Om Rhodos

Trods øens veludviklede turistindustri, har Rhodos stadig uspolerede små landsbyer ved foden af bjergene. Rhodos er også rig på arkæologiske seværdigheder som vidner om Rhodos' lange historie. Øens hovedby, Rhodos, er en af Europas bedst bevaret middelalderbyer og opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Især byens gamle bydel med enorme fæstninger og små snoede gader er en favorit blandt besøgende i Rhodos by.

Mens den nordlige kyst er kendt for livlige turistbyer, har sydkysten flere mere stille strande hvor f.eks. strandene ved Glystra, Pefki og Gennadi er fremragende. Rhodos' klipperige kyster med deres imponerende stenformationer og øens indre med frodige grønne skove er sammen med de skønne strande med til at gøre Rhodos til en af Grækenlands mest naturskønne øer.

Øens popularitet er umiskendelig, og de fleste vil med glæde tilbringe ferien med at nyde strandlivet og attraktionerne på Rhodos. Men der er også flere spændende muligheder for ekskursioner til nærliggende øer med skib. Nogle af de mest populære dagsture er til øerne Halki og Symi, og den tyrkiske by Marmaris er også nærliggende at besøge.

Rhodos er ca 1.400 km2 stor og har omkring 117.000 indbyggere.Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Populært på Rhodos

Grækenland, Rhodos, Ixia
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Kalithea
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Ixia
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

FAQ om Rhodos

I denne guide får du svar på nogle ofte stillede spørgsmål omkring den populære, græske ferieø Rhodos. Du kan blandt andet læse om:

•    Hvor Rhodos ligger og hvor stor øen er
•    Hvornår det er billigst at rejse til Rhodos
•    Hvordan vejret er på Rhodos
•    Hvor du skal bo på Rhodos
•    Hvad du skal se på Rhodos
•    Hvor den bedste strand på Rhodos ligger henne
•    Hvor lang tid det tager at flyve til Rhodos
•    Hvor klokken er på Rhodos
•    Hvilken valuta du bruger på Rhodos
•    Hvordan priserne er på Rhodos 

Hvor ligger Rhodos og hvor stor er Rhodos? 

Rhodos er en ø i Grækenland, og er den største ø i øgruppen De Dodekanesiske Øer. Øgruppen ligger i den østlige del af Middelhavet, kun cirka 18 km fra Tyrkiets kyst, ud for Marmaris. Rhodos er omkring 1.400 km2 (lidt større end Lolland), har en længde på cirka 80 km og er cirka 38 km bred. Øen huser omkring 117.000 indbyggere, hvor cirka halvdelen bor i Rhodos By, som ligger på øens nordlige spids. 

Hvornår er det billigst at rejse til Rhodos?

Som mange andre rejsemål i Syderuopa stiger prisen i juli måned samt i starten af august. Hvis du gerne vil til Rhodos, men ikke nødvendigvis vil afsted midt på sommeren, kan du også kigge på priser i foråret eller efteråret. Her kan du ofte finde rigtig fornuftige priser, og du vil samtidig også kunne opleve nogle lune, men ikke overvældende, temperaturer. Det kan du læse meget mere om nedenfor.

Hvordan er vejret på Rhodos?

Vejret på Rhodos er kendetegnet ved solrige somre med meget få regndage. Forårsvejret er oplagt for dig, der gerne vil ud og have nogle oplevelser i lune temperaturer. Sommervejret er derimod oplagt for dig, der vil have, at badeferien er sikret med varme temperaturer. Vi anbefaler dig at tage en tur ud til kysterne på denne tid af året, hvor du kan nyde de dejlige temperaturer og en behagelig brise – og så er det jo også muligt at kaste sig i bølgen blå. Hvis 28-31 grader er for varmt til din smag, kan du også vælge efteråret, hvor temperaturen falder lidt - men stadig er sommerlig og behagelig med en gennemsnitstemperatur på omkring 23-24 grader.

Her kan du se en samlet oversigt over vejret på Rhodos.

Hvor skal man bo på Rhodos?

Der er flere faktorer der spiller ind, når du skal vælge, hvor du gerne vil bo – fx er den nordlige del den mest befolkede og turistede del af øen. Men Rhodos har rigtig mange skønne byer at vælge imellem, og nedenfor kan du læse lidt om nogle af de mest populære byer.

Faliraki  
Her finder du nogle af Rhodos bedste strande, og det er et oplagt rejsemål for både par, singler eller hele familien. Er du til fest og farver, skal du helt klart besøge den kendte Bar Street og Club Street, som tiltrækker gæster fra hele byen. Er I derimod afsted hele familien, byder byen også på et væld af aktiviteter. Tag fx på en dagsudflugt til Faliraki Water Park som er et af de største vandland i Europa og det største i Grækenland. I Faliraki er stranden flere kilometer lang og afskærmet fra det åbne hav, så du vil opleve at bølgerne sjældent bliver særligt høje, og det derfor er en meget børnevenlig strand.

