Rejser til Milos

Milos er den sydligste af de kykladiske øer, en øgruppe i det Ægæiske hav. Takket være øens vulkanske oprindelse var Milos afgørende for udviklingen af stenalderens handelsruter i Ægæerhavet. Den lille, hesteskoformede ø havde således en meget eftertragtet ressource; den sorte, vulkanske obsidian. Denne sorte, glasagtige bjergart blev ligesom flint brugt til pilespidser og knive, men blev også til kunst.

Spektakulære strande og arkæologiske seværdigheder

I dag udgør minedrift stadig et af øens hovederhverv, men her er efterhånden også en veludviklet turisme. Øens spektakulære strande, flotte klippeformationer og en perlerække af maleriske fiskerlandsbyer lokker således ikke overraskende mange ferierejsende til. Det solrige middelhavsklima indbyder også i høj grad til blot at dase ved det krystalklare vand på én af øens mange skønne strande, der er blandt de smukkeste i Grækenland. Nogle ligger i gåafstand fra populære feriebyer med et godt udvalg af faciliteter, mens andre kun kan nås med en turbåd og dermed også er mere uberørte.

Det er oplagt at rejse til Milos for at nyde en afstressende badeferie, men der er skam også andet at tage sig til. Øen er for eksempel kendt for at rumme nogle af Grækenlands bedst bevarede oldkristne katakomber fra 100-tallet. Det var her man i 1820 fandt den antikke Afroditestatue 'Venus fra Milo,' som i dag udstillet på Louvre i Paris. Ruinerne af det minoiske og senere mykenske bycenter Fylakopi og den hellenistiske by Klima er også et besøg værd, hvis du er historisk interesseret. Selvom der kun er nogle få rester tilbage af de oprindelige bebyggelser er det fascinerende indblik i øens fortid.

Byer på Milos

Der er kun omkring 5.000 faste indbyggere på Milos. Øens administrative hovedby er stemningsfulde Plaka, der ligger på en bakkeside med flotte udsigter. Det bedste vue ud over havet og øen får du dog oppe fra borgen over Plaka, hvor folk ofte kommer fra hele området for at se solnedgangen. Nedenfor ved vandet ligger øens største by, Adamas, hvor du finder det største udvalg af hoteller, indkøbsmuligheder, spisesteder og øens natteliv. Herfra er der er færge- og flyvebådsforbindelse til Piræus og Santorini.

Der er dog talrige andre charmerende byer og feriesteder på Milos, som måske nok er mindre end havnebyen Adamas, men har mindst lige så meget charme. Det tager for eksempel ikke meget mere end et kvarter at køre de omkring 10 kilometer fra Adamas mod nordøst til Pollonia, en anden af øens populære og lidt mere fredelige feriebyer med en indbydende, børnevenlig strand.

Øen har en mindre indenrigslufthavn med forbindelse til Athen.

 

 

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller på Milos