Rejser til Skiathos

Skiathos er en lille ø i øgruppen Sporaderne og var et af de rejsemål, der blev udviklet med turisme for øje. Hotellerne på øen er til at betale, og dette gør en rejse til Skiathos til et glimrende valg for den der ønsker at opleve et højt niveau til få penge. Hos Escapeaway kan du vælge at bestille din rejse til Skiathos som samlet pakke med fly og hotel, eller selv stå for rejsen til Skiathos og blot bestillet et af de nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser, som du finder i programmet herunder.

Den lille ø har en rig historie og smukke strande, og den summende hovedby på Skiathos (Skiathos By) byder på en dynamisk blanding af flamboyant nybyggeri ud til havet og skjulte skatte i de gamle bydistrikter, der leder op til Tris Ierarhes- og Agia Triada-kirkerne. Med sin korte færgetur til naboøen Skopelos er Skiathos en fortrinlig base for videre udforskning af de smukke, græske øer. 

>> Læs også om rejser til Mykonos

Oplevelser i din ferie

Lige så vel, som I vil have muligheden for at bevæge jer gennem Skiathos’ varierede terræn – en ø med besnærende kyster og bjerglandskaber – vil I også have et godt udgangspunkt for at tage færgen til andre steder i Grækenland, for eksempel Skopelos og Volos.

Før I gør dette, ville I dog få glæde af at sætte jer til rette på en af de mange tavernaer langs Megali Ammos og få en snack eller to som brændstof til jeres ekskursioner, da den farverige lokale kogekunst er en ideel måde at fylde maven. Pubs og barer er også talrige, så hvis I ønsker det, kan I let skaffe et par cocktails til at starte aftenen ud med, mens I nyder solnedgangen under jeres ferie på Skiathos. Nyd fredfyldte dage på de pragtfulde sandstrande, før I vender snuden mod byen om aftenen, få børnene tilmeldt en vandsport eller to, så de er tilfredse, eller gå ture langs de gamle stræder, og se på alle de søde, små butikker – ferien på Skiathos er fuld af muligheder, ligegyldig hvad I har af planer for jeres næste eventyr!

Strande

En af hovedattraktionerne, når man rejser til Skiathos, er øens fantastiske strande. Stranden i Skiathos By, Megali Ammos, er et godt sted at starte jeres strandferie. De fleste strande ligger op imod fyrreskove og har krystalklart vand og blødt sand. Koukounaries er den største og mest populære strand og strækker sig i form af en hestesko, med de typiske fyrretræer og gult sand, som gør stranden til et herligt sted at slappe af. Forvent alle mulige slags bekvemmeligheder her med vandsportsgrene, solsenge og cafeer. Besøg Kolios eller Trolous, og se de smukke strande af samme navne. På nordsiden af Skiathos finder I Lalaria – en vildere, mere afsides strand med grotter og storslåede klippeformationer. Her kan man tage nogle fantastiske billeder og gå ture, selvom stedet er mindre godt til svømning og solbadning. Naturister plejer at tage til sandstranden Banana, tæt ved Koukounaries, hvor der er roligt og lavvandet. 

Der er masser af andre små strande med bekvemmeligheder og spektakulære omgivelser. Ved Plakes ligger cafeer og huse hele vejen ned til stranden, og her behøver man ikke gå langt for at finde noget at spise eller drikke efter at have spenderet en doven eftermiddag i sandet.

Maden og drikke

Opdag din indre foodie, mens du henfalder til den lækre og sunde middelhavskost; bestående af farverige peberfrugter, oliven og selvfølgelig alt godt fra havet.

Skiathos lægger hjem til utallige lokale restauranter og tavernaer, som serverer al slags mad, rangerende fra simpelt og smagfuldt grillet kød, til Mezze; et stort udvalg af mindre retter som hummus og halloumi-ost og forskellige salater, som hele bordet kan deles om. 
Det er ikke ualmindeligt i græsk kultur at blive ved med at spise, mens man tager ud til drinks på en bar, så middagen kan hurtigt vare meget længere, end de fleste er vant til.  Lokalproducerede vine bliver ofte drukket sammen med maden, og Ouzo, den lokale, anisbaserede spiritus, er også en favorit blandt de lokale. Når du rejser til Skiathos må du heller ikke gå glip af at smage den lokale dessert Baklava. De små fiskelandsbyer Kolios og Troulos ved kysten er også gode steder at prøve den traditionelle græske landsbymad. 

Hvis du foretrækker at nyde traditionel græsk mad i mere moderne og mindre rustikke omgivelser, så kan du med fordel prøve Olive Land. Og ydermere, hvis du bestemmer dig for at tage en pause fra græsk mad, er Medousa en populær italiensk restaurant.

Nattelivet på Skiathos

På grund af årtiers etableret turisme kan Skiathos prale af et livligt natteliv med barer og natklubber af mange forskellige arter. De mest kendte natklubber i Skiathos by, Kahlua og BBC, finder man nordøst for havnen langs vandet. Begge steder har et moderne design og layout og spiller de nyeste elektroniske hitsange. 

