Rejser til Rhodos by

Rhodos by har en smuk historisk gammel bydel med middelalderlige gader og elegante paladser. Der er masser af traditionelle tavernaer i dette område og udsigten fra de gamle mure er betagende.

Livet i hovedstaden på den græske ø Rhodos er en spændende blanding af gammelt og nyt og byder både på strandferie, Unesco-verdensarvssteder og trendy natteliv. Når du får lyst til lidt mere moderne faciliteter, kan du besøge den nyere del af byen med sin moderne arkitektur, sine designerbutikker og sine kosmopolitiske barer. En smuk sandstens-strand strækker sig ved siden af byen. Rhodos by er opdelt i to dele: Den gamle by og den nye by. Den gamle by er omgivet af gamle mure og er en af Europas største og bedst bevarede middelalderlige bydele. Denne del af byen er fuld af bygninger, der vidner om fortiden og øens historie med dens antikke, byzantinske og osmanniske spor.

Få inspiration og læs mere om at rejser til Rhodos by herunder eller brug søgemaskinen med det samme til at finde din næste rejse til Rhodos by.

Du kan blandt andet opleve byens imponerende palads, Colloquiums bygning, riddernes smukke hospital, de middelalderlige kroer, der blev brugt af korsridderne, de gotiske kirker, Castellans palads, byens moskeer, de mange byzantinske kirker, og de traditionelle rhodiske huse og palæer, der er påvirket af venetiansk og arabisk arkitektur.

Den nye bydel i Rhodos blev bygget, da indbyggerne, der boede inde for den gamle bydels mure, byggede nye bebyggelser uden for murene efter den osmanniske besættelse. De fleste af bygningerne i denne del af byen stammer fra tiden under det italienske herredømme, som prægede  byen med den neogotiske og venetianske arkitektoniske stil. Dette har skabt byens særlige og charmerende karakter, især ved byens havn. Byens mange parker, pladser og store gader fuldender det smukke helhedsindtryk.

De mange luksuriøse hoteller i byen er designet med en moderne æstetik, der matcher de imponerende italienske bygninger. Især de nye bygninger ved Rhodos havn imponerer med deres fine arkitektur og de mange caféer, butikker og restauranter.

Guvernørens palads er også værd , at et besøg værd med dets blanding af byzantinske, middelalderlige og spanske arkitektoniske stilarter. Et kasino, et nationalt teater og det traditionelle danseteater bidrager også til den kosmopolitiske atmosfære i Rhodos og til sit rygte som en by fuld af underholdning og liv. Den har også et godt ry for sine luksuriøse butikker, der sælger de berømte parfumer, drinks og paraplyer.

Strande

Rhodos by har en livlig strand nær centrum af byen. Det er en 400 meter lang strækning med en fantastisk udsigt og masser af strandbarer og tavernaer. Hvis du vover dig lidt ud af byen, finder du desuden et stort udvalg af smukke strande på øen. Vest for byen finder du stenstrandene Ialyssos, Ixia og Kolymbia, som især egner sig til vandsport, såsom windsurfing og kitesurfing.

De bedste sandstrande på øen finder du i østlig retning. Faliraki er en af de mest populære sandstrande med sit bløde sand og sin livlige stemning. For en mere afslappende stemning er spa-byen Kalithea et besøg værd.

Mad og drikke

Rhodos har masser af autentiske og gode tavernaer og restauranter, der serverer traditionelle græske retter. Højdepunkterne blandt byens gastronomiske retter omfatter de friske fiske- og skaldyrsretter, de marinerede lamme-kebaber (eller souvlaki) og græske klassikere såsom moussaka og pastitsio. Også de store græske salater toppet med fetaost og saftige oliven er noget, du allerede nu kan begynde at se frem til! 

Hvis du har en sød tand, vil du elske baklava og de sprøde græske donuts, loukoumades. Og så efterfølges et måltid næsten altid af øens favoritdrink, den berømte ouzo.

Byer i nærheden

Der findes mange charmerende og hyggelige byer og landsbyer i nærheden af Rhodos by, som du kan opleve på en dagstur, enten med bus eller - som det anbefales - på en lejet scooter eller i en lejet bil, hvorved du har ideel fleksibilitet og frihed til at komme rundt på øen. Her er tre af de byer, du kan opleve på dagsture, når du er på ferie i Rhodos by:

Ialyssos

Nærliggende Ialyssos er den næststørste by på øen og ligger kun 7 km fra Rhodos by. Selv om byen er stor, har den en afslappet atmosfære med en god strand, der rummer masser af strand-faciliteter, fra vandsport til strandbarer. Stranden strækker sig helt til Rhodos by flankeret af smukke tavernaer. Byen har også et livligt natteliv med nogle gode ouzo-barer og traditionelle restauranter.

Faliraki

Kun 20 minutter nede ad vejen finder du øens parti-hovedstad, Faliraki. Om natten er det livlige natteliv centreret omkring Bar Street og Club Street, hvor du kan danse til daggry. Byen har dog også en lang gylden strand med masser af vandsport og et fantastisk vandland, Faliraki Water Park. 

Pastida

Hvis du rejser 15 km ind i landet, kommer du til den rolige landsby, Pastida. Beliggende i bakkerne over kysten er det det ideelle sted at opleve den ægte græsk kultur. Slap af med en kop kaffe på det lokale torv eller udforsk det smukke landskab omkring byen med sine olivenlunde og cypresser. 

I det nærliggende Filerimos bakker finder du nogle af de ældste ruiner på øen, fra templer til underjordiske kirker. Og glem ikke det bedste af alt: Den spektakulære panoramaudsigt over Det Ægæiske Hav.

Hoteller og ferieboliger i Rhodos by

Hos Escapeaway håndplukker vi nøje de bedste hoteller og ferieboliger i Rhodos by. Bl.a. er det helt afgørende, at alle ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og fra gæster i andre lande.

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Rhodos by med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med udvalgte hoteller og ferieboliger i Rhodos by. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

>> Læs alt om hoteller i Rhodos by her

Læs mere om Rhodos by

Rejsemål i Rhodos

Find rejsen til Rhodos her

Populært i Rhodos by

Grækenland, Rhodos, Rhodos by
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Rhodos by
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Rhodos by
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér