Rejser til Samos

Samos er en mindre græsk ø i det Ægæiske hav, tæt på den tyrkiske kyst. Her kan du holde ferie i græsk idyl, frodige omgivelser og have adgang til nogle af de flotteste strande i Grækenland. 

Den solindhyllede græske ø Samos ligger lige ud for Tyrkiets kyst i det klare blå Ægæerhav. Som en af de roligere af de græske øer byder den på afslappede kystbyer, smukke sandstrande og uspoleret naturlig skønhed. Hos Escapeaway sælger vi rejser til Grækenland hvor du bor på nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser. En rejse til Samos med Escapeaway er således et hop ud i Middelhavets skønhed og med ophold på et hotel med charme og stil.

Rejser for hele familien

Samos er en fantastisk feriedestination for familier. Øens naturlige skønhed og forholdsvis små afstande til attraktioner, gør den perfekt til familieferier. Samtidig er der mange forskellige aktiviteter og ting at lave for børn, så der bliver aldrig  et kedeligt øjeblik på ferien (uanset deres alder!). Eupalinos tunnel er en af disse aktiviteter, og et absolut must; den gamle akvædukt kombinerer historisk spænding med børnevenlig udforskning på sublim vis! Potami-vandfaldene, Pythagoras Hule og den surrealistiske skønhed ved Mikro Seitani-bugten er alle også et besøg værd for hele familien. Der er selvfølgelig også Samos' talrige gyldne strande, bugter og vige, hvor du kan nyde havet, sandet og solen. Når mor og far har lyst til lidt tid væk fra sandet, kan de tage til Samos Vinmuseum og få en rundvisning med smagsprøver - og børnene kan lære en ting eller to om vinens rejse fra drue til glas. Familier vil elske den naturlige og hjemlige stemning på Samos, og du vil elske hvert minut af din rejse i dette græske paradis. Læs mere om rejser for familien under beskrivelsen af de enkelte hoteller.

Rejser for voksne

Par som rejser til Samos vil elske øen for dens perfekte balance mellem natur og kultur, liv og ro - ganske enkelt et græsk paradis! Øen byer byder på alt, hvad en rejse bør indeholde af kultur, museer, historie, spænding og velsmagende lokale retter. Resten af Samos er fuld af smukke perler, idylliske strande, drømmeagtige fiskerbyer og krystalklart vand. En båd-tour giver et fantastisk perspektiv på Samos' fantastiske kystlinje, mens I nyder et glas bobler sammen, eller hvis I føler jer mere energiske, kan I prøve lidt snorkling i og omkring nogle af de smukke bugter og vige. Hvis I er til større hoteller, er Fito Aqua Bleu alt, hvad I kan drømme om og mere til, når det gælder om at nyde solen og poolen, slappe af med en SPA-oplevelse efterfulgt af  en drink i cocktailbaren, mens I slapper af og mærker efter, hvad smagsløgene hungrer efter til middag. Samos venter på dig!

Sådan finder du en rejse til Samos med Escapeaway

Med Escapeaway kan du rejse til Samos fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller på Samos, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Rhodos
>> Læs også om rejser til Lefkas

Rejsemål i Samos

 • Pythagorio
  6 hoteller
  Pythagorio regnes af kendere for en af de smukkeste byer på Samos. Den er da også umådelig charmerende med dens lille havn og smalle gader med pastelfarvede huse med røde tegltage, der breder sig op ad en bakkeskråning over det azurblå hav.
 • Kokkari
  4 hoteller
  Det er ikke mange år siden, at Kokkari blot var en søvnig fiskerby. Den tilbagelænede atmosfære er intakt, men i dag er det ikke det gode fiskeri, men den smukke beliggenhed ved det azurblå hav for foden af de grønne bjerge, som er hovedattraktionen.
 • Samos by
  3 hoteller
  Samos by, der også er kendt som Vathi, er med sit stemningsfulde havnemiljø og hyggelige gågader et af øens mest attraktive rejsemål, hvis du vil kombinere byens mange tilbud med afslappende strandliv. Herfra er det nemt at udforske resten af Samos.
 • Kerveli
  2 hoteller
  Kerveli ligger for foden af grønne bjerge ved en lille bugt. Her kan du slappe af på stranden ved det krystalklare hav eller nyde den fredelige atmosfære med et lækkert måltid på en hyggelig taverna. Kerveli føles afsides, men ligger blot 9 ... km fra Samos by. Læs mere
 • Karlovasi
  1 hotel
  Karlovasi er den næststørste by på Samos. Byen som ligger på øens nordvestkyst, er et ideelt valg, hvis du vil kombinere afslappende strandliv ved det krystalklare hav med spændende sightseeing og udflugter ind i baglandet.
 • Marathokampos
  1 hotel
  Landsbyen Marathokampos ligger på siden af Kerkis-bjergene med flot udsigt ned mod det azurblå hav. Der er få kilometer ned til en af de længste og bedste sandstrande på Samos, men samtidig er du på sikker afstand af de mere turistede områder.

Populære hoteller i Samos

Grækenland, De Græske Øer, Samos, Karlovasi
9,1
Fabelagtigt
225 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 36 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Samos, Pythagorio
9,5
Fabelagtigt
219 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 70 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Samos, Marathokampos
9,4
Fabelagtigt
106 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Inspiration og fakta

Når du rejser til Samos finder du bl.a. et livligt natteliv i den sprudlende hovedstad Vathy, men også mange små landsbyer, hvor den traditionelle livsstil er blevet bevaret. Samos er også en fantastisk destination for historieelskere, med kendte navne fra Hera til Pythagoras, som stammer fra disse kyster. Der er nogle fascinerende arkæologiske steder at opdage, fra tunneler til templer, mens aktive feriegæster vil elske de vandrestier, der tilbydes. Sæt tænderne i lækker græsk mad, nyd et glas (eller fem) af den lokale søde muskatvin og betagende udsigt over bjerge, frugtplantager og gyldne strande.

Oplevelser i din ferie

Hvis du kan få dig selv til at søge væk fra de smukke strande, har Samos mange andre ting at se og udforske. Den historiske by Pythagorion er dér, hvor mange af øens vigtige historiske vartegn er. Besøg ruinerne af den græske gud Heras gamle tempel, bliv betaget det smukke slot Lykougos Logothetis, og sæt noget tid af til at huske den mand, der bragte favoritten blandt teoremer til skolen, ved Pythagoras monument. Det fredfyldte kloster Panagia Spiliani er også et besøg værd og et dejligt sted at nyde et øjebliks fred og tænde et lys.

Samos’ landområder er lige så naturskønne som strandene. Besøg det buldrende Potami-vandfald, forbrænd frokosten med en cykeltur langs stierne ved Ampelos-bjerget, og udforsk de stejle huler på Votsalakia. Tilbage ved stranden kan du finde masser af bådture for at opleve øen fra et andet perspektiv og deltage i dykning.

Kulturentusiaster har nogle interessante museer og gallerier at udforske på Samos. Mange er selvfølgelig fokuseret på den fantastiske arkæologi på denne gamle ø, men du kan også besøge Samos Vinmuseum, Karlovasi Garverimuseum og det populære Kallisti Galleri.

Strande

En rejse til Samos binger dig frem til nogle af de smukkeste strande i Det Ægæiske Hav og her er masser at vælge imellem, om du så er til de livlige og sandede eller fredelige og småstensbelagte. De store strande i Kokkari og Pythagorion er brede og rene med masser af caféer og barer på stranden samt liggestole, parasoller og vandsport såsom windsurfing og kitesurfing. Den smukke strand ved Tsamadou er en af de mest naturskønne på øen - og stedet at tage hen for at få solbrun hud på hele kroppen ved øens eneste officielle nudistområde!

På den roligere side er den lille strand Posidonio en afsondret og rolig bugt med duftende fyrretræer til at give noget skygge, roligt vand og et par taverner, der serverer friske skaldyr og lokale retter. Alternativt kan du tage til den lille strand Mykali, som er perfekt til afslapning og solbadning, mens du nyder den fantastiske udsigt over den tyrkiske kyst over det himmelblå hav.

