Rejser til Paros

Paros er Kykladernes midtpunkt og byder på billedskønne strande, traditionelle græske landsbyer og rolig ø-stemning med både plads til afslapning og vandaktiviteter. Book din rejse til Paros med Escapeaway i dag!

Paros er en lille græsk ø, der ligger midt i Det Ægæiske Hav, ganske tæt på Tyrkiet, og den er det perfekte sted til din næste flugt fra hverdagen. Paros er regelmæssigt omtalt som et af Grækenlands mest populære turistmål og er karakteriseret ved sine fantastiske strande, gæstfrie taverner, maleriske byer og charmerende landsbyer.

Paros er alt, hvad man regner med, at den er - især når man husker på, at den er en del af Kykladernes øhav - hvidkalkede boliger, blåkuplede kirker, fiskerhavne  - dette er udsigten, du kan nyde fra de livlige barer, caféer og meget mere. Selvom du måske har været vidne til mere dramatiske landskaber på dine rejser, er der ingen tvivl om, at de fantastiske havudsigter (som indeholder snesevis af de omkringliggende øer) er uden sammenligning.

Som en alt-inkluderende øbase for din sommerferie tilbyder rejsen til Paros en bred vifte af ting at opleve og se for alle slags besøgende på de indbydende kyster - fra vandsportsentusiaster til madkendere eller ekstreme nattelivselskere.

>> Læs også om rejser til Naxos

Rejsemål i Paros

 • Naoussa
  4 hoteller
  Naoussa er det mest populære rejsemål på Paros, en af de smukkeste øer i Kykladerne. Hovedattraktionen er de idylliske strande, som med deres turkisblå vand og gyldne sand er i særklasse. Selve Naoussa er dog også i sig selv et yderst charmerende ... bekendtskab. Læs mere
 • Parikia
  2 hoteller
  Parikia er den charmerende hovedby på øen Paros. Herfra er der færgeforbindelse til flere af naboøerne i Kykladerne. Byen har dog meget andet at byde på med en charmerende gamle bykerne, en lang kystpromenade og ikke mindst lækre badestrande.
 • Agia Eirini
  1 hotel
  Agia Eirini er en ægte, lille ferieperle på Paros, en af Kykladernes smukkeste øer. Der er kun få kilometer til den livlige hovedby, men i selve Agia Eirini hersker der en fredelig atmosfære. Her lokker en skøn sandstrand med turkisblåt vand.
 • Antiparos
  1 hotel
  Antiparos er et lille ferieparadis af en ø i hjertet af Kykladerne. Det tager ikke mange minutter at køre fra den ene side af øen til den anden. Alligevel byder Antiparos på alt det, man kan ønske sig af en afslappende rejse til det græske ø-hav.
 • Chrissi Akti
  1 hotel
  Chrissi Akti kaldes også for Den gyldne strand. Den flotte strand med det lave, krystalklare vand og fine sand er da også hovedattraktionen i denne lille badeby på den sydøstlige kyst af Paros. Et perfekt valg til en ferie med afslappende strandliv.
 • Marpissa
  1 hotel
  Marpissa ligger på det østlige Paros, den næststørste ø i Kykladerne. Her har du en perlerække af skønne badestrande inden for kort afstand og samtidig et glimrende udgangspunkt for at udforske resten af øens seværdigheder.

Populære hoteller i Paros

Grækenland, De Græske Øer, Paros, Naoussa
 • Nærmeste lufthavn: 21 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Paros, Parikia
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Paros, Marpissa
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Jeg har her samlet lidt informationer og fakta til dig som skal rejse til Paros på ferie. Du kan også finde mere inspiration til din rejse på vores blog, her finder du rejseguider om rejsemål på Kreta og andre destinationer i Grækenland. Du kan f.eks. læse om emner som kultur og historie, maden, de smukke strande og om udvalgte seværdigheder og oplevelser.

Paros er en af Grækenlands bedst bevarede hemmeligheder. På trods af at have løbet med overskrifterne i de senere år for sin paradisiske charme er Paros - mod alle oddsene - forblevet uberørt af sin berømmelse, og har derved formået at bevare sin integritet og lokale ånd på en måde, som andre øer ikke har. Det var først før få år siden, at de første krydstogtskibe ankom, og det var tvunget til at kaste anker i bugten, fordi havnen var for lille. Selv nu er denne del af øen en verden væk fra trængsel og travlhed fra større resorter.

