Rejser til Preveza

Ved indsejlingen til Den Ambraciske Golf i det nordvestlige Grækenland ligger den mellemstore (ca. 20.000 indb.) by Preveza. Det er en charmerende middelalderby med en smuk beliggenhed ude på spidsen af en halvø mellem Det Ioniske Hav og Den Ambraciske Golf. På modsatte side af det smalle stræde ligger Actium. Det er et betagende område med smukke kystlandskaber, fantastiske strande og en rig historie med interessante seværdigheder; kort sagt har du på en rejse til Preveza gode muligheder for at få uforglemmelig græske ferieminder med hjem.

Takket være den store marina har selve Preveza en kosmopolitisk atmosfære med masser af liv, da lystsejlere fra det meste af verden ligger til her i løbet af sommeren. Særligt nede ved promenaden langs havnefronten og oppe i den gamle bykernes gader summer det af liv. Her kan du bruge lang tid på at udforske de mange spændende butikkers tilbud og de hyggelige spisesteders lækre, lokale retter. Særligt basar-området er utroligt stemningsmættet med sine smalle, brostensbelagte gyder og velbevarede bygninger fra den ottomanske periode. 

Verdensarv og kilometerlange strande

Det nuværende Preveza stammer formentlig fra slutningen af det 11. århundrede, men området har historiske rødder, som strækker meget længere tilbage i tiden. Allerede i oldtiden var dette således et strategisk vigtigt område, der var scene for dramatiske begivenheder. Blot 8 kilometer mod nord ligger for eksempel ruinbyen Nikopolis. Den blev grundlagt af den romerske kejser Augustus for at fejre sølaget ved Actium i år 31 f.Kr., hvor han besejrede Kleopatra, dronningen af Egypten. I dag er der ganske vist kun ruiner tilbage af denne antikke by, men det er alligevel et must at besøge den på rejsen til Preveza, hvis du er den mindste smule interesseret i historie. Nikopolis er optaget på UNESCO's liste over verdensarv.

Der er talrige flotte badestrande nær Preveza, så der er rig mulighed for at kombinere de kulturelle oplevelser med afslappende strandliv på rejsen. Nær centrum kan du for eksempel tage en forfriskende dukkert i de små bugter ved Kiani Akti. Det er dog bare én af en hel perlerække af flotte Blå Flag-strande, du finder, hvis du bevæger dig mod nord op ad vestkysten mod den idylliske kystlandsby Parga. De fleste steder består stranden af lyse småsten og groft sand, så det lave vand er krystalklart og perfekt til snorkling.

Fortsæt rejsen til ø-idyl

Vil du fortsætte rejsen i det græske efter et ophold i Preveza? Omkring 45-60 minutters kørsel mod syd lokker også de idylliske strande på den naturskønne ø Lefkas. Den er landfast takket være en dæmningsvej og en flydebro. Den er et oplagt næste stop på rejsen eller eventuelt som mål for en lidt længere udflugt.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Preveza