Rejser til Perissa

For foden af det højeste bjerg på Santorini, Mesa Vouno, finder du Perissa, et af øens største feriesteder. Byen har de traditionelle hvidkalkede huse med blå vinduesskodder, som man forbinder med det græske øhav. Byen er dog af forholdsvis ny oprindelse, da det meste af den stammer fra 1960'erne. Men selvom Perissa måske nok ikke har lige så meget af den autentiske landsbyatmosfære, som du kan finde andre steder på Santorini, er feriebyen alligevel et charmerende bekendtskab.

Det skyldes ikke mindst den kilometerlange strand med det karakteristiske mørke lavasand, som strækker sig ned forbi nabobyen Perivolos. Det er da også først og fremmest på grund af den gode badestrand, at de fleste bestiller en billig rejse til Perissa. Stranden strækker sig langs det indbydende blå hav for foden af de høje klipper.

Hvem vil kunne Perissa?

Sammen med nabobyen Perivolos tiltrækker Perissa ferierejsende i alle aldre. Her har man alt, man behøver på en badeferie inden for kort afstand. Det tiltaler både børnefamilier, par og unge.

Nede langs med stranden ligger der mange hyggelige tavernaer, butikker, barer og caféer. Vil du ikke kun slikke sol eller bade, er der desuden masser af muligheder for at fordrive dagen med former for vandsport. Det er ikke kun om dagen, at der er liv langs vandet.

Udover den lange strand, hvor der i sagens natur altid er god plads, er Perissa således kendt for at at have et godt natteliv. Særligt langs strandvejen er der barer, som holder længe åbent og ofte har live musik. Her samler de ferieglade unge sig i højsæsonen. Nattelivet i Perissa og Perivolos er dog mere afdæmpet end Kamari på den anden side af det store bjerg.

Udflugter

Et godt tip til en udflugt, når du rejser til Perissa, er et besøg til oltidsbyen Thira, der ligger på toppen af Mesa Vouno. Her kan du se resterne fra et 3000 år gammelt bysamfund. Alene udsigten er dog turen derop værd. På modsatte side af bjerget ligger den anden populære badeby, Kamari, der ligeledes har en lang strand.

Det kan være svært at løsrive sig fra det afslappende strandliv i Perissa. Men trænger du alligevel til lidt afveksling, kan det varmt anbefales at tage en tur på tværs af øen med bus eller taxi. Her er der ikke de samme lange strande, men til gengæld et spektakulært kystlandskab med vulkankraterets stejle sider.

Der er regelmæssige busforbindelse til Fira, som ligger blot 15 km væk. Den stemningsfulde hovedstad er øens trafikale knudepunkt, så herfra kan du køre videre med bus til de fleste andre byer på Santorini. En tur ud til Oia på nordspidsen bør du for eksempel ikke gå glip af. Byen ligger med en svimlende udsigt over det azurblå hav og har eftersigende de smukkeste solnedgange.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Perissa