Rejser til Skopelos

En betagende arkitektonisk arv, charmerende, brostensbelagte gader og smukke udsigter over det krystalblå hav. Alt dette og meget mere kan du glæde dig til, når du skal på ferie på vidunderlige Skopelos i det græske øhav.

Øen er velsignet med en nærmest uendelig række fantastiske strande og magiske landskaber, der inviterer til nydelse, afslapning og udendørs aktiviteter. Er du ude efter mere end bare at geare ned på stranden, så vil dit ønske om oplevelser blive fuldt ud opfyldt med en tur til Skopelos' hovedby. Kultur og historie er noget af det, der kendetegner Skopelos by, som er fyldt til randen med kirker og templer, tillokkende bygninger og spændende museer.

Når du får lyst til en tur på stranden - og det gør du sandsynligvis ret hurtigt, efter du er rejst til Skopelos - så kan du eventuelt søge mod øens sydkyst. Her ligger rene sandstrande på rad og række, som blidt skråner ned i det rolige hav. Mod nord er kysten mere klippefyldt og her er rammerne omkring vandsport ideelle, da her typisk er mere vind. Landskabet omkring dig er i sig selv en tur til nordkysten værd.

Med Escapeaway kan du sammensætte din rejse til Skopelos som du vil, med valgfri rejselængde, og afrejse fra en lufthavn nær dig.

>> Læs også om rejser til Skiathos her

Oplevelser på din rejse til Skopelos

En rejse til Grækenland bør altid være balanceret mellem udforskningen af landets rige historie og arv og nydelsen af solen, stranden og de fantastiske, varierede landskaber. Mens du holder ferie i Skopelos by, har du rigelig adgang til alle disse facetter, og det hele ligger blot et stenkast fra dit hotel. Byen kan prale ad noget af øens fineste arkitektur, og har modtaget den ære at blive udnævnt som et 'Traditional Settlement of Outstanding Beauty'. Udover de brostensbelagte gader er her smukke huse, som er på klædelig vis er vokset til med blomster og planter, mens utallige kirker og kapeller lader deres klokker ringe rundt om de hvidkalkede gyder.

Øen Skopelos er velsignet med nogle virkelig betagende, naturlige attraktioner, herunder en række strande og et stort skovområde på østsiden af øen kendt som Palouki. Det er et skønt sted at vandre og nyde nogle panoramiske udsigter over den omgivende kystlinje. Hvis det er strande, du er ude efter, så er sydkysten hjemsted for nogle af de mest attraktive, og det rolige vand her er perfekt at tage en svømmetur i. 

Varierede og smukke strande

Skopelos er et paradis for dig, der elsker at tage på stranden, når du er ude at rejse. Alle øens kyster har vidunderlige, pittoreske strande af meget forskellig karakter. Strandene på sydkysten er meget afslappende, med blødt, fint, rent sand og roligt vand, som gør dem perfekte til bare at nyde en dag med solbadning og svømning. Et fremragende eksempel er Stafilos Strand. 

Det krystalklare vand ud for kysterne på øens sydlige halvdel gør dem til et ideelt sted at dykke, og du finder mange dykkercentre langs med strandene her. 

Kontrasten hertil er strandene mod nord, som også er fabelagtige, men meget anderledes. Mange feriegæster søger hertil pga. den overflod af muligheder for og faciliteter til at dyrke vandsport, der kendetegner dette område. Det lidt vildere vand ud for nordkysten gør denne del af øen perfekt for dig, der har lyst til at kaste dig over aktiviteter såsom kite-surfing og wake-boarding. Uanset, om du er nybegynder eller øvet, vil du kunne finde noget, der passer til dit niveau. 

Lækker og autentisk mad på din ferie på Skopelos 

At smage på den lækre og sunde Middelhavskost bliver uden tvivl nogle af højdepunkterne på din rejse til Skopelos. Farverige pebre, grillet kød og selvfølgelig en stor variation af friske fisk og skaldyr gør øen til et af de mest populære steder at tage hen for gourmander. 

Et populært valg til frokost og aftensmad er mezze, som er den græske version af tapas. Et stort udvalg af mindre retter såsom frisk fetasalat, grillet halloumi og hummus serveres, så alle ved bordet kan dele. Det følges som regel ad med et glas lokal vin eller noget Ouzo - en lokal, anisbaseret form for spiritus. Til dessert skal du sørge for at prøve den berømte baklava. 

Traditionelle, græske tavernaer har en vidunderlig atmosfære, og er de bedste steder at nyde et måltid midt på dagen. Hvis du foretrækker at møde nogle lokale over en kop kaffe, så prøv en lokal 'Kafenion', som er en ægte græsk oplevelse! 

Nattelivet på Skopelos 

Her foregår tingene efter mørkets frembrud som du ville forvente på en afslappet, græsk ferieø. Dine muligheder for en aften og nat ude er mange, og rangerer fra det tilbagelænede til det sofistikerede. Skopelos by og Glossa, som er de to største resorter på øen, er fyldt med behagelige barer, der serverer eksotiske og lækre cocktails, mens beroligende jazz og elektronisk musik i den bløde ende af skalaen spiller i baggrunden. Er du til cocktails, anbefales Mercurius Bar, og er du til live musik, så find ind på Platanos Jazz Bar. 

Et stort antal barer ligger spredt rundt omkring på øen, og mange af dem byder på en skøn, afslappet stemning og en fantastisk udsigt over solnedgangen. 

Lokale tavernaer holder åbent til sent, så du behøver bestemt ikke at skynde dig med at nyde din lange, velsmagende middag. Drik et glas lokal vin til og nyd den autentiske og hyggelige atmosfære i disse typisk græske rammer om en dejlig, rolig og sjov aften. 

Familieferie på Skopelos

At tage ud at sejle er en anbefalelsesværdig aktivitet, når du holder ferie i det græske øhav. Tilbring dagen med at udforske Skopelos' kyst og de omkringliggende øer; tag en svømmetur, nyd solnedgangen fra en båd og spis en grill-frokost for at gøre dette til en uforglemmelig dag for hele familien. 

Fisketure kan også arrangeres, og din familie får på den måde en chance for at fange deres egen middag, som du kan smide på grillen samme dag. 

Skopelos har gode veje, hvilket gør cykling til en attraktiv sportsgren, som hele familien kan have det sjovt med. At cykle langs med Skopelos' smukke kyster er en fornøjelig oplevelse, og desuden en god måde at udforske øen og dens storslåede landskaber og naturskønhed på. 

Parferie

Først og fremmest er en rejse til Skopelos et romantisk og naturskønt get-away i det vidunderlige, græske øhav. Her finder du en overflod af muligheder for at spise lækker mad ude i hyggelige omgivelser på små, charmerende og meget lokale tavernaer. Øen er også hjemsted for mange barer, hvorfra du kan beundre solnedgangen, mens du nyder en kold drink. Når du er på romantisk parferie på Skopelos, må du ikke glemme at besøge St. John's kapel; et pittoresk kapel, som ligger på kanten af en klippe, og er berømt pga. dets optræden i filmen 'Mama Mia!'.

Cocktailbarer af den stilfulde slags, med en fantastisk beliggenhed og en skøn udsigt, ligger spredt ud over hele øen. Der er med andre ord ingen mangel på steder, hvor du kan komme i stemning til en god aften og nyde solnedgangen og den lune aftenluft. 

De mange strande, som alle er meget forskellige, ligger bare og venter på at blive nydt og udforsket. Lej en bil eller en scooter for at besøge så mange, som du kan, helt i dit eget tempo og uafhængigt af bussernes køreplaner. 

Aktiv ferie

Med så megen betagende naturskønhed omkring dig på din ferie, bliver det ikke svært at finde på alskens sjove aktiviteter udendørs på Skopelos. På den rå, klippefyldte nordkyst kan du kaste dig over alle slags vandsport, herunder vandski, vindsurfing og også det mere afslappede, stående 'paddle-boarding'. Her er action for alle niveauer, så hvorfor ikke prøve noget nyt, mens du er her? 

De mere eventyrlystne rejser til Skopelos pga. de mange muligheder for at vandre, der findes her. Mange gamle stier zig-zagger rundt på øen, og tager dig igennem en udfordrende, skøn og unik natur. At køre på mountain bike er en anden populær mulighed. Disse aktiviteter nydes dog bedst om foråret eller om efteråret, når temperaturen i dagtimerne er knap så høj og solen knap så stærk. På disse tidspunkter er det helt perfekt og meget behageligt at vandre og cykle, når du holder ferie på Skopelos. 

Rig på arkitektur, historie og kultur 

Skopelos er hjemsted for en overflod af historisk arkitektur, som er blevet efterladt af de forskellige kulturer, der har beboet øen gennem tiderne. 

Selv om ruiner fra den klassiske, græske bronzealder også kan studeres her, er Skopelos mere berømt for sin nyere historie, fra det 16. århundrede og fremefter. Historien reflekteres i den arkitektur, der findes på øen, hvor de fleste huse har hvidkalkede facader og traditionelle orange tegltag. De mange kirker, kapeller og slotte, der står som et minde om renæssancen, bærer vidnesbyrd om, at denne epoke havde en stor indflydelse på kulturen og arkitekturen på Skopelos, ligesom den havde det i resten af Mellem- og Sydeuropa. 

Antikke møbler er også noget, du tit vil se på din rejse til Skopelos, hvilket igen indikerer, at den kulturelle arv her på denne magiske ø er rig. Besøg Museet for Folklore og Vakratsa-huset for at lære mere om de lokale legender om erobrere fra udlandet, helgene, piratskatte og eksotiske væsner.

Sådan booker du en rejse til Skopelos med Escapeaway

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller på Skopelos og på andre af de græske øer. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om billige rejser til Kreta
>> Sådan finder du de bedste luksushoteller i Grækenland

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Skopelos