvoraf Nidri er det største. Om du så er en skolet fotograf eller en ivrig amatør, så husk at tage kameraet med, da Lefkas er et af de mest indbydende steder til fotografering i hele Grækenland. Nidri var engang en fiskerlandsby og har en dejlig autentisk græsk atmosfære over sig og masser af traditionel charme samt sejlbåde og fiskerbåde, som kommer og går fra kysten. Der er en del indbydende autentiske fisketavernaer, restauranter og familievenlige caféer. Herudover finder du flere gode butikker på Lefkas, hvor du finder mærker, som strækker sig fra budgetvenlige high-street-navne til designere som Dior og Gucci. Nogle af de største seværdigheder på øen er blandt andet Lefkada-klostret Faneromeni, fyrtårnet Doukato, Agia Maura Slot og Lefkadas Vandmølle.      

Strande

De fleste rejser til Lefkas på grund af de vidunderlige strande - nogle af de mest berømte og smukke strande i hele Grækenland ligger her. Porto Katisi er den mest populære strand på Lefkas og er uden tvivl en af de bedste, hele Middelhavet kan byde på. Stranden har meget imponerende hvide, træ-toppede klipper, varmt sand og fantastiske blå vande. Egremni ligger omkring 40 km sydvest for Lefkada by og er en af de dejligste strande på øen. Denne strand har en enorm strækning af sand og klart, blåt hav, men familier og de med gangbesvær bør være opmærksom på, at man skal ned ad stejle trin for at komme til stranden. Hvis du leder efter en meget familievenlig strand, så prøv Kathisma, som ligger 15 km sydvest for Lefkada by. Denne store strand har masser af sand og smukt vand til at bade og padle i, og det er nemt at komme dertil for børn og gangbesværede. Den mest besøgte badeby på Lefkas er utvivlsomt Agios Ioannis, som ligger kun få kilometer vest for byområdet. Stranden har gode faciliteter og er let at få adgang til, men det er værd at huske på, at denne strand er populær blandt kitesurfere og windsurfere på grund af stærke vinde, der ofte blæser i dette område, hvilket måske ikke er egnet til alle besøgende som de ældre og meget unge.

Aktiv ferie

Lefkas har ry for at være et paradis for vandsportsentusiaster, da det vidunderlige vejr og varme vand giver ideelle muligheder for masser af sjove dage ude på vandet. Det bedste sted for vandsport på Lefkas er vandene ved Vasiliki strand, et internationalt anerkendt surfingsted, som anses for at være en af verdens top 10 strande og en af Europas top 3. Her er de mest populære vandsportsgrene både windsurfing og kitesurfing, men hvis du tager til stranden ved Agios Giannis, passer vandene bedst til kitesurfere takket være de større bølger og den kraftige vind. Der er også andre aktiviteter, du kan give dig i kast med såsom vandski, wakeboarding, dobbeltski og kneeboarding. For familier med børn kan sjove aktiviteter her omfatte bananbåde og oppustelige badedyr, eller I kan holde jer på tørt land med vandreture eller cykling. Hvis du leder efter det ultimative inden for adrenalinoplevelser på Lefkas, kan du prøve paragliding for at få et fugleperspektiv over det smukke landskab.

Kulturlivet

Når du rejser til Lefkas vil du opleve en ø, som er vidunderligt grøn og omgivet af klart blåt vand - selve den fysiske repræsentation af den udendørs-elskende middelhavslivsstil. Lefkas er rig på kulturarv og er meget gammel. Det siges, at Lefkas var den ø, som Homer kaldte for Ithaca, og hvor han opdagede Odysseus-paladset. Ud over at spille en stor rolle i Homers ikoniske Odyssé siges Lefkas at være det sted, Sappho kastede sig i havet pga. ulykkelig kærlighed. Nogle af de bedste kulturattraktioner på Lefkas omfatter slottet Agia Mavra, et slot bygget i middelalderen af de frankiske styrker, der beboede Lefkas i 1294 og beskyttede området mod invasion, og det vigtigste religiøse midtpunkt på Lefkas, Faneromeni-klostret. Lefkas har et dejligt udvalg af festivaler i løbet af året, herunder Folklore Festival, der har fundet sted i Lefkas by i over fire årtier, og Lentil-festivalen. Begge events finder sted i august måned.  

