Rejsetips til Rhodos

Der er en grund til, at Rhodos er en af Europas mest populære feriedestinationer! Rhodos er den ø i Grækenland, der har flest solskinsdage, og kombineret med et fantastisk natteliv, gode shoppingmuligheder, flot natur og spændende kultur er Rhodos den ultimative feriedestination.

Dodekaneserne eller Tolvøerne – kært barn har mange navne

Rhodos er den største ø i øgruppen Dodekaneserne, men ikke større, end at man sagtens kan komme rundt og opleve hele øen, den flotte natur, de historiske seværdigheder og de hyggelige landsbyer. 

Med hensyn til strande, er der masser at vælge mellem. Hvis du er til surfing og høje bølger, skal du tage til Ixia på vestkysten. Hvis du foretrækker mere rolige forhold, skal du holde dig til den østlige side af Rhodos. Nogle af de populære strande her er Eli Beach tæt på Rhodos by, Faliraki Beach med sit hektiske natteliv eller Afandou Beach, som også er populær blandt de lokale.

Lindos, Salakos og Kritinia med Kamiros Skala...

...er navnene på nogle af øens mest hyggelige landsbyer, som du ikke må gå glip af. 

Lindos med sine hvide huse af kalksten og smalle brostensbelagte gader på øens østside, ca 55 km syd for Rhodos By, er den eneste af Rhodos tre antikke byer, der stadig er en levende  by. Byen blev grundlagt i det 10. århundrede f.Kr. af dorerne (et oldgræsk stammesamfund) og er i dag mest kendt for sine arkæologiske udgravninger, herunder Akropolis, der ligger i Lindos by.  Byen ligger smukt på en bjergside med en fantastisk udsigt over byen, strandene og havet, og Lindos er et populært sted at besøge på grund af sine fantastiske strande.

Den gamle landsby Salakos ligger på en bjergskråning på vestkysten cirka 40 kilometer syd for Rhodos by og er absolut et besøg værd. I dette frodige og naturskønne område er Salakos et godt udgangspunkt for vandreture - her er godt afmærkede stier og tips til vandreruter. Salakos er en hyggelig lille landsby med kun 350 indbyggere og velbevarede gamle bygninger. Sæt dig på en håndlavet stol af træ med en kop kaffe, og nyd atmosfæren.

Kritinia er en lille landsby på en bjergskråning cirka 50 kilometer syd for Rhodos by. Dette er stedet at tage hen, hvis du vil have en flot udsigt over havet, traditionelle vindmøller, natur og frem for alt for at se vidunderlige solnedgange. Nede ved Kamiros Skala, cirka 5 kilometer fra Kritinia, kan du svømme i krystalklart vand og slikke sol på klippestrande. Forkæl dig selv med en hel dag her, og slut dagen af med en velsmagende middag med frisk fisk og skaldyr, tilberedt på traditionel vis på en lokal taverna.

Klosteret Filerimos

Filerimos-klosteret ligger på en bakke over Ialyssos, cirka 10 kilometer fra Rhodos by. Klosteret blev bygget i gotisk stil i 1300-tallet af den berømte Johanniterorden (en del af korstogene), der erobrede Rhodos i 1309, og er dedikeret til Jomfru Maria. Inde i klosteret var der oprindeligt et helligt ikon af Jomfru Maria, som Johanniterordenens riddere sandsynligvis bragte til Rhodos fra Jerusalem, og som de tog med sig, da osmannerne (=tyrkerne) erobrede øen i 1523. I dag befinder ikonet sig på Montenegros nationalmuseum. 

I området omkring klosteret kan man også se ruinerne af en døbefont formet som et kors, resterne af det antikke Ialyssos og en underjordisk kirke fra  1300-tallet. Gå måske langs stien op til toppen af bakken kaldet Golgothas, hvor du får en fantastisk udsigt.

Kastello 

Middelalderborgen Kastello, også kendt som Palace of the Great Master of the Knights of Rhodes i guidebøgerne, var Johanniterordenens hovedkvarter og  deres største fæstning på Rhodos. Oprindeligt bygget i det syvende århundrede som en byzantinsk borg, blev stedet omdannet til hovedkvarter for Johanniterordenen i 1309. Det blev senere brugt af osmannerne efter deres erobring af øen i 1523.  For 100 år siden fungerede slottet også som sommerresidens for den italienske kong Victor Immanuel III  - og senere for diktatoren Benito Mussolini. I dag er dette et museum og en af de mest populære udflugtsmål på Rhodos.

