Rejser til Naxos by - Chora

Naxos by, der ligesom de andre græske ø-hovedbyer lokalt går under navnet Chora, anses for at være en af de smukkeste hovedbyer i Kykladerne. Det skyldes ikke mindst, at byen har formået at bevare sin traditionelle karakter og arkitekturen med både venetianske og græske elementer. Men også den smukke beliggenhed på en bakkeskråning ned til det turkisblå hav gør naturligvis sit.

Middelalderstemning og strandliv

Det er i Chora, som med omkring 7.400 indbyggere er den største by på Naxos, at du finder øens højeste koncentration af restauranter, barer, butikker og hoteller. Øverst i byen ligger citadellet Kastro bygget af venetianerne i det 13. århundrede, da de havde magten over øgruppen. Nærmer du dig Naxos fra vandsiden kan du også se et andet af byens vartegn; ruinerne af Apollo-templet med den iøjefaldende, 6 meter høje indgangsport af marmor, Portara, som ligger på den lille ø Palatia ude i havnen.

Er du historisk interesseret, kan det anbefales at besøge citadellet, hvor der inde bag murene ligger blandt andet et spændende arkæologisk museum. Her inkluderer samlingen fund fra Naxos helt fra stenalderen og frem til oldtiden. Selv hvis du ikke vil besøge museet, kan det anbefales at gå herop for at mærke historiens vingesus og nyde udsigten ned over byen.

På en rejse til Naxos by kan du i det hele taget bruge lang tid på blot at udforske byens labyrint af smalle gader mellem de hvidkalkede huse. Her er der fyldt med små spændende butikker, samt ikke mindst hyggelige caféer og tavernaer. For mange er de kulinariske oplevelser et af højdepunkterne på en rejse til Naxos by, og Når du får lyst til en badetur, ligger Agios Georgios-stranden blot en kort gåtur fra centrum. Her lokker det lave, krystalklare vand. Her finder du desuden også et bredt udvalg af spisesteder, hvor du kan slå dig ned med udsigt til havet, hvis du trænger til en kølig drik efter badeturen. Agios Georgios er dog bare én af mange lækre badestrande, du kan nyde godt af på en rejse til Naxos by.

Udflugter

Har du din base for rejsen i Naxos Chora, som er øens trafikale knudepunkt, kan du således med taxi og bus sagtens udforske resten af øen. Busser kører dog ikke regelmæssigt til alle dele af øen. Derfor anbefaler vi, at du supplerer med en lejebil, når du booker rejsen til Naxos by.

Øen er ganske vist ikke større, end at du i princippet kan nå hele vejen rundt på en dagsudflugt. Det vil dog være en skam ikke at tage sig bedre tid, så du kan lave afstikkere til nogle af de mange skønne strande, spændende seværdigheder og charmerende landsbyer. Er det strandlivet, som trækker mest i dig, er der for eksempel mindre end et kvarters kørsel sydpå til Agios Prokopios. Her kan du slå dig ned på en lang gylden sandstrande, som naturligvis også har det Blå Flag.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Naxos by - Chora