Rejser til Rhodos

Det er ikke for ingenting, at Rhodos er et af Europas mest populære ferierejsemål. Rhodos har flest solskinsdage i Grækenland og det, kombineret med et fantastisk natteliv, gode shoppingmuligheder, vidunderlig natur og spændende kultur gør Rhodos til den ultimative feriedestination. Escapeaway er specialister i rejser til Rhodos, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger under din rejse. Velkommen til Rhodos med Escapeaway.

Hvis du ikke har været her – så rejs hertil, og hvis du allerede har været her – så vend tilbage, om ikke andet så for at opleve en anden slags Rhodos, som er meget mere end bare svømning og solbadning.

Helios favoritø – og min

De fleste mennesker jeg kender, der rejser hertil eller allerede har besøgt Rhodos er soldyrkere, der ønsker at tilbringe nogle dage på en af øens herlige strande. Og hvem ønsker ikke det? Vi tørster efter sol og varme, og når det gælder Rhodos, ser det ud som om nogen har placeret en stor gul sol over øen. Jeg spekulerer på om denne ”nogen”, kunne være Panoptes Helios, den græske gud, hvis navn faktisk betyder sol, og som var gift med Rhode, også kaldet Rhodes. Helios skabte nemlig øen Rhodos til sin kone, og det siges, at dette var hans absolutte favoritø , og så kan jeg kun tilføje: Ikke kun hans, men også min.

Dodekaneserne eller Tolvøerne – kært barn har mange navne

Rhodos er den største ø i øgruppen Dodekaneserne, men ikke så stor, at du ikke nemt kan komme rundt og tage på oplevelse på hele øen, hvilket jeg vil anbefale dig at gøre. Øen har så meget at tilbyde i form af både natur og historiske steder, landsbyer og byer. Og ville det ikke være sjovt at vende hjem, ikke kun brun og smuk, men også med gode minder i bagagen.

Når det gælder strande, er de meget forskellige. Er du interesseret i windsurfing og høje bølger, skal du tage til vestkysten, og foretrækker du rolige solskinstimer, skal du holde dig til den østlige side. Populære strande er blandt andre Eli Beach oppe ved Rhodos by, Faliraki Beach, hvor du også har et pulserende aftenliv eller Afandou Beach, der er populær hos lokalbefolkningen og siges at have nogle højere temperaturer end andre steder i Rhodos. Det er bare at pakke badetøjet og teste de forskellige strande for at se, om du kan finde din personlige favorit.

Lindos, Salakos og Kretenia med Skala Kamiros

... er navnene på nogle af øens hyggelige landsbyer, som du ikke må gå glip af.

Lindos, dejlige Lindos med sine hvide huse af porøse sten og kalksten, smalle stenbelagte stræder, Akropolis og en vidunderlig udsigt over havet. Selv om du har valgt ikke at besøge nogen anden by end den, hvor du holder ferie, så MÅ du give dig tid til Lindos, hvor hele landsbyen er registreret som et historisk sted. Du kan komme hertil med bil, bus eller båd fra Rhodos by ... så der er ingen undskyldning for at lade være :)

I den gamle landsby Salakos kan du kigge på flere velbevarede gamle bygninger. Her er der grønt og frodigt, og her findes en kilde kaldet "nymfe", der leverer vand ikke bare til Salakos men også til Rhodes by. Slap af med en kop kaffe i en af landsbyens håndlavede træstole og nyd atmosfæren. Glem bare ikke at besøge grotterne Makarouna, når du nu er her.

Kretenia, tidligere Castelo, er en landsby opført på en bjergskråning, og her skal du tage hen, hvis du holder af en smuk udsigt ud over havet med øerne spredt rundt omkring, vindmøller og frem for alt vidunderlige, romantiske solnedgange. Nede ved Scale Kamiros kan du svømme i det krystalklare vand og nyde solen fra stenrige strande. Forkæl dig selv med en hel dag her og slut af med en velsmagende middag med frisk fisk og skaldyr tilberedt på den traditionelle måde på en af ??de lokale taverner. Dette er ferie for mig!

Maden er også guddommelig

På min første rejse til Grækenland og Rhodos, havde jeg blandede følelser, især når det kom til spørgsmålet om mad. For nogle er mad et nødvendigt onde, for andre, ligesom mig, er det en væsentlig faktor i valget af destination. Åhhh i Grækenland er der kun græsk salat og lam, der smager af uld, var der mange, der sagde. Det havde jeg i og for sig ikke tænkt så meget på, vi er jo trods alt i Middelhavet, der er kendt for sine vidunderlige skaldyrsretter, ost, brød og vin, så hvor galt det kan være.

Så disse ord er dedikeret til dem, der tilhører den gruppe, der mener, at man ikke spiser godt i Grækenland - forkert, forkert, forkert. Her finder du vidunderligt gode, lokale produkter såsom vin, ost, skinke, olivenolie og oliven. Gyros med pommes frites er helt klart undervurderet, især hvis du spiser det på et lokalt sted lidt uden for centrum, som jeg gjorde (mere end én gang) og en anden favorit er mezedes, der er den græske variant af tapas.

Rhodos by, der er på listen over verdensarv, er en seværdighed i sig selv

Fra det øjeblik jeg satte foden indenfor Rhodos bys gamle ringmur, var jeg overbevist om, at det lige var et sted for mig. Byen er den rigtige størrelse og har alt, hvad jeg har brug for, så min ferie kan føles som en rigtig ferie. Et moderne område fyldt med restauranter og shopping i alle prisklasser og frem for alt en gammel bydel med smalle gader, charmerende pladser og alle de andre små ingredienser, der gør det lille ekstra. Jeg kan bruge timer på at sidde på en café med en stor iskaffe og nyde varmen, betragte livet omkring mig og bare slappe af.

Små søde butikker ligger som en farvestrålende perlekæde langs de små gader, som munder ud i det lille torv, hvor du har gode taverner og hyggelige udskænkningssteder i det fri. Og jeg kan garantere dig, at noget nok så småt kommer til at havne i din kuffert, for her er alt mellem himmel og jord – og en lille souvenir må man jo have med hjem. Jeg havde selv blandt andet, stråhatte, orientalske pudevår og dynebetræk, typiske græske tæpper og håndlavede blondeduge med mig hjem i bagagen, der nok vejede lidt over det tilladte.

Når du er færdig med at shoppe, så gør som jeg, og far vild i byen. Ja, det lyder måske underligt, men det er en ting, jeg lærte i Venedig for mange år siden, hvor jeg absolut ikke for vild med vilje, men opdagede en helt anden by. Så jeg satte som sædvanlig kursen ind i en sidegade væk fra turisterne og det blev mere og mere stille, hvilket er en skøn følelse. Jeg strejfede om som en kat og betragtede husene og de charmerende krinkelkroge. En ældre græsk kvinde, som sad og håndvaskede udenfor sit hus, kiggede nysgerrigt på mig; en gammel mand kom forbi og hilste høfligt og jeg følte mig helt glad. Dette er ferie for mig, at komme tæt på de lokale og se, hvordan livet leves uden for de gængse turistruter og måske bede om tips og råd om et lille sted at spise, hvor bare de lokale kommer, for vi ved alle, at det er her, du får den bedste mad til den bedste pris.

Efter min rundtur, indkøb af frisk vand og lidt vinduesshopping, begiver jeg mig til middelalderslottet og forbi Süleymanmoskéen for at få et orientalsk indtryk med. Rhodos ligger jo tæt på Tyrkiet, hvilket naturligvis har sat sit præg, og på en klar dag kan du endog se bjergene i Marmaris.

Sådan kan du booke en rejse til Rhodos

Vælg først om du vil rejse til Rhodos fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel på Rhodos med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

Rigtig god ferie på Rhodos

Hilsen

Mare

>> Se alle luksushoteller på Rhodos
>> Læs alt om familieferie i Grækenland her13 spørgsmål om Rhodos

Hvor ligger Rhodos og hvor stor er øen?

Rhodos er en ø i Grækenland, og er den største ø i øgruppen De Dodekanesiske Øer. Øgruppen ligger i den østlige del af Middelhavet, kun cirka 18 km fra Tyrkiets kyst, ud for Marmaris. Rhodos er omkring 1.400 km2 (lidt større end Lolland), har en længde på cirka 80 km og er cirka 38 km bred. Øen huser omkring 117.000 indbyggere, hvor cirka halvdelen bor i Rhodos By, som ligger på øens nordlige spids.

Hvornår er det billigst at rejse til Rhodos?

Som mange andre rejsemål i Syderuopa stiger prisen i juli måned samt i starten af august. Hvis du gerne vil til Rhodos, men ikke nødvendigvis vil afsted midt på sommeren, kan du også kigge på priser i foråret eller efteråret. Her kan du ofte finde rigtig fornuftige priser, og du vil samtidig også kunne opleve nogle lune, men ikke overvældende, temperaturer. Det kan du læse meget mere om nedenfor.

Hvordan er vejret på Rhodos?

Vejret på Rhodos er kendetegnet ved solrige somre med meget få regndage. Forårsvejret er oplagt for dig, der gerne vil ud og have nogle oplevelser i lune temperaturer. Sommervejret er derimod oplagt for dig, der vil have, at badeferien er sikret med varme temperaturer. Vi anbefaler dig at tage en tur ud til kysterne på denne tid af året, hvor du kan nyde de dejlige temperaturer og en behagelig brise – og så er det jo også muligt at kaste sig i bølgen blå. Hvis 28-31 grader er for varmt til din smag, kan du også vælge efteråret, hvor temperaturen falder lidt - men stadig er sommerlig og behagelig med en gennemsnitstemperatur på omkring 23-24 grader.

Her kan du se en samlet oversigt over vejret på Rhodos.

Hvor skal man bo på Rhodos?

Der er flere faktorer der spiller ind, når du skal vælge, hvor du gerne vil bo – fx er den nordlige del den mest befolkede og turistede del af øen. Men Rhodos har rigtig mange skønne byer at vælge imellem, og nedenfor kan du læse lidt om nogle af de mest populære byer.

Faliraki  
Her finder du nogle af Rhodos bedste strande, og det er et oplagt rejsemål for både par, singler eller hele familien. Er du til fest og farver, skal du helt klart besøge den kendte Bar Street og Club Street, som tiltrækker gæster fra hele byen. Er I derimod afsted hele familien, byder byen også på et væld af aktiviteter. Tag fx på en dagsudflugt til Faliraki Water Park som er et af de største vandland i Europa og det største i Grækenland. I Faliraki er stranden flere kilometer lang og afskærmet fra det åbne hav, så du vil opleve at bølgerne sjældent bliver særligt høje, og det derfor er en meget børnevenlig strand.

>> Se alle rejser til Faliraki her

Ialyssos 
Ialyssos er en livlig by og den næststørste på Rhodos. Her kan du spejde ud mod Tyrkiets kyst i horisonten, og så ligger Ialyssos kun 5 km fra Rhodos by. Der er ofte en frisk brise, som kan være rar i de varme måneder, og som gør stranden oplagt for vandsportsaktiviteter.

>> Se alle rejser til Ialyssos her

Ixia 
Ixias strand omkranser den smukke Ixia bugt og er et hit for familier, der gerne vil have nogle gode dage på stranden. Ixia ligger både tæt på Faliraki og Rhodos by. En smuk havenfronts-promenade fører dig langs kysten og hele vejen ind til Rhodos by.

>> Se alle rejser til Ixia her

Kalithea 
Byen ligger mellem Rhodos by og Faliraki på Rhodos’ østkyst. Da man kan gå langt ud i vandet på stranden uden at det bliver dybt, og der samtidig ikke er høje bølger, er det især egnet til børnefamilier. Du finder også mange små bugte her, så der er gode muligheder for at dykke og udforske verdenen under det turkisblå vand.

>> Se alle rejser til Kalithea her

Lindos 
Lindos skiller sig en del ud fra Rhodos’ andre byer med sin beliggenhed på en høj bakke, som giver en smuk udsigt over bugten. Gå en tur i ”den hvide by” mens du betragter de berømte, græske æsler trave igennem byens gader. Hvis du er inde i centrum af byen, vil æslerne også være ”din taxa”, da der er bilfrit. Byen kan både tilfredsstille dem som er interesseret i græsk historie, og dem som vil have livlige nætter på barer. Hvis du er dårligt gående, er Lindos ikke et oplagt valg, da der er mange trin og stigninger i byen.

>> Se alle rejser til Lindos her

Rhodos by 
Rhodos by er absolut øens turistcentrum, og det er her, at du finder flest berømte seværdigheder og det største udvalg af restauranter og barer. Det er også her, at du finder den historiske gamle bydel, som er spækket med traditionelle tavernaer. Rhodos by er ikke det oplagte valg til en strandferie, men det er perfekt, hvis du vil opleve bygninger, der vidner om fortiden og øens historie.

>> Se alle rejser til Rhodos By her

Hvad skal man se på Rhodos?

Som de fleste græske øer, byder Rhodos på masser af oplevelser for alle, og hvad man skal se på Rhodos afhænger dels af årstiden, men mest af temperament og personlige ønsker. Her giver vi dig 5 personlige favoritter, som du skal se på Rhodos:

Sommerfugledalen 
I sommerfugedalen kan du opleve et naturfænomen lidt ud over det sædvanlige! Dalen omtales på engelsk som ”Valley of the Butterflies”, mens det græske navne er ”Petaloudes”. Sommerfuglene kan opleves i sommerperioden, hvor de søger ly for varmen og samles for at parre sig. Nyd naturen når du går rundt i dalen, der består af små, snoede stier, vandfald og træstammer fyldt med de hvidstribede sommerfugle. 

Den gamle bydel
Intet besøg på Rhodos uden et visit til den gamle bydel! Det er en af de bedst bevarede middelalderbyer, som vi har i Europa, og er samme grund også en del af UNESCOs verdensarvsliste. Bag den 4 kilometer lange bymur finder du smukke, historiske bygninger, brostensbelagte gader, hyggelige små torve, restauranter og butikker. Slå dig ned på en af de mange terrasser når du har udforsket bydelen, snup noget at drikke og sug stemningen til dig. 

Faliraki Water Park 
Hvis du vil gøre børnene lykkelige (eller bare selv er en barnlig sjæl), så er en tur til Faliraki Water Park altid et hit. Vandlandet er Grækenlands største og byder på rutsjebaner for alle aldre, en ”Wave Pool” – og meget, meget mere. Inde på vandlandets hjemmeside er det muligt at læse meget mere om parken – tryk her.

De syv kilder
De syv kilder (også kendt som ”Seven Springs”) ligger bare en lille køretur fra Lindos og lige under 30 km fra Rhodos by. Her kan du opleve syv naturlige kilder der strømmer igennem dalen og ender nede i en lille sø, som er beboet af blandt andet ænder, fisk og skildpadder. Nyd den frodige natur i den lille skov, lyt til den beroligende lyd af det skvulpende vand – og slut eventuelt dagen af med et besøg på den lille café, som ligger ved søen.

Rhodos havn
Rhodos Havn ligger tæt på den gamle bydel, og det er her det meste af bådtrafikken strømmer til øen. Gå en tur og kast et blik udover bådene der pryder havnen eller slå dig ned på en af de mange restauranter og gå på opdagelse i det traditionelle, græske køkken. Du kan også vælge at kombinere besøget på Rhodos Havn med et besøg på Mandraki Havn, hvor du kan se byens varetegn - de to ikoniske søjler. 

Hvor er den bedste strand på Rhodos?

Svaret på dette spørgsmål kan selvfølgelig afhænge af, hvem du spørger - men vi vil klart sige, at Tsambika Beach er Rhodos bedste strand. Stranden ligger omkring 30 km syd for Rhodos by mellem Kolymbia og Lindos. Den er stenfri og byder på smukt, turkisblåt (lavt) vand, som gør den både smuk og børnevenlig. Hvis du ikke kun vil dase på stranden, er der også masser af aktiviteter at vælge imellem - du kan fx prøve kræfter med parasailing, eller du kan snorkle og udforske stranden under vandet. Er du mere til det kulturelle, kan du også besøge det ikoniske Tsambika kloster, som ligger ved strandens nordlige ende.

Hvor lang tid tager det at flyve til Rhodos?

Rhodos Diagoras Airport ligger ca. 15km udenfor Rhodos By, og lufthavnen har om sommeren gode forbindelser til hele Europa.

 • Flyvetiden fra København til Rhodos er ca. 3 timer og 20 minutter med direkte fly
 • Flyvetiden fra Billund, Aarhus/Tirstrup eller Aalborg til Rhodos er ca. 3,5 time med direkte fly
 • Flyvetiden fra Hamburg til Rhodos er ca. 3 timer og 15 minutter med direkte fly
Hvad er klokken på Rhodos?

Rhodos befinder sig i tidszonen EET, som står for Eastern European Time, og er derfor en time foran Danmark, ligesom fx. Finland og De Baltiske Lande. Klokken er derfor 13 på Rhodos, når klokken er 12 i Danmark. Du skal ikke være bekymret for jetlag, selvom tidsforskellen godt kan mærkes. Det kan anbefales at stå lidt tidligere op end normalt på afgangsdagen, også selvom du ikke har et tidligt fly. Omstilling mellem sommer- og vintertid følger de samme datoer som i Danmark.

Hvilken valuta benyttes på Rhodos?

Møntenheden på Rhodos er euro – og én euro svarer til cirka 7,5 kr. De fleste butikker og restauranter tager imod kreditkort. Du får valutaen til den bedste kurs, hvis du veksler i bankerne, men du kan ofte også gøre det i receptionen på de fleste hoteller - eller i hæveautomater. Tager du på en dagstur til Tyrkiet, skal du bruge tyrkiske Lira, men mange lokale butikker tager også imod Euro, ligesom man kan bruge Lira som valuta nogle steder på Rhodos.

Hvordan er priserne på Rhodos?

En overvejelse man typisk har, når man skal vælge rejsemål, er selvfølgelig prisniveau. Nedenfor kan du læse lidt om, hvad du i den forbindelse kan regne med, hvis du skal en tur til  Rhodos. 

Hvad koster det at spise på Rhodos?

Hvis vi skal starte med at sammenligne med priserne herhjemme, vil du opleve, at priserne på Rhodos (ligesom resten af Grækenland) er cirka halveret sammenlignet med, hvad du betaler i Danmark.  Som mange andre byer er det altid dyrere, hvis du spiser midt inde i centrum -  men hvis du leder lidt, kan du finde måltider til helt fornuftige priser. En let frokost kan ofte klares for cirka 60 kr, mens et aftensmåltid for 2 på en god restaurant kan findes for cirka 250 kr. Drikkepenge er ofte inkluderet i regningen, men det er normalt at ligge omkring 10% oven i, hvis du har været glad for servicen. Prismæssigt er det altså ikke overvældende - men er en smule dyrere end andre populære rejsemål som fx Mallorca eller Portugal. 

Melder tørsten sig i løbet af dagen, kan du regne med at købe en vand i butikkerne for cirka 5 kroner, en sodavand for cirka 12, og en øl kan du finde for cirka 25 kr. 

Hvad koster det at køre i taxa på Rhodos? 

Taxaerne kører ofte på taxameter, men det er altid en god idé at aftale en fast pris. En taxi fra lufthavnen til Rhodos by koster cirka 180 kr, mens det fra lufthavnen til Faliraki koster cirka 230 kr. Fra Rhodos by til nabobyen Ixia skal du af med cirka 80 kr, hvis du hopper ind i en taxi. 

Hvad koster turistskatten på Rhodos?

Turistskatten ligger typisk på omkring 1,5-4 euro pr. nat afhængig af hotellet. 

Rejsemål på Rhodos

 • Faliraki
  15 hoteller
  Byen Faliraki er beliggende på den nordøstlige kyst af Rhodos og er til dig som gerne vil tage tingene i et stille tempo om dagen, men sætter pris på liv og leben om aften. Falirakistranden, som er en 4 km lang sandstrand, er kendt som en af ... de bedste på Rhodos. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,5
  Ixia
  11 hoteller
  Ixia, beliggende på den nordvestlige kyst af Rhodos, er et af de mest naturskønne rejsemål på øen og byder på klassisk græsk badeferie, samt masser af gode spisesteder og udflugtsmål.
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Rhodos by
  10 hoteller
  Livet i hovedstaden på den græske ø Rhodos er en spændende blanding af gammelt og nyt og byder både på strandferie, Unesco-verdensarvssteder og trendy natteliv.
 • Ialyssos
  9 hoteller
  Ialyssos er en livlig ferieby og desuden Rhodos' næststørste by. Her finder du smukke sandstrande med turkisblåt vand samt en masse gode restauranter, butikker, tavernær samt et livligt natteliv.
 • Gæstebedømmelser 9,3
  Kalithea
  6 hoteller
  Den charmerende, lille by Kalithea ligger på østkysten af Rhodos, midt imellem Rhodos by og den livlige ferieby Faliraki. Her finder du nogle smukke kyststræninger og et roligt ferie-miljø hvor du kan tage tingene i eget tempo og nyde græsk idyl!
 • Lindos
  4 hoteller
  Lindos, beliggende syd for hovedstaden Rhodos by, er en af Rhodos´ mest attraktive og smukke landsbyer, berømt for sit imponerende akropolis, der knejser over byen, og sin øvrige antikke arkitektur.

Populære hoteller på Rhodos

Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Faliraki
9,0
Fabelagtigt
731 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Faliraki
9,6
Fabelagtigt
2805 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Faliraki
9,4
Fabelagtigt
926 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Bestil rejsen som en samlet pakke inkl. fly eller kun hotelophold

Bestil din rejse til Rhodos som en samlet pakkerejse med fly, hotel eller feriebolig og evt. transport fra Rhodos lufthavn t/r (transfer) eller billeje. Ønsker du selv at arrangere din flyrejse til Rhodos, kan du naturligvis også vælge kun at bestille dit hotelophold hos os.

Du kan rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker, da vi tilbyder valgfri rejselængde til alle rejsemål, og du kan også frit vælge, fra hvilken lufthavn du vil rejse, bl.a. Aalborg, København, Billund, Aarhus og Hamborg. Få flere informationer om alle rejserne inkl. aktuelle flytider og flyruter i søgemaskinen. Du kan også vælge kun at se priser på rejser til Rhodos, hvor du flyver direkte eller med en mellemlanding.

Hos Escapeaway Rejser kan du rejse med almindelige rutefly som f.eks. Air France eller Aegean, men også lavprisfly som f.eks. Ryanair og Norwegian, hvis du vil have de billigste flybilletter. Når du booker en rejse som en samlet pakke til Rhodos, kan du også kombinere flyselskaber hos os, altså benytte to forskellige selskaber til udrejsen og hjemrejsen. Det kalder vi fleksible rejser...

Vælg det rigtige hotel på Rhodos

Forkert valg af hotel kan ødelægge en hel ferie, og derfor er et godt tip til at finde det helt rigtige hotel eller en feriebolig, som opfylder dine ønsker og behov, at benytte vores rejse- og hoteltemaer eller filtreringsmulighederne. Du finder disse når du søger efter priser på din rejse til Rhodos og alle andre destinationer i Grækenland som f.eks. Santorini, Kreta, Korfu og Mykonos. Blandt de mest benyttede rejsetemaer er "mad og vin" og "vandreferie". Vi har også opdelt hotellerne i forskellige typer, så du har nemmere ved at finde det helt rigtige hotel, f.eks. "hoteller tæt på havet" eller "godt til par". I filteret kan du bl.a. også vælge disse typer af indkvartering: Villa, luksushotel, boutique-hotel, feriebolig, Casa Grande og mange flere..

Din rejse er vores ansvar

Får du brug for hjælp til at bestille din rejse til Rhodos online, eller vil du f.eks. have et tilbud på en af vores populære kombinationsrejser eller rundrejser i bil (kør-selv-ferie) i Grækenland, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Hos Escapeaway har vi lagt meget arbejde i at udvælge alle hotellerne, og rejserne, du finder i programmet på Rhodos og i vores personlige hotelbeskrivelser, forsøger vi altid at give dig som gæst en ærlig beskrivelse af hotellet, uanset om du vil rejse på en luksusrejse, eller du er på en ferie, hvor det betyder mere, at hotellet er "autentisk" og charmerende  snarere end luksuriøst. 

Din rejse er vores ansvar både før, under og efter rejsen, og vi er altid klar til at hjælpe dig. Escapeaway Rejser er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening, og vi har stillet rejsegaranti og følger naturligvis pakkerejseloven - det giver tryghed på rejsen! 

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Rhodos, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på øen. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Rhodos, beliggende 363 kilometer fra det græske fastland og kun 18 kilometer fra Tyrkiets kyst, er den største af De Dodekanesiske Øer - der også rummer andre kendte ferieøer som Kos og Kalymnos - og er samtidig øgruppens administrative hovedsæde. Øen har omkring 51.000 indbyggere. 

Øen er små 80 kilometer lang og 38 kilometer bred og har et totalt overflade-areal på 1,408 km2. Den samlede kystlinje er på omkring 220 kilometer.

Øens hovedstad er Rhodos by, beliggende på den nordøstlige del af øen, som har omkring 90.000 indbyggere.

Klima og vejr

Rhodos har et typisk mediterrant klima med varme, tørre somre og milde, men mere fugtige, vintre.

De to varmeste måneder på året på Rhodos er juli og august med en middeltemperatur på 26,9 grader, efterfulgt af juni måned med 24,7 grader, mens den koldeste måned på året er januar måned med en middeltemperatur på 11,7 grader, efterfulgt af februar med en middeltemperatur på 12 grader.

Hvis du er solhungrende, skal du tage til øen i juli måned, hvor der gennemsnitligt er 13 soltimer i døgnet eller i august, hvor der er 12 soltimer i døgnet, mens du nok skal undgå månederne fra november til marts, hvor der kun er gennemsnitligt 3 soltimer i døgnet.

Mest nedbør er der i december med 89 mm regn i gennemsnit, efterfulgt af januar med 78 mm regn i gennemsnit, mens alle de tre sommermåneder - juni, juli og august - er stort set blottet for nedbør med sølle 1 mm regn i gennemsnit hver.

Historie

Rhodos har været beboet siden yngre stenalder, men man ved meget lidt om disse første beboere på øen. I det 16. århundrede f.Kr. kom den minoiske kultur til øen og i det følgende århundrede den mykenske kultur.

I det ottende århundrede f.Kr. kom dorerne til Rhodos og i året 478 f.Kr. blev øen invaderet af persere, der dog blev slået tilbage af styrker fra Athen. Byerne på Rhodos blev på det tidspunkt medlem af Det Deliske Søforbund.

I 408 f.Kr. indgik alle byerne desuden en pagt på øen og byggede i den forbindelse Rhodos by som øens nye hovedstad.

I år 322 f.Kr. blev øen en del af Alexander Den Stores rige indtil hans død, hvorefter øen stiftede stærke kommercielle bånd med byen Alexandria i Ægypten, som var grundlagt af Alexander Den Store omkring år 331 f.Kr., og som blev centrum for hellenistisk, romersk og byzantinsk kultur i Ægypten.

I det følgende århundrede udviklede Rhodos sig til en kulturel, kommerciel og maritim magtfaktor i Middelhavet, men måtte i sidste ende bede om hjælp fra romerne i 201 f.Kr. for at stække den makedonske konge Filip V.

I 164 f.Kr. blev Rhodos en permanent allieret for Romerriget.

I år 395 blev øen en del af Det Byzantinske Rige, med periodevise arabiske belejringer, indtil den i 1309 kom under Johanitterordenens herredømme.

I 1522 faldt øen i Süleyman 1´s hænder - den tiende og længstregerende sultan i Osmannerriget - og var derefter i osmannisk besiddelse i de næste næsten 400 år.

I 1947 blev øen - ligesom de øvrige dodekanesiske øer - en del af Grækenland.

Fakta

Rhodos har et vidunderligt middelhavsklima med lange, varme somre og korte, milde vintre. Her er omkring 300 solskinsdage om året, og selv om den gennemsnitlige temperatur i løbet af sommeren siges at være omkring 26 grader, er det ikke usædvanligt, at den overstiger 35. Øen lever hovedsageligt af turisme, men også af landbrug og vinfremstilling. Det er ikke en stor ø, her er blot 10 kommuner og 43 byer og landsbyer, hvor Rhodos by er den største.

Rhodos har en lang historie. Øen har været eftertragtet og udsat for flere invasioner gennem tiderne. Blandingen af det antikke Grækenland, byzantinske rige, romerske påvirkninger m.m. har skabt en speciel atmosfære på øen, og du føler historiens vingesus overalt. Vigtigste religion er græsk-ortodoks, men der er også katolikker på øen, hvoraf de fleste er efterkommere af de italienere, der valgte at blive på øen efter besættelsen. Her er et muslimsk mindretal fra det osmanniske imperiums tid.

På Rhodos er der meget at se og gøre og øen er velegnet til ferie for hele familien, unge og gamle. Spændende udflugtsmål kunne være 4.000 år gamle Akropolis Lindos, Sommerfugledalen i Petaloudes, hvor tusindvis af sommerfugle parrer sig i sensommeren, sejltur til den smukke Marmaris, østens perle i Tyrkiet - perfekt til en heldags udflugt, Rhodos by med sin hyggelige atmosfære, stræder og torve eller Ixia hvor du kan nyde solen fra en meget lang strand med rullesten.Tsambika anses for at være den bedste strand, med sit smukke blå vand og fine, lyse sandstrand, men der er så mange at vælge mellem, for Rhodes har, efter manges mening, nogle af Europas fineste strande.

At spise på Rhodos kan være et kulinarisk eventyr. Her er alt, hvad man kan ønske sig, og du kan fx nyde grillede skaldyr tilberedt på forskellige måder, moussaka, keftedes (kødboller), souvlaki, revitokeftedes (steaks af kikærter), fantastisk lækre citrusfrugter, græsk yoghurt med honning, vidunderlige velsmagende oliven, fetaost og tzatziki. Vil du prøve lidt af hvert, skal du bestille en meze, der er den græske pendant til de spanske tapas.

Vandet er sikkert at drikke, Rhodos har, i modsætning til mange af de omkringliggende øer,  fint, rent vand og maser af det, men som i de øvrige lande i Middelhavsområdet, drikkes vandet fra vandhanen normalt ikke, da de fleste foretrækker vand på flaske.

Græsk er det officielle sprog, men mange taler godt engelsk.

Valutaen er euroen. Visa og MasterCard accepteres stort set overalt og pengeautomater er til rådighed mange steder rundt om på øen.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne på Rhodos?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 30 anmeldelser