>> Se alle rejser til Faliraki her

Ialyssos 
Ialyssos er en livlig by og den næststørste på Rhodos. Her kan du spejde ud mod Tyrkiets kyst i horisonten, og så ligger Ialyssos kun 5 km fra Rhodos by. Der er ofte en frisk brise, som kan være rar i de varme måneder, og som gør stranden oplagt for vandsportsaktiviteter.

>> Se alle rejser til Ialyssos her

Ixia 
Ixias strand omkranser den smukke Ixia bugt og er et hit for familier, der gerne vil have nogle gode dage på stranden. Ixia ligger både tæt på Faliraki og Rhodos by. En smuk havenfronts-promenade fører dig langs kysten og hele vejen ind til Rhodos by.

>> Se alle rejser til Ixia her

Kalithea 
Byen ligger mellem Rhodos by og Faliraki på Rhodos’ østkyst. Da man kan gå langt ud i vandet på stranden uden at det bliver dybt, og der samtidig ikke er høje bølger, er det især egnet til børnefamilier. Du finder også mange små bugte her, så der er gode muligheder for at dykke og udforske verdenen under det turkisblå vand.

>> Se alle rejser til Kalithea her

Lindos 
Lindos skiller sig en del ud fra Rhodos’ andre byer med sin beliggenhed på en høj bakke, som giver en smuk udsigt over bugten. Gå en tur i ”den hvide by” mens du betragter de berømte, græske æsler trave igennem byens gader. Hvis du er inde i centrum af byen, vil æslerne også være ”din taxa”, da der er bilfrit. Byen kan både tilfredsstille dem som er interesseret i græsk historie, og dem som vil have livlige nætter på barer. Hvis du er dårligt gående, er Lindos ikke et oplagt valg, da der er mange trin og stigninger i byen.

>> Se alle rejser til Lindos her

Rhodos by 
Rhodos by er absolut øens turistcentrum, og det er her, at du finder flest berømte seværdigheder og det største udvalg af restauranter og barer. Det er også her, at du finder den historiske gamle bydel, som er spækket med traditionelle tavernaer. Rhodos by er ikke det oplagte valg til en strandferie, men det er perfekt, hvis du vil opleve bygninger, der vidner om fortiden og øens historie.

>> Se alle rejser til Rhodos By her

Hvad skal man se på Rhodos?

Som de fleste græske øer, byder Rhodos på masser af oplevelser for alle, og hvad man skal se på Rhodos afhænger dels af årstiden, men mest af temperament og personlige ønsker. Her giver vi dig 5 personlige favoritter, som du skal se på Rhodos:

Sommerfugledalen 
I sommerfugedalen kan du opleve et naturfænomen lidt ud over det sædvanlige! Dalen omtales på engelsk som ”Valley of the Butterflies”, mens det græske navne er ”Petaloudes”. Sommerfuglene kan opleves i sommerperioden, hvor de søger ly for varmen og samles for at parre sig. Nyd naturen når du går rundt i dalen, der består af små, snoede stier, vandfald og træstammer fyldt med de hvidstribede sommerfugle. 

Den gamle bydel
Intet besøg på Rhodos uden et visit til den gamle bydel! Det er en af de bedst bevarede middelalderbyer, som vi har i Europa, og er samme grund også en del af UNESCOs verdensarvsliste. Bag den 4 kilometer lange bymur finder du smukke, historiske bygninger, brostensbelagte gader, hyggelige små torve, restauranter og butikker. Slå dig ned på en af de mange terrasser når du har udforsket bydelen, snup noget at drikke og sug stemningen til dig. 

Faliraki Water Park 
Hvis du vil gøre børnene lykkelige (eller bare selv er en barnlig sjæl), så er en tur til Faliraki Water Park altid et hit. Vandlandet er Grækenlands største og byder på rutsjebaner for alle aldre, en ”Wave Pool” – og meget, meget mere. Inde på vandlandets hjemmeside er det muligt at læse meget mere om parken – tryk her.

De syv kilder
De syv kilder (også kendt som ”Seven Springs”) ligger bare en lille køretur fra Lindos og lige under 30 km fra Rhodos by. Her kan du opleve syv naturlige kilder der strømmer igennem dalen og ender nede i en lille sø, som er beboet af blandt andet ænder, fisk og skildpadder. Nyd den frodige natur i den lille skov, lyt til den beroligende lyd af det skvulpende vand – og slut eventuelt dagen af med et besøg på den lille café, som ligger ved søen.

