Rejser til Leros

Leros er en lille, smuk ø i det sydøstlige Ægæiske Hav tæt ved den tyrkiske kyst. I græsk mytologi var det her, at Artemis havde hjemme. I oldtiden var øen da også kendt for sit Artemistempel. I dag rejser de færreste dog til Leros, som er en del af øgruppen Dodekaneserne, for at tilbede jagtens, skovens og dyrenes gudinde. I stedet er det de maleriske badebugter, hyggelige landsbyer og stemningsfulde taverner, som gør øen til et attraktiv rejsemål for dig, der drømmer om at opleve ægte græsk ø-idyl.

Uspoleret ø-idyl

Modsat mange andre øer i middelhavet er turisme et forholdvis nyt fænomen på Leros. Du har derfor her flere muligheder for at opleve det autentiske græske ø-liv og møde de lokale i deres almindelige hverdagsliv. Selvom turisme har en stigende betydning for nogle områder, lever de fleste stadig af fiskeri eller landbrug. I de mange dale kan du derfor se dyrkning af blandt andet oliven, druer og forskellige citrusfrugter. På Leros har kvinderne traditionelt arveretten og ejer derfor hovedparten af jorden.

De mest populære feriebyer såsom det charmerende fiskerleje Alinda og hovedbyen Agia Marina ligger helt ud til det krystalklare hav. Her kan du og familien nyde det solrige middelhavsklima på indbydende sand- og stenstrande eller blot beundre udsigten over det turkisblå hav oppe fra en af restauranterne tæt på vandet. Strandene ved Agia Marina og Alinda er de mest velorganiserede med liggestole, parasoller osv. Ønsker du mere fredelige og uberørte omgivelser, er der dog også talrige mere mindre strande rundt om på øen. Er du villig til at gå et lille stykke fra vejen eller eventuelt leje en båd, kan du således nemt finde dit eget lille, uforstyrrede strandparadis.

Aktiviteter og seværdigheder

I de varmeste  sommermåneder vil det forfriskende, krystalklare hav være næsten uimodståeligt, men en rejse til Leros byder dog også på mange andre muligheder end det afslappende strandliv. Først og sidst på sæsonen, hvor temperaturerne er lavere, kan du for eksempel udforske naturskønne vandrestier både ude langs kysten og ind i landet. Lejer du en bil, kan det varmt anbefales at køre en tur op til den imponerende middelalderborg over Pandeli. På vejen kan du se en stribe meget fotogene, traditionelle vindmøller, som står langs vejen.

Tag på ø-hop

Mange som rejser til Leros, er på ø-hop i Dodekaneserne. Udover færgeforbindelsen til Piraeus på det græske hovedland, er der nemlig også gode forbindelser til naboøer som Kos, Patmos og Kalymnos. Særligt i sommersæsonen fra maj til oktober, har du et væld af muligheder. Du har derfor en oplagt mulighed for at opleve flere facetter af øgruppen, som både inkluderer veletablerede feriedestinationer og steder, som kun sjældent får besøg af turister.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller på Leros