Attraktionsmæssigt har Paros mange steder at udforske, med Ágii Anárgyri kloster (et fredeligt højdepunkt placeret over øens hovedstad, Parikiá) blandt de mest besøgte, mens Márpissa og den tilstødende Pródromos er de mest fotogene af indlandsbyerne. Ellers har den store grotte på Antíparos forbløffet turister siden de gamle århundreder, og det 19. århundredes fyrtårn på Cape Kórakas er stadig en favorit blandt dem, der vælger at holde ferie på Paros.

Strande på Paros

Parikiá selv har en af de bedste strande på de græske øer, nemlig ved Livadia, men Paros er bestemt velsignet med masser af andre sandstrækninger, man kan vælge imellem. Oppe iblandt de allerbedste ligger Golden Beach (en 700 meter lang strækning af smukt blødt sand på den sydøstlige del af øen), og det er meget få, der ikke har været fuldstændig vild med dens sande på en Paros-ferie, ikke mindst fordi den har en fantastisk beliggenhed til at give sig i kast med windsurfing (takket være de ofte perfekte vinde og bølger). Endnu en (fra et svømningsperspektiv) velbesøgt strand er Ambelas Strand, hvor de besøgende vil kunne nyde kølige, glitrende vande.

Festaber vil måske glæde sig over at høre, at Punda Beach er stedet at tage hen, hvis du er på jagt efter noget livligere som f.eks. ekstremsport og strandbarer. Selvfølgelig er der meget roligere alternativer som f.eks. den mere kompakte (og semi-afsondrede) Monasteri Beach nær Naoussa, som strandkritikere beskriver som værende "et kulturelt og omgængeligt sted"; og der foregår jævnligt arrangementer som f.eks. midnatskoncerter og udendørs film. Den lille Molos Strand er under samme Rock & Roll-liga, hvor du kan nyde det bløde sand og den fantastiske udsigt over øen Naxos - kombineret med en generelt mere afkølet atmosfære.

Aktiv ferie

Paros er tilsyneladende et andet ord for vandsport; eller det kunne det lige så godt være. Den indbydende græske ø har draget fordel af en lang tradition som en base for vandsport, især fordi her foregår The Windsurfing World Championship på Golden Beach. Udover windsurfing er der masser af andre adrenalinfyldte ferieaktiviteter som surfing, kitesurfing, kajak, boogie-boarders, kano, kiteboarding, vandski, jetski og dykning. Der er certificerede trænere på strande som Golden Beach, New Golden Beach og Santa Maria - alle villige til at lære dig reglerne for tidsfordriv. Poúnda Strand er anerkendt som en af Grækenlands største kitesurfingcentre. Selvfølgelig, hvis din ide om eventyr er lidt mere risqué, så er lille Mesáda en af Páros foretrukne naturiststrande.

Kulturlivet

Når du rejser til Paros er både borgere og feriegæster tryllebundne af de næsten hypnotiske rytmer, der kommer fra forskellige instrumentelle kilder i løbet af sommeren. Paros Jazz Festival finder sted årligt i slutningen af juli, med arrangementer på scener rundt omkring på øen. Glem ikke Marian Festivals, når august bliver vidne til to støjende, spektakulære begivenheder. Den 15., efter religiøse formaliteter ved Ekblabla og et optog med messingorkester, hvor kirkens ikon føres rundt, kan man stille sig ved Parikias kaj og se et storslået fyrværkerishow over vandet.

