Rejser til Kamari

Kamari på den østlige side af Santorini er kendt for sin kilometerlange strand. Det mørke lavasand og små rullesten, som i dag lokker ferierejsende til fra hele verden, er et håndgribelig bevis på øens vulkanske oprindelse. I dag ånder der fred og idyl her ved vandkanten, men sådan har det ikke altid været. Ved et enormt vulkanudbrud omkring år 1600 f.v.t., sank en stor del af Santorini således i havet. Det såkaldte Thera-udbrud var et hårdt slag for den minoiske kultur i Middelhavet, og det er formentlig her sagnet om det sunkne kontinent Atlantis har sin oprindelse.

Det er da også et unikt landskab, der venter dig på en rejse til Kamari. Santorini udgør sammen med nogle mindre naboøer resterne af den tidligere større vulkanøs kraterrand. Den stejle, spektakulære inderside af kraterranden kan du se på udflugter vestpå til for eksempel Imerovigli eller Oia. På øens østlige side er det derimod flade sand- og stenstrande, som kendetegner landskabet. Det er Kamari et godt eksempel på. 

Velorganiseret badeby

Stranden ved Kamari er meget velorganiseret med udlejning af liggestole og parasoller. Du kan selvfølgelig også blot selv finde en plads på det mørke sand med et badehåndklæde. Langs stranden løber en promenade, hvor restauranter, caféer og strandbarer ligger som perler på en snor. Mange steder henvender menuen sig tydeligvis til badebyens mange internationale besøgende, men flere steder serveres der også lækre retter fra det traditionelle græske køkken. Går du lidt længere op i byen, finder du butikker og supermarkeder med alt, du behøver i løbet af ferien.

Er det et afslappet, familievenligt rejsemål, du søger på Santorini, er Kamari et rigtigt godt bud. Mod syd rejser bjerget Mesa Vouno sig og adskiller Kamari fra Perissa. Det er muligt at vandre op ad bjerget for at nyde den smukke udsigt øverst oppe. Du kan dog også tage en vandtaxi om til nabobyen, hvis du vil prøve stranden her uden at skulle vandre op over bjerget eller køre hele vejen uden om. Selvom det med de indbydende strande lige for døren er fristende blot at dase i vandkanten, er der meget andet at tage sig til og opleve på en rejse til Kamari.

Det kan også varmt anbefales at bruge en rejse til Karmari som en chance for at udforske resten af øen. Med de lokale busser kan du nå rundt til det meste af øen, som udover andre skønne strande og flotte vulkanlandskaber byder på spændende kulturelle oplevelser.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kamari