Rejser til Nikiana

Landsbyen Nikiana ligger på østkysten af Lefkas omkring 9 kilometer fra øens hovedby Lefkada. Nikiana er én af en perlerække af tidligere fiskerbyer på østkysten, der med tiden har fået nyt liv som populære rejsemål takket være deres smukke beliggenhed for foden af bjergene ved det smaragdgrønne, klare hav.

Vejen som går sydpå fra Lefkada ned til Nidri, øens mest populære og livlige ferieby, går gennem Nikiana. Oppe langs vejen ligger adskillige supermarkeder, bagerier, souvenirbutikker, caféer og restauranter. Selvom landsbyen ikke er ret stor, har den således stor tset alt, du behøver i løbet af ferien. Det inkluderer desuden - og ikke mindst -en dejlig badestrand.

Den bredeste strand ved Nikiana finder du nord for den lille marina. Her og på de andre, smallere strande tættere på centrum kan du nyde det klare vand, som her på østkysten normalt er mere roligt end på øens mere vindudsatte vestkyst. Det lave vand er børnevenlig og indbyder både til snorkling og mange andre former for vandsport. Strandene ved Nikiana består af sand og lyse rullesten. Det giver ekstra klart vand, men betyder også, at et par badesko nogle steder kan være en fordel.

Skjulte badevige og farverige nabobyer

Der tilbydes udlejning af små motorbåde fra marinaen i Nikiana. Vil du ikke nøjes med at dase i vandkanten på rejsen, er det én af mulighederne for at se mere af området på egen hånd. Der er også mulighed for at leje en større, kraftigere motorbåd med en skipper, som kan vise jer nogle af de smukkeste dele af Lefkas og naboøerne fra vandsiden. Både med eller uden skipper er det for eksempel en chance for at finde små, idylliske badevige, der ikke kan nås fra land. Der er også et dykkercenter i byen, hvis du vil udforske det klare hav under vandoverfladen.

Vil du udforske mere af øen på rejsen til Nikiana, kan du hoppe på en af de busser, som passerer byen. Det kører for eksempel bus ind til Lefkada, som tager 15-20 minutter og til Nidri, som tager 10-15 minutter. Byens beskedne størrelse taget i betragtning er der et ganske fint udvalg af både spisesteder og indkøbsmuligheder i Nikiana. Det kan dog meget vel være, at du på et tidspunkt får lyst til lidt flere menuer eller butikker at vælge mellem. Så er det oplagt at tage på en lille udflugt til en af disse nabobyer.

Vær opmærksom på, at busserne ikke kører så ofte i løbet af dagen, så vil du for eksempel nyde det mere livlige natteliv i et af disse steder bliver det nok med taxi. Vil du udforske mere af øen, for eksempel vestkystens strande eller det naturskønne indre, er det som regel en fordel at leje en bil.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Nikiana

Populære hoteller i Nikiana

Grækenland, Lefkas, Nikiana
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Børnepool el. afsnit
Grækenland, Lefkas, Nikiana
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Lefkas, Nikiana
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)