Rhodos havn
Rhodos Havn ligger tæt på den gamle bydel, og det er her det meste af bådtrafikken strømmer til øen. Gå en tur og kast et blik udover bådene der pryder havnen eller slå dig ned på en af de mange restauranter og gå på opdagelse i det traditionelle, græske køkken. Du kan også vælge at kombinere besøget på Rhodos Havn med et besøg på Mandraki Havn, hvor du kan se byens varetegn - de to ikoniske søjler. 

Hvor er den bedste strand på Rhodos?

Svaret på dette spørgsmål kan selvfølgelig afhænge af, hvem du spørger - men vi vil klart sige, at Tsambika Beach er Rhodos bedste strand. Stranden ligger omkring 30 km syd for Rhodos by mellem Kolymbia og Lindos. Den er stenfri og byder på smukt, turkisblåt (lavt) vand, som gør den både smuk og børnevenlig. Hvis du ikke kun vil dase på stranden, er der også masser af aktiviteter at vælge imellem - du kan fx prøve kræfter med parasailing, eller du kan snorkle og udforske stranden under vandet. Er du mere til det kulturelle, kan du også besøge det ikoniske Tsambika kloster, som ligger ved strandens nordlige ende.

Hvor lang tid tager det at flyve til Rhodos?

Rhodos Diagoras Airport ligger ca. 15km udenfor Rhodos By, og lufthavnen har om sommeren gode forbindelser til hele Europa.

 • Flyvetiden fra København til Rhodos er ca. 3 timer og 20 minutter med direkte fly
 • Flyvetiden fra Billund, Aarhus/Tirstrup eller Aalborg til Rhodos er ca. 3,5 time med direkte fly
 • Flyvetiden fra Hamburg til Rhodos er ca. 3 timer og 15 minutter med direkte fly

Hvad er klokken på Rhodos?

Rhodos befinder sig i tidszonen EET, som står for Eastern European Time, og er derfor en time foran Danmark, ligesom fx. Finland og De Baltiske Lande. Klokken er derfor 13 på Rhodos, når klokken er 12 i Danmark. Du skal ikke være bekymret for jetlag, selvom tidsforskellen godt kan mærkes. Det kan anbefales at stå lidt tidligere op end normalt på afgangsdagen, også selvom du ikke har et tidligt fly. Omstilling mellem sommer- og vintertid følger de samme datoer som i Danmark.

Hvilken valuta på Rhodos?

Møntenheden på Rhodos er euro – og én euro svarer til cirka 7,5 kr. De fleste butikker og restauranter tager imod kreditkort. Du får valutaen til den bedste kurs, hvis du veksler i bankerne, men du kan ofte også gøre det i receptionen på de fleste hoteller - eller i hæveautomater. Tager du på en dagstur til Tyrkiet, skal du bruge tyrkiske Lira, men mange lokale butikker tager også imod Euro, ligesom man kan bruge Lira som valuta nogle steder på Rhodos.

Hvordan er priserne på Rhodos?

En overvejelse man typisk har, når man skal vælge rejsemål, er selvfølgelig prisniveau. Nedenfor kan du læse lidt om, hvad du i den forbindelse kan regne med, hvis du skal en tur til  Rhodos. 

Hvad koster det at spise på Rhodos?

Hvis vi skal starte med at sammenligne med priserne herhjemme, vil du opleve, at priserne på Rhodos (ligesom resten af Grækenland) er cirka halveret sammenlignet med, hvad du betaler i Danmark.  Som mange andre byer er det altid dyrere, hvis du spiser midt inde i centrum -  men hvis du leder lidt, kan du finde måltider til helt fornuftige priser. En let frokost kan ofte klares for cirka 60 kr, mens et aftensmåltid for 2 på en god restaurant kan findes for cirka 250 kr. Drikkepenge er ofte inkluderet i regningen, men det er normalt at ligge omkring 10% oven i, hvis du har været glad for servicen. Prismæssigt er det altså ikke overvældende - men er en smule dyrere end andre populære rejsemål som fx Mallorca eller Portugal. 

Melder tørsten sig i løbet af dagen, kan du regne med at købe en vand i butikkerne for cirka 5 kroner, en sodavand for cirka 12, og en øl kan du finde for cirka 25 kr. 

Hvad koster det at køre i taxa på Rhodos? 

Taxaerne kører ofte på taxameter, men det er altid en god idé at aftale en fast pris. En taxi fra lufthavnen til Rhodos by koster cirka 180 kr, mens det fra lufthavnen til Faliraki koster cirka 230 kr. Fra Rhodos by til nabobyen Ixia skal du af med cirka 80 kr, hvis du hopper ind i en taxi. 

Hvad koster turistskatten på Rhodos?

Turistskatten ligger typisk på omkring 1,5-4 euro pr. nat afhængig af hotellet. 

 

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér