Rejser til Sounio

Attika-halvøen er mest kendt for, at det er her Athen ligger. Den græske hovedstad er dog ikke det eneste interessante rejsemål på halvøen, som strækker sig fra fastlandet ud i det Ægæiske Hav. På Kap Sounion, der udgør spidsen af halvøen, ligger det kendte Poseidon tempel - bygget omkring 440 f.Kr. til ære for havets gud.

Oppe fra den flotte tempelruin, der ligger 60 meter over havet, kan du nyde en fantastisk solnedgang. Eventuelt mens du nyder et måltid på den nærliggende taverna. Kigger du mod vest har du udsigt over bugten til den lille ferieby,  Sounio, som ligger på en skovklædt bakkeskråning ned til en dejlig, familievenlig strand. Sammenlignet med den travle hovedstad, der ligger blot omkring 60 kilometer mod nord, hersker der en meget afslappet atmosfære i Sounio.

Udover den nærmeste strand lige neden for byen er der adskillige indbydende badebugter og vige på den sydlige del af Attika-halvøen. Blot et par kilometer fra Sounio finder du for eksempel den populære, lange Legrenon-strand og lidt længere mod vest den idylliske Kape-strand, som ligger for foden af en lang trappe, men med sit turkisblå og krystalklare vand er besværet værd.

Går rejsen til Sounio, får du med andre ord rig mulighed for at slappe af ved vandet og suge den varme græske sol til dig. Sammen med gode kulinariske oplevelser på nærområdets restauranter og tavernaer giver det perfekte betingelser for at koble af fra den travle hverdag derhjemme. Vil du ikke blot dase på stranden, er der desuden flere spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde.

Natur og storby inden for kort rækkevidde

Du kan naturligvis nemt besøge det nærliggende Poseidon tempel, men der er også meget andet at se og tage sig til på Attika-halvøen. Når du pakker til din rejse til Sounio, kan det for eksempel anbefales huske et par gode vandresko. Lige nord for den lille kystby strækker en nationalpark sig nemlig nordpå. På vandreture her kan du udforske adskillige historiske seværdigheder og smuk natur, der inkluderer et spektakulært, dybt krater, "Chaos", man kan gå rundt langs kanten af.

Når det gælder sightseeing på rejsen til Sounio, er det naturligvis også oplagt at sætte en dag af ferien af til at udforske Athen. Udover verdensberømte historiske seværdigheder på den solbeskinnede Akropolisklippe byder Grækenlands hovedstad på et sprudlende folkeliv med butikker, farverige markeder, barer og tavernaer.

Book rejsen til Sounio i dag, så du kan begynde at glæde dig til et både afslappende og oplevelsesrigt græsk eventyr. Vi har håndplukket de bedste hoteller og ferieboliger, så du får de bedste rammer om ferien. Dem finder du i vores søgemaskine, hvor du også kan bestille flybilletterne til din rejse.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Sounio