Rejser til Fira

Fira er Santorinis smukke hovedstad, som med sin beliggenhed på den spektakulære halvmåneformet vestkyst og kosmopolitiske stemning er et af øens mest interessante rejsemål. Fantastiske udsigter over det azurblå hav, et væld af butikker og restauranter samt øens bedste natteliv betyder, at her er noget for alle. Rejser du til Fira, har du desuden et glimrende udgangspunkt for at udforske resten af den facinerende ø.

Fira, der også ofte kaldes for Thera eller Thira, strækker sig langs kraterkanten og spektakulære udsigtspunkter er ingen mangelvare her. Selvom man aldrig bliver træt af at nyde det fantastiske vue fra kanten af byen, er det også værd at give resten af Fira sin opmærksomhed. I de smalle gader mellem de charmerende hvidekalkede huse og små kirker med koboltblå kupler summer det af liv. Fira har omkring 2.000 faste beboere og er ikke større, end at du sagtens kan udforske den til fods.

Fristes du undervejs på din spadseretur rundt i Fira til at kigge indenfor i nogle af de mange spændende butikker, kan det dog alligevel godt ende med at tage sin tid. Heldigvis er der også rigeligt med muligheder undervejs for at slå sig ned på en café for at hvile benene og få sig en forfriskning, mens man betragter folkelivet. Vil du se mere af øen på en vandretur, er det oplagt at følge ruten fra Fira ud til Oia på nordspidsen af øen.

Udflugter

Vandreturen ud til den berømte og meget idylliske landsby Oia står højt på ønskelisten hos mange, som rejser til Fira. Den tager cirka 3-5 timer afhængigt af, hvor mange pauser du tager undervejs, hvilket der er rig lejlighed til. Undervejs passerer du således blandt andet gennem hyggelige Imerovigli, der også klynger sig til klippekanten højt oppe over havet. Start gerne tidligt om morgenen eller sidst på eftermiddagen for at undgå heden midt på dagen.

Vandreturen ud til Oia er med god grund berømt, men der er meget andet at opleve på en rejse til Fira. I og med at hovedstaden er knudepunkt for øens bustrafik, kan du nemt tage på udflugter til næsten alle andre dele af Santorini. Det er en fordel, hvis du for eksempel får lyst til at slænge dig på de mørke lavastrande ved Kamari på østkysten eller besøge vinbyen Megalochori.

Sådan bestiller du din rejse til Fira

Brug søgemaskinen her på siden til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Fira og på resten af Santorini. Kombinér eventuelt i samme ombæring med en flybillet til øens lufthavn. Så risikerer du ikke søsyge på den timelange færgetur fra det græske fastland. Det er en god ide at booke i god tid, hvis du vil rejse hele vejen til Santorini med fly. Du vælger selv om du vil rejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Det hele får du så som en samlet pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Fira

Populære hoteller i Fira

Grækenland, De Græske Øer, Santorini, Fira
9,7
Fabelagtigt
266 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Santorini, Fira
9,4
Fabelagtigt
117 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Santorini, Fira
9,1
Fabelagtigt
899 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)