Der er ikke mangel på muligheder, hvis man foretrækker livlige barer frem for natklubber.  Phedrock Bar, ligesom Danny og Zoe's Blind Dog (som begge ligger i Skiathos by), er populære expat-ejede barer; perfekte til at få lidt at drikke og møde andre mennesker, der er på ferie. Foretrækker man at høre rockmusik, når man er ude, bør man besøge barerne Totem og Rock ‘n’ Roll, som begge ligger i Skiathos by. 

De Facto Bar er øens mest populære og velkendte homobar, mens den tilbagelænede cocktailbar Gin Fish tilbyder en mere afslappet atmosfære. 

Rejser "kun" for børn

Med i alt over 60 strande vil familieferier til Skiathos betyde masser af solbadning, svømning og sandslotsbyggeri. Barskere vande, som appellerer til alle slags vandsportsentusiaster, findes på øens nordside, mens sydsiden med sit klare vand er ideel til en afslappende badedag. 

Gå ikke glip af open air-biografen Akkiton på gaden Papadiamantis i Skiathos by. Se engelsksprogede film med græske undertekster, i en rustik og unik græsk øby-atmosfære. Over sommeren er der forestillinger de fleste aftener. 

Lej snorkeludstyr og tag familien ud på en vidunderlig dag med snorkling. Benyt jer af de krystalklare vande ud for kysten, og vær vidne til det farverige marineliv, der udfolder sig lige under overfladen. 

Læs mere om rejser hvor du bor på børnevenlige hoteller

Rejser til Skiathos kun for voksne

Rejsemålet Skiathos er en ø med mange vidunderlige attraktioner, som tiltrækker par fra hele verden, der leder efter en blanding af oplevelser og tiltrængt alenetid på deres ferie.  

Start jeres romantiske græske ø-eventyr med at booke billetter til Carousel Cruise. Denne magiske tur bringer jer forbi betagende kyster og de berømte Blue caves, før den går videre til Grækenlands fastland, hvor man kan nyde sin frokost i en fiskerlandsby. Derefter går turen til en ubeboet ø, hvor man har mulighed for at svømme før hjemturen tilbage til Skiathos. Hvis I vil have en smagsprøve på den helt karakteristiske Skiathos-oplevelse, så besøg Lalaria strand. 

De mange udsøgte middagsoplevelser, rangerende fra folkloristisk, rustikt og lokalt, til moderne luksusrestauranter, gør det at tage ud at spise til en fornøjelse, man kan se frem til. Nyd den dejlige mad, del en flaske vin, og nyd den stemning, et simpelt stearinlys formår at kreere. 

Skiathos er hjemsted for et stort antal romantiske hoteller, som er specielt designet til at give par en god oplevelse. Det at gøre et luksushotel til jeres midlertidige hjem er med smukke omgivelser og eksklusiv service en af de bedste måder, I kan nyde hinandens selskab på og få så meget som muligt ud af jeres tiltjente ferie. 

Vil i på børnefri ferie, så læs mere om rejser hvor du bor på hoteller kun for voksne

Aktiv ferie på Skiathos

For de eventyrlystne typer er der rigeligt af ting at lave på en ferie på Skiathos, som kan få pulsen lidt op i tempo. Meget af dette finder sted i og omkring vandet – prøv for eksempel at sejle, dykke eller måske surfe, mens du er her, og benyt dig af en af de fremragende vandsportsskoler.

Med rig mulighed for billige fly til Skiathos er eventyret aldrig uden for rækkevidde. På øen findes der uberørt skønhed i overflod, som venter på at blive udforsket. 

Længere inde i landet er der masser af glimrende steder at vandre i regionens frodige fyrreskove – det værende sig alt fra rolige spadsereture til udfordrende vandring. landsbyerne Kolios og Trolous, eller området ved Achladies, er alle gode steder at starte sit eventyr. 

Kulturlivet

Som med mange af de græske øer er rejsemålet Skiathos rigt benådet med historie og kultur. Der er flere klostre, som er værd at besøge, mens man er her; for eksempel det gamle Panaghia Ekonistria-kloster eller klosteret Panghia Kechria, såvel som det mere berømte Evanelistria-kloster, som afspejler øens langvarige forhold til Kristendommen. Gå ikke glip af at besøge den byzantinske kirke, som med sin bemærkelsesværdigt anderledes arkitektur afspejler en anden æra af øens historie. Der er mange andre gamle kirker spredt over øen, som bedst kan besøges ved at køre forbi med en lejet bil eller motorcykel. 

For at lære lidt om Skiathos’ lokale historie og kultur kan man med fordel besøge museet Papadiamantis – et museum dedikeret til den berømte lokale forfatter Alexandros Papadiamantis, som har til huse i forfatterens eget tidligere hjem. 

Den lokale befolkning taler primært græsk, men engelsk såvel som basalt tysk og fransk bliver også i stor udstrækning benyttet i de turistfokuserede områder, på grund af de mange besøgende, der hvert år flokkes til Skiathos. Uden for turismens højsæson er det dog sjældent, man støder på lokale, der taler og forstår engelsk godt nok til at bruge det.

Sådan booker du en rejse til Skiathos med Escapeaway

Med Escapeaway kan du rejse til Skiathos fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller på Skiathos , og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Kreta
>> Se også vores info om rejser til Rhodos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Skiathos