Rejser til Santorini

Den græske vulkanø Santorini er sammen med de nærliggende øer Thirasia og Aspronisi i virkeligheden resterne af en større ø, som delvist kollapsede og sank i havet under et gigantisk udbrud for omkring 3.600 år siden. I dag er Santorini et af det græske øhavs smukkeste og mest populære rejsemål. Et spektakulært vulkankrater med udsigt over det azurblå hav og en unik græsk gæstfrihed venter dig på denne specielle ø. Hos Escapeaway er vi specialist i billige rejser til Santorini i Grækenland hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Byer på Santorini

Santorini, der på græsk officielt hedder Thira, ligger i Det Ægæiske Hav omtrent halvvejs mellem Athen og Kreta. Af de 33 beboede øer i Kykladerne hører Santorini sammen med Mykonos til blandt de mest kendte rejsemål takket være ikke blot øens fantastiske landskaber, men også dens hyggelige byer. Det gælder for eksempel den nok mest fotograferede by Oia på den nordlige del af øen, hvorfra du kan nyde de smukkeste solnedgange over det azurblå hav, og hovedbyen Thira (også kendt som Fira), som indbyder til mange timers udforskning af smalle, romantiske gader. Uanset hvor du bevæger dig hen på Santorini, vil du få lyst til blot at stoppe op for at beundre de betagende udsigter mod havet ned over de hvidkalkede huse, blå kuppelkirker og langstrakte vinmarker.

Generelt er byerne, der ligger ved vestkysten langs calderaens kant, de mest populære destinationer og har det bedste natteliv. Rejser du til Santorini med børn og derfor måske søger lidt mere fredelige omgivelser er badebyerne ved den sydøstlige kyst mere oplagte valg. Lige meget hvor dit hotel ligger, har du dog alle øens seværdigheder og attraktioner inden for din rækkevidde. Det inkluderer de mange gode restauranter og hyggelige tavernaer, hvor du kan fordybe dig i det græske køkkens mange herligheder.

Spektakulære vandrestier og lavastrande

Særligt i foråret og sensommeren med deres komfortable temperaturer er det oplagt at udforske øen til fods. Du kan for eksempel vandre fra Fira til Oia, hvor du undervejs på den omkring 3-4 timers lange rute forkæles med spektakulære panoramaudsigter fra kanten af calderaen. Rejser du til Santorini midt på sommeren, bør du starte din vandretur tidligt på dagen for at undgå middagsheden. Er du først og fremmest rejst hertil for at slappe af, er der naturligvis også rig mulighed for det på øens skønne strande. I Perivolos og Perissa på øens sydøstlige kyst strækker lavastrandens mørke sand sig for eksempel kilometervis langs det krystalklare, lune hav.

I Santorinis indre mellem vestkystens dramatiske klipper og østkystens fristende strande kan du opleve mere uberørte, traditionelle græske landsbyer og talrige vingårde, hvor der ofte bydes på prøvesmagninger og guidede ture langs vinstokkene. Santorini er med andre ord et rejsemål, der trods sin forholdsvis beskedne størrelse byder på mange muligheder, uanset om du rejser med børn, som par eller alene.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller på Santorini