Rejser til Lesbos

Den tredjestørste ø i Grækenland efter Evia og Kreta, Lesbos, er et frodigt øparadis fuld af vidunderlige grønne landskaber og oliventræer. Lesbos har lange strækninger af ørkenlignende sletter, saltenge og sandstrande, hvilket giver en utæmmet skønhed, der er uimodståelig for rejsende fra hele verden.

Hovedstaden og øhavnen, Mytillini by, er livlig og travl hele året rundt og har masser af gode spise- og opholdssteder. Kun et stenkast væk finder du den nordlige kystby Molyvos eller Mythimna, et malerisk sted med stenhuse og snoede gyder. Rejser til Lesbos er populære blandt feriegæster af alle typer takket være det brede udvalg af aktiviteter, lige fra cykling og vandreture til fuglekiggeri.

Fuglekiggere vil glædes over, at der er mere end 279 fuglearter på øen, herunder adskillige rovfugle og vadefugle. Med sine historiske seværdigheder og en stor portion af sin græske karakter og smukke strande har Lesbos alle de smukke landskaber og attraktioner, som man kunne ønske sig på en ferie i Grækenland. Lesbos er en god ø for mere aktive feriegæster på udkig efter en god balance mellem et smukt landskab, et godt klima og sjove aktiviteter. Aktiviteter her omfatter bl.a. cykling, vandreture, svømning, dykning, tennis, sejlads og fuglekiggeri.

Oplevelser i din ferie

Når man rejser til Lesbos har man adgang til et bredt udvalg af attraktioner, herunder naturskønne områder, historiske seværdigheder og monumenter og museer. Den naturskønne landsby Molyvos er ofte omtalt som den smukkeste på øen, så det er værd at bruge en dag eller to her og udforske de brostensbelagte gader. Et af de største slotte i Middelhavet, Mytilene Slot, stammer tilbage fra 5. og 6. århundrede og indtager en misundelsesværdig position på en bakketop. Fuglekiggere vil glæde sig over et besøg ved Kalloni Salt Pans, hvor du kan spotte klyder, terner, hejrer og sorte og hvide storke. Hvis du er en stor fugleentusiast og kan besøge stedet i løbet af migrationssæsonen, kommer du til at nyde at se fuglene flyve til vådområderne i tusindtal. Hvis du ikke kan, så bare rolig, da der er mange fugle at se hele året rundt. Hovedattraktionen for saltengene er de lyserøde flamingoer, en mindeværdig oplevelse, uanset om du er en ornitologi-entusiast eller ej.

Lesbos' strande

En af de utvivlsomme juveler i Lesbos’ krone er udvalget af lækre strande. Den smukkeste af disse strande er Eresos, en strækning af rent sand, der strækker sig i 2,5 kilometer med klare blå farvande. Eresos er en blå flag-strand takket være dets usædvanligt rene havvand og uberørte sand og er en af de mest populære strande for besøgende. En anden strand, der er værd at besøge, er Vatera, som er 9 kilometer lang, den største strand på øen. Med sit smukke dybe azurblå vand og bløde sand er Vatera et imponerende syn på alle tider af året. Stranden ved Saint Hermogenes er en velbevaret hemmelighed, lille, men fantastisk og omgivet af grønne fyrretræer. Endnu en betagende strand er Saint Idisore, som ligger 2 km fra hjertet af Plomari. Denne strand blev udnævnt som syvende bedste strand i Grækenland og har et stort sæt faciliteter. Hvis du leder efter et sted at tage en stille svømmetur eller tage en romantisk spadseretur væk fra folkemængderne, så tag til småstensstranden Melinda. En rejse til Lesbos er ikke fuldendt uden at man har plejet sin kulør på en af de lokale strande.

Maden

Lesbos har nogle af de bedste mad- og drikkevarer i hele det nordlige Ægæerhav, med et bredt udvalg af traditionelle græske retter. Maden her omfatter græske klassikere som tzatziki, salat, fyldte vinblade og moussaka, italienske pizzaer og et udvalg af internationale retter også. Fisk er en meget populær spise på øen, fanget lokalt og serveret i mange lokale taverner. Mens du er på ferie på Lesbos, skal du prøve Kalloni sardiner, sougania, eller løg fyldt med hakket kød og ris, sfougagato, omelet med grøntsager og den lokale ost Ladotyri. De, der har en sød tand, vil elske de søde retter og desserter, der er tilgængelige på Lesbos, herunder loukoumades, en slags friturestægt bagværk med honning, og den klassiske græske baklava, der består af lag af flaget wienerbrød med honning og nødder. To af de mest berømte retter i området omfatter Ouzo, en aperitif, med anisaroma.

Nattelivet

Når du rejser til Lesbos vil du opdage, at der er et pulserende natteliv over hele øen. Som med mange feriedestinationer er det bedste sted at finde natteliv hovedbyen, og Mytilene er ingen undtagelse. Her finder du masser af gode nattelivssteder, herunder Kohilia Beach Bar, FishEye, Queen Café Bar, Hacienda Café Bar og BarCode Espresso og Cocktail Bar. Hvis du er taget til Lesbos med dine veninder på en “hønseferie” eller en “kun-for-piger-ferie”, er Eressos et godt sted for kvindeligt fokuseret underholdning. Det er værd at nævne, at Lesbos i lang tid har været forenet med lesbisk kultur og er fortsat et populært valg for lesbiske par. Nogle af de mest populære havnefronter og klubber på Lesbos er Cavos, Trequila Bar og Palatino, som alle er placeret på en af øens mest besøgte strande.

Familiehoteller

Lesbos har en god række familievenlige aktiviteter, uanset om din familie foretrækker en aktiv dag eller holder ferien tilbagelænet. Hvis din familie elsker naturen, vil Den Forstenede Skov udgøre en god dags eventyr for jer og vil virkelig få de unge interesseret i det naturlige miljø. Denne skov ligger 12 kilometer fra Sigri og blev forstenet af vulkansk aktivitet. Andre naturlige perler på Lesbos omfatter de ikoniske saltsøer tæt på Kalloni, hvor du kan se sprudlende lyserøde flamingoer, hvilket giver en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Menneskeskabte attraktioner omfatter Agios Raphael Kloster, der siges at være et mirakuløst religiøst sted, samt et sted for pilgrimsrejsende. En anden god familietur er Molyvos Slot, en bakketopsbefæstning omringet af huse og fyrretræer.

Hoteller for par

Den fantastiske natur og de maleriske, traditionelle landsbyer på Lesbos gør øen ideel til parferier i Grækenland. Dens vidunderlige blanding af kultur, attraktioner og smukke vejr har længe gjort den til en favorit til bryllupsrejser. Nogle af de mest romantiske seværdigheder på øen er bakketopsmonumenterne som Molyvos Slot og Den Forstenede Skov, der blev forstenet af vulkansk aktivitet for millioner af år siden. De andre store attraktioner ved området omfatter de smukke strande, hvoraf flere har blå flag status takket være deres rene sand og vand og øens utrolige flora og fauna, såsom de pink flamingoer på Kallinos saltenge. Lesbos ø har en historisk forbindelse med lesbiske og forhold mellem samme køn, hvilket gør dette til et populært valg for homoseksuelle par.

Aktiv ferie på Lesbos

Lesbos har en bred vifte af aktiviteter, herunder vandsport, landsport og endda en flyveklub i Mytilene. Hvis du er på udkig efter at prøve noget spændende under din ferie på Lesbos, så byt solbadningen på stranden ud med en af øens mere adrenalinpumpende aktiviteter som kitesurfing, windsurfing eller surfing. Sigri Kite byder på vandsportskurser på Lesbos for alle niveauer, uanset om du er en komplet nybegynder eller en erfaren proff. Da mange af vandsportskolerne på øen tilbyder udstyrsudlejning, er alt, hvad du behøver medbringe, din entusiasme. Det bliver en god dag, om du så vælger at svømme, surfe eller dykke. Andre sjove ting at tage sig til omfatter motorcykling i sandet samt cykling, bueskydning, kajakroning og klatring. Takket være det milde klima og det smukke naturterræn er kajakroning eller klatring en god måde at lære Lesbos’ miljø at kende på, mens du holder dig i form. Der er også Lesbos Scuba Oceanic Center, et dykkercenter

Kulturlivet

Som man ville forvente fra en ø med en lang historie, har Lesbos en rig og varieret kultur. Ifølge den græske mytologi var Lesbos øens skytsgud. Macar, den første konge på øen, opkaldte mange af de større byer i Lesbos efter sine døtre. Der er blevet fundet en overflod af grå keramik på øen, hvilket tyder på, at øen har været kontinuerligt befolket siden den tidlige stenalder. I middelalderen tilhørte øen det byzantinske imperium og blev senere en del af det latinske imperium. Nogle af de mest populære kulturelle attraktioner på Lesbos omfatter det Naturhistoriske Museum ved Lesbos’ Forstenede Skov, klosteret Moni Taxiarhon og Theophilos Museum. Det byzantinsk-genovesiske slot står majestætisk over Molyvos og rejser sig som et minde om øens forgangne civilisationer. Lesbos har en stor kulturarv, der spreder sig fra den tidlige komponist Terpander fra det 7. århundrede til og med det 20. århundredes digter Odysseus Elytis, en nobelprisvinder og den antikke maler Theophilos. De gamle filosoffer Epicurus og Aristoteles ledte et politisk akademi her, og den ikoniske digter Sappho kaldte øen for sit hjem.

Sådan booker du en rejse til Lesbos

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller på Lesbos og i resten af Det Græske Øhav. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, til den internationale lufthavn i Mytilene. Supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Kreta
>> Læs også om rejser til Rhodos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Lesbos