Rejser til Lardos

Lardos ligger på Rhodos populære og solrige sydøstkyst. Den gamle del af landsbyen ligger et par kilometer tilbagetrukket fra kysten, men den nyere bebyggelse helt nede ved det azurblå hav regnes i dag også som en del af Lardos. Sammenlignet med Lindos, der ligger bare 7 kilometer længere oppe ad kysten, er der en lidt mere tilbagelænet og fredelig atmosfære i Lardos. Sammen med den børnevenlige strand gør det den ideel til en afslappet rejse med familien, eller hvis du blot trænger til et solrigt afbræk fra en travl hverdag.

I den nedre, nyere del af Lardos er hovedattraktionen den lange strand, som strækker sig hen mod nabobyen Pefkos. Stranden består af sand og rullesten. Her er der god plads til at solbade eller nyde det krystalklare vand. Der er udlejning af parasoller og solsenge. Her kan du også fordrive tiden med forskellige former for vandsport.

Trods sin beskedne størrelse har Lardos alt, hvad du behøver på rejsen til Rhodos. Oppe i landsbyen kan du spise på hyggelige taverner, købe de daglige fornødenheder i supermarkedet eller endda handle på fiskemarkedet. Selv hvis du vælger at booke et All inclusive hotel, når du rejser til Lardos, kan det anbefales at udforske det lokale restaurantliv.

Udflugter og aktiviteter

Der er desuden endnu flere shoppingmuligheder og restaurantliv i Lindos, som det under alle omstændigheder at besøge. Her finder du nemlig en af øens største kulturelle attraktioner Akropolis-klippen. Oppe på den byggede man for 2500 år siden et tempel Pallas Athena til ære for Zeus datter. I middelalderen befæstede korsridderne Akropolis-klippen med en ringmur. I dag kan du ved at følge de snoede trapper derop nyde en storslået udsigt over Lindos by og havet.

Lejer du en bil, har du i det hele taget rig mulighed for at krydre dagene med spændende udflugter. Udover Akropolis i Lindos er det også meget andet spændende at se på den græske middelhavsø. Afstandene er ikke store, så det tager for eksempel under en time at køre op til nordspidsen og Rhodos by.

Hjemme i Lardos er der ikke så mange egentlig seværdigheder. Det kan dog varmt anbefales at tage den korte tur til nonneklosteret Panagia Ipseni, der ligger omkring 5 kilometer længere inde i baglandet. Har du børn med på rejsen til Lardos, vil de nok også gerne ligge vejen forbi minigolf- eller gokart-banen, som ligger mellem landsbyen og stranden. Når mørket falder på, trækker de fleste sig tilbage til hotellet eller en af de hyggelige tavernaer for et godt måltid mad. Der er nogle enkelte steder, hvor du kan slutte dagen af med et par drinks bagefter og måske live musik. Men generelt er der et minimalt natteliv i Lardos. Er du i humør til en mere livlig aften i byen, er det nemt at tage en taxi til Lindos, hvor er flere barer og klubber.

Hvem vil kunne lide Lardos?

Drømmer du om en ferie med ro og afslapning, er Lardos det helt rigtige valg. Det er da også især familier og par, som rejser hertil. I Lardos kan I  nyde en landlig græsk atmosfære uden at gå på kompromis med komforten.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Lardos