Rejser til Parga

Rejsemålet Parga er en nordvestlig græsk by, der er bygget henover bjergsiden på en måde der, ved første øjekast, minder om Santorini. Parga er en populær feriedestination med sine spættede hvidkalkede bygninger og terrakottatage, samt dens stille stemning omringet af store bjerge beklædt med fyrretræer. Valtos Beach er glat og sandet, Det Ioniske Hav er roligt og blåt, og fiskene er billige og lækre. En rejse til Parga er et vidunderligt alternativ til Korfu eller Rhodos, hvis man vil på ferie i Grækenland.

Oplevelser i din ferie

Det Venetianske Slot i Parga har passet på Parga by i over 500 år. Det er blevet ombygget tre gange af venetianerne, og blev til sidst færdiggjort af Ali Pasha. Fra slottets stenvægge kan man nyde en imponerende udsigt over Parga. Hvis man foretrækker naturlige stenformationer frem for de venetianske, så er Afrodites Grotte er godt sted at besøge som en del af en guidet tur til øerne Paxos og Antipaxos. Vikos Nationalpark er kun en kort køretur væk, og her har man chancen for at opdage de smukke ødemarker ude på landet i Grækenland. Parken er perfekt til en eftermiddagspicnic, eller at tage en spadseretur langs Acheronfloden, der har små gemmesteder, hvor man kan ligge i skyggen og lytte til flodens stille rislen. Hvis man kan lide græsk mytologi, så er det mytiske sted, hvor templet Nekromanteion lå, et must.

>> Læs også om rejser til Lefkas

Strande

Når man rejser til Parga handler det hele om strandlivet. Selvom det er en populær feriedestination, så bibeholder strandene deres rolige atmosfære. Der er noget i luften i Parga: Det må være Pargaslottets beroligende skikkelse, der har udsigt over Valtos Beach eller Kraniaparkens bjerges rolige form, eller måske bare den klare sol, der spejler sig i det krystalklare vand. Valtos Beach er kun en kort tur langs af kysten, men hvis man gerne vil direkte til stranden efter at man har udforsket den bakkede by, så har Parga sin egen lille sandstrand Krioneri Beach. Længere nede af kysten ligger Lichnos Beach i en dramatisk lille bugt, og praler af en hvid sandstrand med klart hav omkranset af en række skyggende fyrretræer, og det er turen værd. Hvis du vil have en unik strand, så skal du besøge Alonaki Fanariou, som dog er en svær strand at komme ned til, da man nærmest skal kravle ned af klipperne. Den er lille, fredelig og smuk, og har kun en frygtløs burgervogn som serveringsmuligheder. Parga er fuld af billedskønne strande, som man vil forelske sig i.

Maden

Parga tilbyder nogle af de bedste fiskerestauranter i Prevezaregionen, der ligger omringet af det rolige Ioniske Hav. Disse traditionelle tavernaer (en taverna, som kun sælger fisk og skaldyr hedder en psarotaverna) ligger langs kystlinjen og de smalle gader, som snor sig op ad bakkede Parga. Tavernaerne ligger gemt i skyggen, hvor man kan sidde og nyde muslinger kogt i tomatsovs med fetaost, i ægte græsk stil. Føler man sig lidt flot, så kan man vælge en hummer på en seng af hjemmelavet pasta og et glas ouzo. Anissmagen komplimenterer rettens lækre fiskeagtige smag. Mens man er der, så må man ikke gå glip af den sprødstegte blæksprutte, som serveres med græsk salat og en citronskive. Denne lette ret er en ikonisk græsk sommersnack. Der er krabbesalater, blækspruttepasta og torsk i hvidløgssovs. Er du sulten efter en græsk ferie? Det er vi også!

Nattelivet

Nattelivet i Parga er et eklektisk mix. I højsæsonen, når feriegæster fra Grækenland og Italien slår sig ned på feriestedet, så summer hovedstrøget langs kystlinjen af liv med musik, cocktails og dans. Udenfor disse måneder er en rejse til Parga en smule mere afslappet. Der er fokus på det afslappede liv. Et stille, behageligt måltid på en taverna ved havet, før man tager en gåtur for at finde et stemningsfuldt sted at nyde en drink, enten i skyggen af Pargaslottet med en fantastisk udsigt, eller langs de smalle gader i bakkerne. Selv i højsæsonen kan man finde stille steder, hvor man kan nyde et par drinks med vennerne i Pargas snoede hjerte. Det er et ungdommeligt sted fuld af sjov, men har den perfekte ferie balance mellem afslapning og aktivitet.

Familieferie

Pargas Valtos Beach er fantastisk til børn, der er ikke for dybt og den rolige brænding er perfekt til børn som vil lege i vandkanten. Valtos Beach er også et godt sted for børn på grund af alle aktiviteterne, der er tilgængelige i vandet, deriblandt gummibåde, vandsport og vandcykler. Mange af hotellerne i Parga har plads til børn med børnepools og aktivitet klubber. En vandtaxi fra Parga er en billig og sjov måde at komme til og fra Valtos Beach på. Parga bys lille sandstribe Krioneri Beach, kan være meget travl i højsæsonen, men den er også lavvandet og sandet, og rigtig god til de små. Hvis man ønsker en lavvandet strand, så kan man køre en tur ud til Ammoudia Beach, som er ideel til de helt små børn, som gerne vil lege i havet. Rejser til Parga er et skønt alternativ til en strandferie med familien til andre populære destinationer som Mallorca, og når du først har besøgt stedet en gang, så er det meget sandsynligt at du har lyst til at komme tilbage.

Rejser for par

Hvis du leder efter landlig charme, masser steder at spise, strande man kan slænge sig på, hoteller med balkoner og udsigter over et smukt landskab, og et natteliv som ændrer dit humør, så er Parga det perfekte sted til en romantisk ferie. Et sted som venetianerne - den mest romantiske af alle kulturer - valgte at forsvare med et stort slot, må være et romantisk sted. Slap af på Valtos Beach, tag på tur i Vikos Nationalpark eller tag ud til øerne Korfu, Paxos og Antipaxos, og find jeres egen afsides del af Grækenland. Lad kærligheden blomstre i olivenlundene eller mellem appelsintræerne, og I vil opdage Epirus ældgamle charme.

Aktiv ferie

Omringet af øer, der bare venter på at blive udforsket og strande og grotter rundt om ethvert hjørne, så er en af de bedste måder at opleve vestkysten på Grækenlands fastland i en båd. Der er vandtaxier som, for en lav pris, kan tage jer op og ned langs de forskellige strande, men hvis I føler jer kvalificerede og selvsikre, så kan I leje jeres egen båd. På denne kan man slappe af og bruge tiden præcis som man har lyst til, enten ved at dykke fra båden og ned i det krystalklare hav, eller ved at lægge til ved en lille skjult strand. Aktiviteter langs kystlinjen er også populære, lige fra vandski og jetski til lege langs med vandet. Hvis du leder efter noget, som ikke involverer en tur til stranden, så kan man leje en cykel og tag på eventyr i naturen langs Acheron-floden og længere ud mod det store grønne område der er Vikos Nationalpark.

Kultur

Det gamle venetianske slot i Parga er et idyllisk sted til at opleve noget af Epirus’ historie. Men Pargas historie går meget længere tilbage, og man kan opleve noget af antikkens Grækenlands mystik ved Nekromanteion-templet. Fortab dig selv i de mytologiske fortællinger og udforsk de snoede krypter. På Panagia-øen, som man kan se fra stranden i Parga, ligger det ikoniske Panagia Kapel med dets hvide spir. Parga ligger også godt, hvis man vil på en dagstur til Korfu, hvor man kan finde antikke landsbyer i ruiner oppe i bakkerne. Eller man kan tage til Paxos, som har sine egne afsides steder. At booke en ferie har aldrig givet så meget mening!

Sådan booker du en rejse til Parga med Escapeaway

Med Escapeaway kan du rejse til Parga fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Parga, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Book en pakkerejse til Grækenland
>> Grækenland på familieferie

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Parga

Populære hoteller i Parga

Grækenland, Parga
9,5
Fabelagtigt
346 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Parga
9,0
Fabelagtigt
114 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Parga
9,8
Fabelagtigt
43 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 68 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi