Rejser til Ligia

Ligia ligger 6 km syd for Lefkada by på øens østkyst. Den var oprindeligt en fiskerby, som med tiden har udviklet sig til et et populært rejsemål. Den ligger ved hovedvejen, der fører sydpå til den mere livlige ferieby Nidri. Stemningen er mere rolig i Ligia, som derfor især tiltrækker familier og par. Et andet trækplaster er den fine strand, som består af sand og lyse rullesten. Her kan du nyde udsigten til fæstningen Agiou Georgiou inde på fastlandet fra en solseng, mens børnene snorkler i det krystalklare, smaragdgrønne vand.

Ligia, som også ofte staves Lygia, har omkring 600 faste indbyggere. Byen består stadig af villaer og to-etagers bygninger, så den oprindelige landsbyatmosfære er intakt. Den lange tradition for landsbrug og fiskeri er stadig i live. Ligia er da også et populært rejsemål blandt lystfiskere, som stævner ud fra den lille havn. Ved havnen er der også bådudlejning, hvis du blot vil udforske kysten fra vandsiden. Her ligger også stadig små fiskerbåde, som bringer friske forsyninger i land. Tæt ved finder du således et fint udvalg af taverner og restauranter, der serverer lækre fiskeretter.

Langs hovedgaden finder du enkelte minimarkeder, en bager og forskellige andre butikker. Du har derfor alt, du behøver her, og kan bare slappe af i de smukke omgivelser. Får du lyst til at prøve nye spisesteder, shoppe eller udforske et mere livligt natteliv, tager det få minutter at køre med taxi eller bus til hovedbyen Lefkada. Her er der utallige restauranter, barer og butikker at vælge mellem.

Mere end en badeferie

Rejser du til Ligia om sommeren, når det er varmest, vil du nok bruge meget af ferien på blot at nyde det afslappende strandliv. Bestiller du en rejse først eller sidst på sæsonen, hvor temperaturerne normalt indbyder mere til aktive oplevelser, er Ligia også et godt valg. Der er for eksempel gode muligheder for at vandre en tur op i bakkerne, som er dækket af fyrreskov og olivenlunde.

Der er busforbindelser, hvis du vil længere omkring. Det er også oplagt at leje en bil - eventuelt blot nogle dage i ferien - hvis du vil tage på udflugter i eget tempo. Så skal du ikke bekymre dig om køreplaner, men kan i stedet udforske øens mere afsides byer og naturområder i eget tempo. Inde centralt på øen er Melissa-slugten for eksempel et af fantastisk flot område for en vandretur, hvor du selv i højsæsonen ofte møder forbavsende få andre turister.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Ligia