Maden og drikke

Selvom mange af byerne på Lefkas har en malerisk og intim atmosfære, er køkkenet her livligt og spændende. De græske taverner her bruger traditionelle ingredienser af høj kvalitet såsom honning, citrusfrugter og olivenolie fra lokalområdet. Uanset om du er ny i det græske køkken eller betragter dig selv som en kender, er der ikke noget bedre sted at opleve, hvad den bedste græske gastronomi har at byde på end på de traditionelle græske taverner. På Lefkas serverer taverner kun friskfanget fisk og skaldyr fra lokale havne, herunder nogle fantastiske specialretter, som du skal prøve, hvis du føler dig eventyrlysten - såsom blæksprutte. Nogle af de mest kendte retter i området er krydret salami og pølse, savoro eller fisk tilberedt i frisk rosmarin, løg og hvidløg, aliada eller frisk fisk og den traditionelle græske slik med nougat og pasteli eller nougat med honning.  

Nattelivet

Lefkas har et skønt natteliv med nogle gode steder til en uforglemmelig aften, uanset om du er single og fester vildt eller leder efter nogle familievenlige steder egnede til sjove aftener med dine kære. Nidri, der ligger på Lefkas østkyst, har en bred vifte af restauranter og barer med en travl hovedgade, der ligger parallelt med havnevejen. Nede ved havnefronten finder du masser af traditionelle græske taverner, der er ideelle til familieaftener ude. Der er lounge-barer i Nidri, Lefkada og Vasiliki, men du kan tage til Nidri for en mere livlig natte-oplevelse med diskoteker og lignende, der har åbent til 2 eller 3 om morgenen.

Familieferie

En rejse til Lefkas er et godt valg, hvis du leder efter en feriedestination for familien. Mange af os har for travlt i hverdagen til at have nok kvalitetstid med familien, og derfor er Lefkas’ afslappede, tilbagelænede atmosfære ideel til at få indhentet og brugt tid sammen som familie og koble af. Lefkas er populær blandt aktive familier, da det milde vejr og smukke omgivelser gør øen til det perfekte sted at komme ud og være aktiv hver dag. Du kan tage hele dagsture til stranden med familien og svømme en masse, løbe langs kysten eller tage en bold med. Søger du lidt længere tilbage til landområdet, vil du komme forbi smukke landskaber, der er perfekt til vandreture og cykelture. Hvis din familie elsker naturen, så tag ud til det billedskønne Nidri vandfald nær Rahi landsby, og nyd omgivelserne langs de små stier gennem blomsterengene og de grønne bakker i Karaditka, Neohori og Paleokato. Hvis du gerne vil lære dine børn mere om Grækenlands historie, er der også flere lokale seværdigheder, herunder de palæolitiske og neolithiske ruiner i Vasiliki. 

Skal du rejse med hele familien så har vi udvalgt de bedste hoteller som passer til både børn og voksne, det er blot at bruge filteret i søgemaskinen. Når du søger efter prisen på en familierejse så er børnerabatter etc. automatisk fratrukket så du altid får den billigste pris på jeres rejse.

Rejser for par

Lefkas’ naturlige skønhed og pragt giver øen en førsteklasses beliggenhed for en romantisk ferie med din partner. En af de smukkeste pladser på øen er Platia Agios Spyridon i centrum af Lefkas by. I den nordlige ende af denne plads finder du en smuk kirke fra det 17. århundrede samt et stort udvalg af restauranter og barer perfekt til romantiske middage for to. En af de mest romantiske ting, du kan gøre på Lefkas, er at besøge Nidri Vandfald med din elskede og svømme eller slappe af under vandfaldet og se vandkaskaderne rulle ned ad klipperne. Mens du er i Nidri, kan du også leje en båd eller deltage i en tour, slappe af på stranden med din partner eller invitere ud til en glamourøs oplevelse med fin vin og mad. Hos Escapeaway Rejser har vi mange par blandt vores gæster og vi tilbyder et godt udvalgt af hoteller som er specielt velegnet til jer der rejser til Lefkas som par og måske vil bo på et hotel hvor der ikke er så mange børn. Du kan nemt finde rejser hvor du bor på adult only hoteller.

Sådan booker du en rejse til Lefkas

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Lefkas, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller på Lefkas. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem.

Nemmeste adgang til Lefkas får man via lufthavnen i Aktion (Preveza lufthavn) på fastlandet. Herfra er der en halv times kørsel via Lefkas-dæmningen frem til din destination.

>> Læs også om rejser til Kreta
>> Læs også om rejser til Rhodos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Lefkas

Populære hoteller i Lefkas

Grækenland, Lefkas, Lefkada
9,6
Fabelagtigt
586 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.6 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Lefkas, Nikiana
9,7
Fabelagtigt
196 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 210 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Lefkas, Nidri
9,4
Fabelagtigt
268 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)