Rejser til Oia

Oia klamrer sig ind til klippen på Santorinis nordspids højt oppe over det gamle vulkankrater. Den betagende panoramaudsigt over Det Ægæiske Hav, som har indtaget krateret, er især hen mod solnedgang næsten umulig at tage øjnene fra, og er nok en af de mest fotograferede i Grækenland. Selve byen Oia hører dog også til en af de mest fotogene i landet med dens charmerende hvidkalkede huse, hvis koboltblå tage uden tvivl pryder mange fotoalbums verden over.

Storslået og intim

Det er en uforglemmelig oplevelse blot at udforske de smalle stræder i Oia, hvor der er masser af hyggelige kringelkroge, hvor du pludselig står med et nyt flot vue, der skal foreviges. Byen er ganske vist ikke så stor, men det er nok at se. Det er for eksempel også fristende at kigge indenfor i en af byens spændende gallerier og butikker, hvor de mange fastboende kunstnere sælger deres værker. Da Oia er et af vulkanøens mest kendte og eksklusive rejsemål, har du på en rejse hertil rig mulighed for at nyde udsigten og den idylliske stemning på en restaurant. Vil du kunne nyde solnedgangen med dit måltid, bør du dog reservere bord i god tid.

Oia er en af de mest kendte byer på Santorini og får i højsæsonen mange besøgende i løbet af dagen. Men har du din base for ferien her, har du ideelle muligheder for at opleve Oia fra dens bedste, mere rolige side for eksempel om morgenen eller sidst på dagen. Har du friske ben, kan det også anbefales at gå ad den lange trappe ned til Ammoudi-bugten neden for byen. Her ligger en stribe hyggelige tavernaer, med lækre fiskeretter på meuen. Følger du dig for tung i maven til at gå tilbage op til Oia, er der som regel mulighed for at hyre en taxi til at hente dig.

Der er nogle, som hopper i det fristende, turkisblå hav fra klipperne nede ved Ammoudi. Men er det afslappende strandliv du søger, er det mere oplagt at lave en udflugt til en af øens berømte, mørke lavastrande. Med taxi eller egen lejebil er der for eksempel kun 5 kilometer til Baxedes. En anden populær aktivitet, når man rejser til Oia, er gå ind til Fira. For mange rejsende står denne vandretur ind til hovedstaden ofte højt på ønskelisten for ferien. Det er da også unægteligt, at denne rute byder på nogle af de flotteste udsigter på Santorini. Undervejs passerer du Imeroviglio og Firostefani, hvor det kan være fristende at blive hængende på en café.

Bestil din rejse til Oia her

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hyggelige hoteller i Oia, vi har udvalgt til vores program. Vi er specialister i rejser til Grækenland, hvor du bor på håndplukkede hoteller. Du kan rejse lige så længe, du ønsker og vil du bo flere steder på Santorini, kan du nemt kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Oia