Maden og drikke

Priserne varierer og passer til alle lommer/fremmede valutaer på Paros, og spisestederne er der både mange af og i overskuelig prisklasse; men husk på, at størstedelen af stederne findes i de mere befolkede Parikiá og Náoussa. Ikke dermed ment, at der ikke ligger masser af restauranter spredt rundt på resten af øen, hvis du bevæger dig lidt væk på din ferie på Paros.  For at nævne blot nogle få, så er Anna (med retter som magireftá - gryderetsopskrifter - angináres a la políta - artiskokgryderet med gulerødder - fyldt squash og katsíki lemonáto - ged i citronsauce) en af de bedste restauranter på øen. Og hvis ikke dine tænder løber i vand ved dén meny, er den på Antíparos-placerede restaurant Avra (komplet med sit gammeldags udtryk, frisk fisk -og kødgrill) måske mere din kop ouzo. Derudover kan Albatros (en seafood restaurant med mange år på bagen, der også tilbyder hórta - amarant-grønt - tyk tirokafteri - krydret ostedip - og bedst af alt en stor portion soupiá - blæksprutte - grillet til perfektion; og hvor den lokale drik Ballos er i skarpt fokus) måske stille dig tilfreds. Andre steder kan Taverna Tsitsanis f.eks. prale af sin egen gård.

Nattelivet

Paros’ natteliv er ikke ligefrem i Ibiza-ligaen og består hovedsagelig af barer, traditionelle caféer og nogle få natklubber. Geografisk set er barerne i Parikiá stort set bare fordelt mellem strandpromenaden og det gamle marked, mens de i Náoussa mest lægger sig i udkanten af byen. Der er dog flere ting at vælge imellem, når du planlægger en aften ude på din Paros-sommerferie, og de følgende eksempler er højdepunkterne, hvis du spørger os. Selvom det ikke er den EGENTLIGE Café del Mar (berømt gennem den baleariske dansemusik), ligger denne traditionelle bar-café i den gamle havn Náoussa - med borde ud til vandet og et maritimt tema i baren indenfor - den har sit eget lille dansegulv og spiller en masse 90’er-musik.

Hvis vi bliver i dansemusikverdenen, er Vareladiko (en natklub med DJ-styret, blandet udenlandsk og græsk lyd og tropisk indretning med palmer, en pool og komfortable sofaer) også en stor favorit blandt besøgende til Náoussa, mens Koukoutsi, en bar med boheme-stil specialiseret i stærk rakí, og Nemo Bar, et hot-spot for musikelskere, begge ligger på Parikiá strandpromenaden.

Rejser til Naxos for hele familien

Takket være sine smalle brostensbelagte gader, den historiske gamle bydel og travle markedsgade, hvis du kan rive dig væk fra de forførende strande i lang tid, kan du og din familie opleve de andre sider af det populære sommerferiested, Paros. Og mens din opmærksomhed viger fra strandlivet, hvorfor så ikke tage hen og se det gamle venetianske slot og få lidt historie? Se den blændende katedral, og lad dig beundre af det smukt udsmykkede interiør, eller besøg det arkæologiske museum for at lære om den fascinerende historie på den græske ø og dens folk. Som aftenen falder, kan du vende tilbage til havnefronten til middag i en af de forskellige - og tiltalende - restauranter og barer; det ideelle sted at opleve de smukke græske solnedgange.

Tradition gør stor forretning her på Paros, uanset om den er i form af blæksprutter, der stadig bliver hængt ud for at tørre på træplanker i fiskerlandsbyernes havn eller den religiøse arkitektur, der venter turisterne i flere tilfælde, idét de udforsker det brogede ølandskab . Derudover byder Agios Ioannis strand (med navnet fra klostret på klipperne) på vidunderlig varmt vand at dyppe tæerne i og forbliver lavvande i mere end 100 meter; perfekt for børn at lære at svømme.

>> Læs her om familieferie i Grækenland

Rejser for par

Det mest imponerende sted af naturlig interesse (for par eller familier for den sags skyld) findes på Paros’ satellit-ø, Antíparos. Den store hule her forstår altid at imponere. Kun den øverste del af hulen med stalagmitter og stalaktitter - nogle omkring 45 millioner år gamle - er tilgængelig for feriegæster. I mellemtiden er øens hovedstad, Parikia - med sine slående blå-hvide bygninger, historiske seværdigheder og tilbagestående atmosfære - et attraktivt forslag til romantiske gåture; det samme er Naoussa og den charmerende by Lefkes og Aliki på sydvestkysten.

>> Mere om Santorini
>> Mere om Samos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her