Rejser til Naxos

Naxos er den største af Kykladerne og den ideelle destination for en græsk ferie-ø, hvis du gerne vil spise godt, nyde naturen, møde et af de varmeste folkefærd og opleve ægte, græsk ø-stemning. Book din rejse til Naxos med Escapeaway i dag!

Naxos er den største af Kykladerne, der er prydet med en spraglet blanding af smukke strande, historiske steder og maleriske småbyer. Historisk set var Naxos et vigtigt kulturmidtpunkt i de byzantinske og græske imperier, og senere satte også venetianerne og frankerne deres præg, så her er masser af kultur at udforske.

Berømt for sin frugtbare jord producerer øen citrusfrugter, kartofler, vindruer og oliven, men øens hovedattraktion er Mount Zeus, det højeste bjerg på Kykladerne. En rejse til Naxos er et godt valg for aktive udendørsentusiaster og øen har en bred vifte af aktiviteter at vælge imellem, herunder vandring, cykling og endda kiteboarding på sandstrandene i syd.

Naxos udstråler den traditionelle græske charme med smuk blå himmel, varmt middelhavsklima og historiske monumenter spredt rundt i landskabet. Hvis du leder efter en afslappende græsk ferie med gode muligheder for sightseeing og shopping, er Naxos et godt valg.

>> Læs også om rejser til Mykonos

Rejsemål i Naxos

 • Agios Prokopios
  4 hoteller
  Drømmer du om en afslappende ferie ved en lang sandstrand med krystalklart vand? Så er Agios Prokopios på øen Naxos det helt rigtige valg. Stranden, der er en af Grækenlands bedste, er uimodståelig, men tag dig også gerne tid til at udforske resten af øen.
 • Pyrgaki
  2 hoteller
  Pyrgaki er ligesom resten af Naxos et ideelt mål for en familieferie i Grækenland. Både oppe i den lille bebyggelse, som udgør selve Pyrgaki, og nede på den flotte sandstrand hersker der fred og ro. Skal der ske lidt mere, er der ikke langt ... til øens hovedby. Læs mere
 • Naxos by regnes blandt kendere af øgruppen Kykladerne for en af de smukkeste hovedbyer. Selvom den har et væld af restauranter, butikker og hoteller, har byen bevaret sin intime middelalderatmosfære. Her kan du desuden slappe af på en af øens ... bedste strande. Læs mere
 • Plaka
  1 hotel
  I Plaka finder du en af Grækenlands bedste strande. Her kan du slænge dig på en kilometerlang, bred sandstrand og bade i det krystalklare hav. Her er god plads til alle og ikke langt op til strandbarer og tavernærs fristende menukort.

Populære hoteller i Naxos

Grækenland, De Græske Øer, Naxos, Pyrgaki
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 52 m
 • Pool
Grækenland, De Græske Øer, Naxos, Agios Prokopios
 • Nærmeste lufthavn: 3 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Naxos, Agios Prokopios
 • Nærmeste lufthavn: 2 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Pool

Information og fakta

Jeg har her samlet udvalgte informationer og fakta til dig som skal rejse til Naxos på ferie. Læs bla. om de mange strande, om kulturlivet på øen, maden og om udvalgte oplevelser og seværdigheder. Vil du have mere inspiration til din rejse til Naxos, så kig forbi vores blog hvor du finder rejseguider skrevet ud fra vores egne erfaringer og rejser til Grækenland.

Naxos har en bred vifte af attraktioner og aktiviteter, herunder museer, kirker, historiske monumenter og masser af fantastiske strande. Nogle af de bedste museer i området er bl.a. Della Rocca-Barozzi Venetianske Museum og Arkæologimuseet i Apiranthos. Naxos og det omkringliggende område er hjemsted for nogle utrolige kirker, herunder den romersk-katolske katedral på hovedtorvet i Kastro samt landskabskirken Panagia Drossiani.

Der er et par klostre i det nærliggende landskab, der er et besøg værd - ruinerne af Kalamitsia-paladset og tårnklosteret Fotodotis. Andre populære attraktioner er bl.a. Kouros of Flerio, Bazeos Tower og Panagia Drosiani - historiske steder, der giver dig mulighed for at lære mere om kulturarven i Naxos. Hvis sightseeing og historiske attraktioner ikke er din kop te, kan du tage til Plaka Beach og nyde det bløde hvide sand og det krystalklare vand, eller du kan udforske de lokale markeder med souvenirs og lækre lokale delikatesser.

Strande på Naxos

Som den største og uden tvivl smukkeste af kykladerne, har Naxos en bred vifte af smukke strande at vælge imellem. Agios Prokopios ligger på den vestlige side af øen, 5 km syd for Chora. Det er den mest berømte strand på øen, kendt for at være en af de bedste strande i hele Europa. Med en strækning på 1,2 km fra øst til vest beskytter den sydlige kystlinje strandgæster fra stærke nordlige vinde, hvilket gør det til et ideelt valg for familier med børn samt dem, der foretrækker en mere rolig strandoplevelse. Nord for stranden finder du Salinas - og på den vestligste del af stranden et billedskønt kapel.

Agia Anna er nok Agios Prokopios’ efterfølger på den sydvestlige del af øen og ligger kun 7 kilometer fra Chora. En ren og fin strand med fremragende faciliteter, herunder strandbarer, restauranter, liggestole og parasoller. Agia Anna er blevet anerkendt med en Blå Flag-pris. En anden mulighed for strandelskere er Amitis strand, der ligger på den nordvestlige del af øen, tæt på landsbyen Eggares. I modsætning til Agia Prokopios får Amitis masser af de nordlige vinde, hvilket gør den til det bedste valg for eventyrlystne tilhængere af vandsport, herunder kitesurfing og windsurfing, men vandet her er ikke egnet til uøvede svømmere på grund af dets stærke strømme.

Maden og drikke

Uanset om du leder efter en traditionel græsk taverna eller internationale retter, har Naxos et godt udvalg af spisesteder til at imødekomme enhver smag. For mange besøgende til Grækenland er ideen om at nyde et måltid mad lige ved det rene hvide sand og det varme vand meget tiltrækkende. I Naxos er der masser af gode restauranter og caféer ved vandet, der byder på frisklavet lokal mad til rimelige priser.

Søger du traditionelle græske gastronomiske oplevelser når du rejser til Naxos, er kystlinjens spisesteder den bedste måde at nyde øens naturlige skønhed på, mens du nyder populære retter, herunder stegt maridaki, eller små fisk, cannelloni fyldt med fin ost og kød - også den berømte Naxos-ost. Som den mest frugtbare ø i Kykladerne producerer Naxos nogle af de fineste frugter og grøntsager i området, så sørg for at bestille en frisk salat, og prøv de lokale rosé- og hvidvine. Længere fra kystlinjen i byområder som Chora kan du finde maleriske græske spisesteder og traditionelle restauranter, der serverer deres egne versioner af de ægte græske retter, hvilket giver uforglemmelige gastronomiske oplevelser.

Nattelivet

Selvom den er den største ø af alle kykladerne, har Naxos et temmelig roligt natteliv med kun en håndfuld klubber i det største byområde. Mange af klubberne ligger på Paralia’en eller ved strandpromenaden. Byens lounge-barer ligger sporadisk rundt omkring mellem byen og de største strande i området. Hvis du planlægger at gøre natteliv til en prioritet i din ferie på Naxos, er det bedst at tage dertil i sommermånederne, da de fleste klubber kun er åben om sommeren. En af de bedste nattelivsoplevelser i området er bl.a. den udendørs biograf, Cine Naxos, der ligger i den sydlige kant af byen og viser film hele året med udendørs visninger mellem maj og september.

Hvis jazz er mere dig, så prøv Jazz and Blues, en baggårdsbar, der oser af blues i en gammel bygning med både indendørs og udendørs live forestillinger - en favorit blandt ældre publikum. Yngre feriegæster, der ønsker en mere optimistisk kluboplevelse, kan måske prøve The Ocean Club, en populær klub, der ændrer format med sæsonerne. Her finder du almindelig dance-musik i sommermånederne og specielle arrangementer, herunder koncerter og temamusikfester uden for sæsonen. Hvis du leder efter en bar med cocktails og smagfulde vandpiber, så tag til On The Rocks, der tilbyder temafester og aften-DJ'er i en livlig, men afslappet atmosfære.