Aktiv ferie

Aktivitets- og eventyrssportsgrene er hjertet i en Samos-ferie, og du bliver hårdt presset, hvis du vil nå igennem alle muligheder! Havkajak er et godt sted at starte, og blandingen af adrenalin og ro i det krystalklare saltvand er en fantastisk forfriskende oplevelse. Du kan også komme under bølgerne med dykning uden for kysten; de dybere farvande giver nogle fantastiske møder med dyrelivet og den uvurderlige følelse af frihed. Samos er også hjemsted for et stort udvalg af andre vind- og vandsportsaktiviteter, så tag hen til specialistcentret i Pythagoreion, og tag for dig af de mange tilbud - alle niveauer er taget højde for, om du så er mester over bølgerne eller helt nybegynder! Hvis du har behov for at genoplade næste dag, er båd-tours eller sejlture en nem og uundværlig måde at opleve en solnedgang. Den eneste udfordring ved din actionfyldte eventyrferie på Samos vil være at vælge, hvad du vil, da valgene tilsyneladende er uendelige!

Kulturlivet

Den smukke, rolige og idylliske ø Samos har en rig kulturel og historisk arv, som du kan nyde under din ferie. Historieentusiaster og bare almindelige besøgende vil elske et besøg på det fascinerende sted Pythagoreion, resterne af en gammel byhavn, som du kan udforske, som du vil. De meget lærte besøgende vil vide, at øen var fødestedet og hjemmet til den berømte filosof Epicurus og matematikeren Pythagoras, og museerne fejrer begge mænds liv og værker. I det arkæologiske museum finder du også en fascinerende udstilling om Heras tempel, der blev grundlagt på øen, og du finder mange fascinerende fund i det prægtige fossilmuseum. Samos har også en række af festligheder, bl.a. et særlig specielt arrangement, der finder sted i august hvert år for at fejre Jomfru Maria. Hele øen samles til denne særlige lejlighed for at nyde de gode lokale fødevarer. Som ved de fleste af de græske øer bliver en rejse til Samos ikke blot en smuk rejse med meget godt til øjet, men også til et tag-selv-bord af kultur og middelhavsmystik.

Maden og drikke

Samos er bestemt en ø, der elsker vin og mad! Fest og festivaler finder sted næsten hele året rundt, med arrangementer til ære for alle, lige fra de hårdtarbejdende lokale fiskere og til guderne i det antikke Grækenland. Ud over fine vine og friske lokale fødevarer vil du elske de farverige fester med musik, dans, parader og aktiviteter - du vil føle dig som en af de lokale på Samos, fra det øjeblik din ferie begynder. Som hjemsted for den søde og sprøde muskatvin er Samos også et fint feriemål for fans af den gode drue. Du kan nyde den på et fantastisk udvalg af restauranter, der serverer fine skaldyr og paradis-på-tungen-middelhavsmesterværker. Du vil elske al fresco spisestueoplevelserne på Stella, AAA og Irodian Garden Restaurant, og du vil blive helt forelsket i retterne, servicen og havudsigten fra Meltemi. Vin og spisning er lyksalighed på Samos, og duften og smagene fra Middelhavet vil få dig til at ønske, at din ferie aldrig ender!

Nattelivet

Hvis du rejser til Samos med visioner om en livlig, varieret og ganske enkelt fantastisk nattelivsoplevelse, vil du være glad for, at du valgte dette fantastiske græske paradis. Uanset om du er mere til en rolig strandbar, hvor man kan danse natten væk til lyden af bølgerne, en taverna med cocktails og selskab eller til at tænde ild under dansegulvet på en natklub, vil du blive overrasket over det store valg, øen har at byde på. Vathy har masser af liv over sig med sine klynger af barer og diskoteker, mens aftener i Karlovassi og Pythagorion også er fyldt med festånd og glade tider. Hvor du først tager hen vil afhænge af stemningen om aftenen, men Café Del Mundo er et godt valg for god service, kvalitetscocktails og jazz-toner. Blue Boat Cocktail Bar er også en fantastisk oplevelse, og Goal Bar og dens liggestole og storskærme er det perfekte sted at slå sig ned og se noget sport.

>> Læs også om luksushoteller i Grækenland her
>> Sådan booker du en pakkerejse til Grækenland

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her