Sommerfugledalen i Theologos 

Virkelig mange sommerfugle samles hvert år i den lille dal mellem Theologos og Paridisi i den sidste del af deres liv. Sommerfuglene tiltrækkes af den høje luftfugtighed og duften fra de orientalske ambratræer, der dækker en stor del af dalen. Ud over sommerfuglene er dalen stedet, hvor der er den eneste naturlige skov af ravtræer i Europa. Her er også et museum, hvor du kan finde masser af oplysninger om områdets flora og fauna. Dette er en fin dagstur for hele familien.

Rhodos by - et lille eventyr i sig selv

Rhodos by har en perfekt størrelse og har alt, hvad man har brug for til en storbyferie, hvor man også kan tage på stranden. Her er en moderne del med restauranter og shopping i alle prisklasser, men frem for alt er her den gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Rhodos gamle bydel er Europas største beboede middelaldercentrum, og der er stadig meget at se fra dengang, korsfarerne boede her.  Gå rundt i de smalle brostensbelagte gader, som stammer tilbage fra middelalderen. Her ligger små butikker, barer og restauranter, og her er charmerende pladser og små torve med hyggelige tavernaer og barer. Her finder du alt mellem himmel og jord.

Velkommen til Rhodos med Escapeaway!

Med os kan du planlægge og tilpasse din rejse, så den passer til dig. Vælg mellem vores nøje udvalgte hoteller på Rhodos. Tjek også  gerne vores unikke Hideaways-hoteller. 

Book og se frem til det eventyr, der venter dig. Vi anbefaler, at du lejer en bil for at kunne udforske alle de fantastiske steder på øen. De mange historiske skatte, den smukke natur og lokalbefolkningens gæstfrihed vil helt sikkert give dig smag for mere - og minder for livet!

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller på Rhodos

>>> Læs mere om Rhodos by

>>> Læs mere om Grækenland

>>> Læs mere om Athen

>>> Læs mere om Kreta

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål på Rhodos

 • Faliraki
  15 hoteller
  Byen Faliraki er beliggende på den nordøstlige kyst af Rhodos og er til dig som gerne vil tage tingene i et stille tempo om dagen, men sætter pris på liv og leben om aften. Falirakistranden, som er en 4 km lang sandstrand, er kendt som en af ... de bedste på Rhodos. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,6
  Ixia
  11 hoteller
  Ixia, beliggende på den nordvestlige kyst af Rhodos, lige syd for Rhodos by, og er et af de mest naturskønne rejsemål på øen til en klassisk, græsk badeferie. Her er der også mange vandsportsaktiviteter, strandbarer og udflugtsmuligheder.
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Rhodos by
  10 hoteller
  Rhodos by, hovedstaden på den græske ø Rhodos, er en god blanding af historie, kultur og afslapning, som appellerer til de fleste. Den gamle bydel, som er på UNESCO's verdensarvsliste, er et fascinerende sted at besøge med sin velbevarede middelalderarkitektur, ... de smalle brostensbelagte gader og de historiske monumenter. Og ikke mindst: Rhodos by har en fantastisk strand, så her kan du kombinere sol og strand med storbyens muligheder. Læs mere
 • Ialyssos
  9 hoteller
  Ialyssos på Rhodos er en rolig, familievenlig destination kendt for sine lange strande, historiske seværdigheder og afslappede atmosfære. Området byder på et udvalg af restauranter, butikker og hoteller samt muligheder for vandsportsaktiviteter ... som windsurfing og kitesurfing. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,3
  Kalithea
  6 hoteller
  Den charmerende, lille by Kalithea ligger på østkysten af Rhodos, midt imellem Rhodos by og den livlige ferieby Faliraki. Her finder du nogle smukke kyststræninger og et roligt ferie-miljø hvor du kan tage tingene i eget tempo og nyde græsk idyl!
 • Lindos
  4 hoteller
  Lindos på Rhodos er en charmerende by med en rig historie og smuk arkitektur. Byen er kendt for sit imponerende akropolis, brostensbelagte gader og hvidkalkede huse. Her kan du udforske de smalle gyder og besøge lokale butikker og restauranter ... samt nyde de fantastiske strande. Læs mere

Populære hoteller på Rhodos

Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Lindos
9,8
Fabelagtigt
325 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Faliraki
8,9
Meget godt
863 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Ialyssos
9,3
Fabelagtigt
210 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 5 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Rhodos?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 33 anmeldelser