Rejser til Nidri

Nidri, der også nogle steder staves Nydri, er det mest populære rejsemål på øen Lefkas. I højsæsonen summer det af liv nede langs havnefronten og oppe i hovedgaden. Her er et stort udvalg af tavernaer, restauranter, barer, minimarkeder og butikker med alt et feriehjerte kan ønske sig. Men samtidig har Nidri stadig meget af den oprindelige fiskerbys atmosfære. Der ligger således også stadig små fiskerbåde nede ved kajen. Det giver byen en charmerende blanding af det traditionelle Grækenland og kosmopolitisk liv.

Nidri er ikke større, end at du kan gå fra den ene ende til anden anden på omkring 20 minutter. Så hurtigt vil det dog næppe gå, hvis du undervejs også skal have tid til at kigge på spisestedernes mange fristende menukort eller kigger indenfor i nogle af de mange småbutikker. Du vil tydeligt se, at Nidri ikke er bygget på én gang som et nymodens ferieresort. I stedet er den lille fiskerby vokset ved knopskydning i takt med at flere ferierejsende har fået øjnene op for denne smukke placering ved kysten, hvor bjergene møder det smaragdgrønne hav.

Stranden

Nord for havnepromenaden ligger skønne strande. Det er da også især for at nyde en afslappende badeferie i smukke, komfortable omgivelser, at de fleste rejser til Nidri. Stranden er velorganiseret med strandcaféer samt udlejning af solsenge og parasoller. Her kan du nemt fordrive det meste af en dag på langs med en god bog og badeture. Her på østkysten er der samme høje bølger som på modsatte side af øen, og stranden er derfor børnevenlig.

Skal der ske lidt mere er Nidri også det helt rigtige sted at rejse til. Her finder du nemlig det største vandsportscenter på øen. Her tilbydes der masser af sjove aktivitetsmuligheder for både børn og voksne med alt fra pedalbåde og kajakker til bananbåde og parasailing.

Restauranter og shopping

Selv hvis du rejser til Nidri med storfamilien, vil det ikke være svært at finde et sted at spise med noget alle kan lide på menuen. Her er - naturligvis, fristes man til at sige - rig mulighed for at nyde lækre gyros, souvlaki, som man vil forvente af det græske køkken. Men også pasta og pizza er familiefavoritter her. 

Når solen går ned bag bjergene og lysene tændes kommer byen med dens mange hyggelige spisesteder da også for alvor til live. Hvis du ønsker at dagen ikke blot skal afsluttes med en god middag, er der særligt nede ved havnen og promenaden en række en række barer, caféer og enkelte diskoteker.

Der er ligeledes et ganske bredt udvalg af butikker med alt fra billige souvenirs til lokalt kunsthåndværk samt velassorterede minimarkeder, der kan dække de flestes behov på en rejse til Nidri. Vil du shoppe, kan det dog også anbefales at hoppe på en bus til Lefkada, øens hovedby. Her er der større supermarkeder og et væld af butikker.

Udflugter

Nidri er et godt udgangspunkt for at udforske mere af Lefkas. Der er for eksempel fantastiske udsigtspunkter oppe i bjergene bag byen, som kan nås i bil eller med en ATV ad smalle, snoede veje. Oppe i baglandet er også smuk, uberørt natur med vandrestier til små vandfald og gamle skove. Det er oplagte emner for en lille udflugt, hvis du får lyst til lidt variation.

En udflugt med bus eller eventuelt en lejet bil er naturligvis også en chance for udforske mere af kysten på andre dele af øen, som gemmer på talrige dejlige badestrande. Det er for eksempel en udflugt værd at opleve nogle af vestkystens strande, som er meget anderledes i natur end ved Nidri.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Nidri