Rejser til Naxos for hele familien

Med både mulighed for dovne dage, hvor man slanger sig på stranden, spændende udforskninger af byens snoede gader eller læren om Grækenlands fascinerende historie midt i skønheden af historiske attraktioner, er der er masser at gøre for hele familien på en rejse til Naxos. Mange familier bruger det meste af deres ferie på stranden og dens attraktioner som vandsport og svømning. Takket være det brede udvalg af strande på øen er det nemt at tilpasse din ferieoplevelse her, så du kan være lige så doven eller så aktiv, som du vil. Tag til sydkysten for at slippe for de stærke vinde fra nord, og nyd varmt, roligt vand - ideelt til padling - eller tag en tur til de nordlige kyster - det bedste sted til mere ekstrem vandsport, herunder kitesurfing og vindsurfing.

En anden god dagstur for familier på ferie er at leje en sejlbåd, hvilket giver dig mulighed for i eget tempo at udforske hele øen til en overkommelig pris. Alternativt kan du tage med en båd-tour og slappe af på bagsædet, mens rejseguiden peger på de vigtigste seværdigheder langs kysten. Når det kommer til selve byen, snor de smalle gader i den gamle bydel på Naxos sig ind mellem gamle slotsvægge af en venetiansk middelalderæras struktur og er værd at udforske for at opdage de mange små perler af butikker. Med et godt udvalg af museer og historiske attraktioner, herunder Portara Apollo-templet, Demeter-templet og Naxos slot, er der masser at byde på for familier, der også nyder at fornemme Grækenlands historie og kultur på ferien.

>> Læs alt om familieferie i Grækenland

Rejser for par

Allerede når du først ankommer til Naxos og kigger ud over det solindhyllede landskab og det smukke azurblå vand, vil du indse, hvorfor det er et primært rejsemål for romantiske ferier i Grækenland. Øens naturlige skønhed og klare klima gør det til den ultimative bekymringsløse og sprudlende destination, som Kykladerne er berømt for. Du kan rulle ud af sengen og tage en romantisk spadseretur på stranden, tage til en taverna og nyde en intim middag eller skabe minder for livet med din partner ved en af de mange uforglemmelige historiske attraktioner på og omkring Naxos. Selvom det er den største ø i Kykladerne, er Naxos langt mindre travl end Mykonos eller Santorini. De naturskønne landsbyer og den bjergrige natur på Naxos giver en umiddelbar ekstra romantik til enhver udflugt her, og det er derfor også den perfekte kulisse til at hoppe på en cykel og udforske øen med din elskede.

>> Se mere om romantisk ferie her

Aktiv ferie

Naxos er kendt for at være en god ø til windsurfing og kitesurfing, især på strandene Plaka, Laguna og Mikri Vigla samt de fleste strande på den vestlige side af øen. Her finder du masser af windsurfingcentre med alt det udstyr, du får brug for at leje - og kurser for alle aldre og niveauer. En anden populær aktivitet på Naxos er dykning; havet omkring Naxos er fyldt med koralrev og skibsvrag. Et af de største seværdigheder for dykkere er vraget af et Beaufighter torpedo-bombefly samt nogle nyere skibsvrag og et tysk vandfly. For dem, der foretrækker at holde deres fødder på tørt land, er der flere ridecentre på Naxos samt masser af vandringsruter og et net af vandrestier med skilte, der også er ideelle til cykling.

Kulturlivet

Naxos har bevaret en stor del af sin kulturarv som et kulturmidtpunkt for flere forskellige civilisationer, herunder byzantinerne og grækerne. På nutidens Naxos forbliver kulturelle begivenheder vigtige i ølivet, og man fejrer stadig vigtige datoer og folk fra Naxos’ historie. De fleste af øens festivaler finder sted i løbet af sommeren - de mest populære er Naxos Festival, Axia Festival, Castle Festival og Kynidaros Dance Days. Læg dit besøg sådan, at det falder samtidig med en eller flere af disse livlige festivaler - det er en fantastisk måde at få mere kultur og oplevelse ud af din ferie og lære mere om de lokale traditioner og mennesker.

>> Se også info om Santorini
>> Her kan du læse om øen Ios

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her